Zadnji komentari

Imamo predsjednicoooooo.....

Pin It

Related image

Možda je to bilo u redu čovjeku, koji je htio zavladati Hrvatskom, u najboljoj namjeri, da je vrati korijenima i izvornoj strategiji, taktici, svjetonazoru, filozofiji i modelu upravljanja (vladanja), kakvo je bilo za vrijeme našeg prvog predsjednika Dr Franje Tuđmana.

Neki dan na kavi, u našem kafiću, moje kolegice i ja, učiteljice (profesorice) u mirovini, zagrcnule smo se od smijeha, zapravo nismo se mogle prestati smijati, glasno, neprilično i do suza, što je iznenadilo sve prisutne, a najviše našeg konobara.

 Raska kaj vam je? Evo vam vode. Bude vas šlag trefil.

Naime, jedna se kolegica dosjetila donijeti video snimku na kojoj gospodin Karamarko u izbornoj noći, nakon prebrojavanja svih relevantnih glasova (bez nevažećih listića) je pobjedonosno, u zanosu, ekstazi i stranačkoj pobjedi ostrašćeno zaurlao: ”Imamo, predsjednicooooo…..!”

Možda je to bilo u redu čovjeku, koji je htio zavladati Hrvatskom, u najboljoj namjeri, da je vrati korijenima i izvornoj strategiji, taktici, svjetonazoru, filozofiji i modelu upravljanja (vladanja), kakvo je bilo za vrijeme našeg prvog predsjednika Dr Franje Tuđmana.

Mnogima je izgledalo neprilično, nekima smiješno, a pokazalo se žalosnim, pogotovo za samog tvorca ovog pokliča.

Uskoro se pokazalo, da niti oni (HDZ), niti mi ( građani, narod), nemamo predsjednicu, kakvu smo očekivali, željeli i kakva nam je nužno potrebna.

Ne bih sada nabrajala i argumentirala brojne primjere koji to potvrđuju. Možda se previše očekivalo, pa su se precijenile kompetencije aktualne predsjednice. Što vrijeme više odmiče sve više dolazi do izražaja kako gđa KGK nema dovoljno relevantnih komptencija, znanja, sposobnosti, vještina, kao ni karakternih osobina da bi bila dobra predsjednica svih građana Hrvatske.

Izlazi iz okvira i determinante predsjedničkih ovlasti, poslova i zadataka. Samoinicijativno “kroji” vanjsku politiku, izvodi performance po svijetu: Bijela kuća,  summiti, preguravanje u prve redove, nepoštivanje protokola, druženje s opskurnim likovima, upuštanje u komentiranje u područjima koja ne poznaje, iznosi krive činjenice, prisvaja tuđe projekte kao svoje inicijative, nije održala niti jedno obećanje, osim progona Tita iz Pantovčaka,….

Međutim, to sve je ništa u odnosu na ono kako je prošao gospodin Karamarko u ovoj cijeloj priči, koji je praktički od KGK stvorio i nametnuo nam predsjednicu države, uz ogromnu podršku svih desnih, ultradesnih, branitelja, dragovoljaca i onih koji su glasajući za nju, mislili kako glasuju za Franu ili Franju.

Kad se čovjek malo osvrne na ta nedavna zbivanja, s ciljem rušenja Karamarka, puno mu je toga jasno i razvidno.

Nema čovjeka koji nekad ne pogriješi, makar u sitnicama. Ovo je bila velika pogreška, čija je prva žrtva bio inicijator projekta. U svemu tome je poprilično značajna uloga i njegove supruge. Ne mislim, na one spominjane inkriminacije u vezi njenog poslovanja, nego žena je naprosto mlada, lijepa i zapažena, zna se ponašati, moderno i ukusno se odijeva, ima prekrasnu kosu, bez ikakvih umetaka, vitak struk, duge noge, izgleda kao prava manekenka, osim toga, stječe se dojam da je to cjelovita i kompetentna osoba,…. te je izbila u prvi plan, što je u ovoj državi nedopustivo, jer se radi i ponaša u stilu “America first, odnosno I am first,..”

Vjerojatno onaj polič iz naslova, poklič slave i pobjede, ponekad progoni i gospodina Karamarka. Možda se toga i srami. Satisfakcija je moguća, na samo jedan jedini način. To Karamarko vrlo dobro zna. Sve okolnosti mu idu na ruku, a i taj engleski je vjerojatno već sredio.

Ankica Benček