Zadnji komentari

Pavičićev heroj je Predrag Matić

Pin It

Pavičićev heroj Matić je Veljka Marića proglasio ratnim zločincem pozivajući se na “dokaze” beogradskog suda, koji je, prema tvrdnjama Marićevih odvjetnika, Srba, koji su uzalud tražili pomoć hrvatske vlasti i kojima je hrvatsko pravosuđe uskratilo neke za Marića važne dokumente (!!!), odbio saslušati svjedoke koji bi potvrdili da Marić nije bio na mjestu zločina kada se dogodio i za koji je optužen. 

Obožavatelj Dalmatinke-Srbijanke Severine i slavitelja četnika Aleksandra Tijanića – Jurica Pavičić, u povodu najave bivšeg ministra Predraga Matića da napušta Hrvatsku, svrstao me u desni zbor u kojem su Bujanec, Pauletić, Direktno.hr, Hrvatski tjednik, Narod.hr.

Ne bih se stidio društva tih osoba i medija, te me zapravo veseli što je elitni, vodeći lijevi kolumnist još jednom pokazao svoje srodstvo s komunističkim likvidatorima koji su na sličan način zborno, navodeći pokoje ime (taj i taj i društvo) optuživali nacionaliste kao “otpad”, “nacionalističku falangu”, “grupu mračnjaka”, “neprijatelje socijalizma”, “šačicu očajnika”, što su im bile metafore za blajburška smaknuća. Evo samo jedne pojedinosti.

Pavičićev heroj Matić je Veljka Marića proglasio ratnim zločincem pozivajući se na “dokaze” beogradskog suda, koji je, prema tvrdnjama Marićevih odvjetnika, Srba, koji su uzalud tražili pomoć hrvatske vlasti i kojima je hrvatsko pravosuđe uskratilo neke za Marića važne dokumente (!!!), odbio saslušati svjedoke koji bi potvrdili da Marić nije bio na mjestu zločina kada se dogodio i za koji je optužen. Tako, braneći Matića, Pavičić brani beogradsku pravdu za Hrvate, što mu je u jugonasljeđu, kao što mu je u nasljeđu i selekcija za odstrel u stilu Ante Josipovića, prenosi vecernji.hr 

Tko će nasljednicu lijeve povijesti povesti u crkvu? “

A što je ustašama Tomaš Masaryk skrivio? Fakat ne kužim…”, napisala je Mirela Holy na Twitteru, a onda je na pitanje iz jednog komentara “A tko su vama ustaše?” dala “povijesni” odgovor: “Oni koji su sami sebe tako deklarirali. U čemu je problem, zašto se srame reći da su ustaše? Ja se ne sramim toga što sam ljevičarka”.

I u pravu je, jer se ne srami preuzeti terete ljevičarskog nasljeđa, koji su neusporedivo gori od ustaških. Nabrojit ćemo samo neke, kao što je teret jednog od najvećih zločina u povijesti čovječanstva koje su napravili ljevičari u Francuskoj revoluciji (otkad se tako i zovu), u čijoj su stravi, na primjer, pred očima majki djecu bacali u zrak i dočekivali na nož. Zatim teret “Komunističkog manifesta”, terorističkog programa za nasilno uništenje građanskog društva. Pa teret boljševičke revolucije i desetaka milijuna Staljinovih žrtava i žrtava Mao Ce Tunga, Ceausescua, Pol Pota i drugih crvenih zločinaca, zatim blajburškog pokolja i drugih zala Tita i njegovih komunista. Ako se tko osjeća ustašom, baštinikom hrabre i nedužne vojske, a ne zločina vodstva NDH, mogao bi nasljednicu te lijeve povijesti Mirelu Holy povesti u crkvu.

priznajem.hr