Zadnji komentari

Energiju koju političari ulažu u micanje HOS ploče neka radije ulože u boljitak Hrvatske

Pin It

ZAR SU HRVATSKI BRANITELJI GINULI KAKO BI HRVATSKA POSTALA TREĆERAZREDNA EUROPSKA DRŽAVA

Pozivamo Predsjednicu, predsjednika Vlade RH, ministre, političare, da energiju i vrijeme koju ulažu u micanje spomen ploče jedanaest poginulih HOS-ovaca u Jasenovcu, ulože u izgradnju bolje i prosperitetnije Republike Hrvatske, za što ih je i izabrao hrvatski narod i što im je obveza i posao. 

Dio stranih proizvoda koji se plasiraju na hrvatsko tržište nisu jednake kvalitete kao u Njemačkoj, pokazalo je prvo istraživanje u Hrvatskoj na 26 proizvoda koje svakodnevno konzumiraju građani „ starih „ i „ novih „ članica Europske Unije.

Od 26 ispitanih proizvoda samo kod 4 nije nađena razlika niti u cijeni niti u kvaliteti.

Kod 54 % proizvoda utvrđena je razlika u kvaliteti, dok je više od 60 % proizvoda u trenutku kupnje bilo skuplje na hrvatskom tržištu, Hipp dječja hrana za čak 54 % skuplja je u Hrvatskoj nego u Njemačkoj.

Na ove alarmantne podatke nije se oglasila Vlada RH niti njeni ministri, čak niti oporbeni čelnici, jer su svi bili zabavljeni oko velikog problema u Hrvatskoj, uklanjanja  spomen ploče jedanaest  poginulih HOS-ovaca u Jasenovcu.

Zadnjih mjeseci nije bilo političara od predsjednika Vlade RH, ministara, raznoraznih političara koji nije iznio svoje mišljenje o spomen ploči poginulim HOS-ovcima u Jasenovcu.

Hrvatski branitelji borili su se i ginuli u hrvatskom Domovinskom ratu ne samo za slobodu hrvatskog naroda, nego da Hrvatska bude i europska država, prosperitetna kao što su i ostale europske države. Veliki dio hrvatskih branitelja, ako ne i svi, kažu da se nisu borili za ovakvu Hrvatsku, nego su očekivali da će ona biti bolja, država blagostanja za sve njene  građane. Hrvatski branitelji obranili su državu, i opet će stati s oružjem u obranu Domovine ako bude ugrožena, bez obzira na sve, jer domoljublje hrvatskih branitelja nema cijenu. Međutim hrvatski branitelji imaju pravo iskazati svoje nezadovoljstvo stanjem u Hrvatskoj, i zatražiti od onih kojima su predali slobodnu i suverenu Hrvatsku da od nje učine državu blagostanja za sve njene građane i da ne dopuste da Hrvatska bude trećerazredna europska država, kao što se vidi i na ovom primjeru kako nas tretiraju države i kompanije koje na naše tržište distribuiraju brendovsku robu sumnjive kvalitete i veće cijene.  Zar je Hrvatska kolonija koja nema svoje institucije koje mogu reagirati i to spriječiti.

Nas , hrvatske branitelje naročito boli što su i naši poginuli prijatelji položili svoje živote za bolju Hrvatsku, i pošto se oni danas ne mogu oglasiti, dužnost je nas preživjelih hrvatskih branitelja da se oglasimo i od institucija Republike Hrvatske zatražimo da ne dopuste ovakva poniženja i pretvaranje Hrvatske u trećerazrednu europsku državu.  Za to se nismo borili niti su za to tisuće naših prijatelja dali svoje živote.

Pozivamo Predsjednicu, predsjednika Vlade RH, ministre, političare, da energiju i vrijeme koju ulažu u micanje spomen ploče jedanaest poginulih HOS-ovaca u Jasenovcu, ulože u izgradnju bolje i prosperitetnije Republike Hrvatske, za što ih je i izabrao hrvatski narod i što im je obveza i posao. Time će borba, a pogotovo smrt hrvatskih branitelja u hrvatskom Domovinskom ratu dobiti svoj puni smisao.

PREDSJEDNIK PODRUŽNICE

Tomislav Čolak