Zadnji komentari

Mladen Pavković: Vuline, idi, bre, pa se liječi!

Pin It

Image result for aleksandar vulin šibenik

Nitko ga na žalost nije pitao, zbog čega je u ovom nabrajanju izostavio hrvatski obrambeni Domovinski rat, odnosno zašto je preko toga prošao, kao da se to uopće nije dogodilo? Dogodilo se, Vuline, dogodilo!

Ministar obrane Republike Srbije Aleksandar Vulin ne prestaje provocirati. I lagati. Ovih dana boravio je u Austriji. Rekao je: „Srbija nema razloga da se stidi svoje prošlosti. Mi smo uvijek bili na boljoj strani svijeta i mi smo uvijek bili tamo gdje je bila sloboda. Srbija nije povela  ni izazvala ni tražila ni Prvi ni Drugi svjetski rat, baš kao što nije tražila ni da bude bombardirana 1999., baš kao što nikada u svojoj istoriji nije tražila da bude okupirana, razarana, napadana. Upravo zato mi potomci pobjednika, mi potomci onih koji su uvijek bili na boljoj strani svijeta treba da ih se sjećamo sa zahvalnošću, treba da ih se sjećamo sa pažnjom i da uvijek podsjećamo kako su važni i veliki bili i da bez njih ni mi danas ne bi mogli da kažemo da živimo u slobodnoj Srbiji“, istaknuo je (besramno) Vulin.

Nitko ga na žalost nije pitao, zbog čega je u ovom nabrajanju izostavio hrvatski obrambeni Domovinski rat, odnosno zašto je preko toga prošao, kao da se to uopće nije dogodilo?

Dogodilo se, Vuline, dogodilo!

Srbija je bila agresor na Republiku Hrvatsku, ali i na Sloveniju, BiH i Kosovo. Sve bitke je izgubila. Međutim,  u ovom zadnjem ratu nije se ratovalo na teritoriju Srbije. Još nam ni danas nije jasno zbog čega u to vrijeme ni jedna granata nije pala recimo na Beogradu, dok su na Vukovar i Sarajevo padale kao kruške? Tek kad se Srbija razračunavala sa Kosovom pojavili su se i NATO-ovi bombarderi, koji su više „štitili“ ovu agresorsku državu nego što su je napadali!

Čudno je da se Vulin sjeća Prvog i Drugog svjetskog rata, ali ne i nedavne prošlosti. A još je čudnije što mu  tu i tamo netko od visokih političkih dužnosnika tek nešto (sramežljivo) dobaci, ali nitko mu ne kaže – Ajde, bre, idi pa se liječi!

Srbija ima itekako razloga stidjeti se svoje prošlosti, ali ako će i dalje imati političare poput ovoga, imat će razloga stidjeti se i svoje budućnosti!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)