Zadnji komentari

Karolina Vidović Krišto - Republika Srbija strahuje od hrvatskog potraživanja ratne odštete?

Pin It

Mediji u Republici Srbiji konstantno objavljuju članke kojima nastoje sebe i druge uvjeriti kako nisu bili agresori - da nisu jadni, bili bi smješni. Međutim, ne čine to samo njihovi mediji, nego i njihov republički vrh, s pozicija predsjednika, premijera i ministara. 

Vidović Krišto naglašava kako prije dolaska Nikolica i Vucica na vlast, a to je ujedno i vrijeme prije presuda generalima Gotovini i Markaču, ali i prije međunarodne presude za genocid u Hrvatskoj u kojoj je jasno potvrđena vojna agresija Republike Srbije na Hrvatsku, službena politika Republike Srbije do tada nije javno, s pozicije službenih pozicija vlasti, osporavala agresiju na Hrvatsku.

Međutim od 2012. g. naovamo njihova retorika i agresivni ispadi u svrhu osporavanja činjenica o vojnoj agresiji Republike Srbije na Hrvatsku sve su učestaliji, pogotovo u zadnje vrijeme.

Je li riječ o propagandi temeljenoj na strahu od konačnog hrvatskog potraživanja ratne odštete, ili nešto drugo, ostaje vidjeti, zaključila je Vidovic Kristo.

U drugom dijelu govorila je o eskalaciji situacije u Kataloniji te istaknula kako je iznad svega pravo na samoodređenje imperativno načelo djelovanja.

HRT 1, Dobro jutro, Hrvatska 6. listopada 2017.