Zadnji komentari

Zašto je biskup Košić 'expressno' napadnut - čim je javno iznio brutalnu istinu o đavlu u medijima...!?

Pin It

Image result for don andjelko kaćunko

Ako netko u nekom tiskanom mediju dobije (‘osvoji’) mjesto na čak DESET stranica od ukupno 84, uključujući NASLOVNICU gotovo 100 posto, onda je jasno da taj NETKO mora doista biti ‘faca’ ili ‘gubica’ – ili ub(oj)ica – ili je to znak da je zaista “vrag odnio šalu”! Ali – šalu na stranu!

U ovom slučaju sam Vrag je DONIO šalu – i to ‘šalu’ NASTRANU!

Kako Fejs ne trpi duge tekstove – jer mnogi ‘fejsbukvani’ ne čitaju više od tri rečenice – (a Don blog mi je i dalje u ‘hibernaciji’) ovdje ću se ‘vrlo kratko i sažeto’, u natuknicama, osvrnuti na odvratnu, brutalnu, vulgarnu, divljačku i primitivnu agresiju, koju je na sisačkoga biskupa VLADU KOŠIĆA izveo tjednik EXPRESS (br. 379, od 6. listopada) -piše don Anđelko Kaćunko na svojoj fb stranici.

Na naslovnici je brat biskup Vlado – kojega ovim ne kanim braniti (jer to i nije potrebno!), nego samo posvjedočiti da smo i on i ja uvijek ZA ISTINU SPREMNI! – s kadionicom u ruci fotoshopom umontiran u paklenu vatru a oči su mu namjerno obojane u crveno! Što je time uredništvo htjelo – “pametnom dosta” (kako glasi geslo toga medija!). Također i NASLOV na naslovnici – “Tajno blago biskupa koji vidi sotonu” – očito je, pokazuje da uredništvo želi okriviti čovjeka za nešto sasvim treće (“tajno blago” – što je laž!), zato što nema odgovora na ono prvo (“vidio sotonu” – što je istina!). Isti “argument” ističe urednik glavnim naslovom – “Imenovao je sado-mazo svećenika, a sad vidi vraga…” – što je jednako kao kad glupavi komentator na Fejsu želi diskreditirati čovjeka s kojim se ne slaže pa, budući da mu ne zna ili ne može argumentirano proturječiti, uvrjedljivo kaže: “Majmune, gledaj kako izgledaš!”

Ipak, u svoj toj drskoj manipulaciji, najbitniji je tekst Borisa Rašete. Prenijet ću i kratko komentirati nekoliko njegovih ‘super-biser(otin)a’.

Hajd’mo redom – “Ne podnosi muslimane”

1. Podvaljuje biskupu da “ne podnosi muslimane” jer su “većinom neintegrirani i nasilni prema našem domaćem stanovništvu i kulturi”. Jadni Rašeta ne zna da na Zapadu katolički intelektualci (uime cijeloga kršćanskog korpusa) javno u medijima ZAHVALJUJU muslimanima što se NE ŽELE integrirati, jer se NI KRŠĆANI ne žele integrirati u (antikršćansku, antinaravnu, antibiblijsku…) KULTURU SMRTI koju forsira i nameće lijevo-liberalni lobi!

“Kršćani – zbog nafte bombardiraju muslimanske zemlje”

2. Rašeta svojim verbalnim ‘šmajserom rešeta’ “našu kršćansku kulturu”, navodeći da je ona “zbog nafte i geopolitike bombardirala mnoge islamske zemlje”! Nevjerojatno… – pa to može napisati samo čovjek ‘izrešetana’ mozga! Ispada da su u prošlosti Pape i biskupi pokretali ratove, slali na Bliski istok bombardere i ratne brodove… E moj prozirni Rašeta (premda si na kraju rekao podpuno suprotno) – pazi da se ne zamjeriš korporacijama koje bez rata ne mogu ostvarivati i povećavati profit (a o kojemu ovisi i ‘expressno’ izlaženje tvoga bezveznog i skupog medija!). A pazi i da ne citiraš Noama Chomskog, koji upravo korporacije optužuje za terorizam i ratove…!

Udbaška podvala “Biskupi ne vjeruju Papi…”

3. Još jednom Rašeta ‘šeta’ po izbjeglicama kako bi lakše optužio biskupa Vladu da NE VJERUJE PAPI i da je čak U POBUNI PROTIV NJEGA! Kako? Zato što je Košić rekao da se Hrvatska “mora uspoređivati s Poljskom, a ne raznim zemljama Europske unije koje su se ‘raskršćanile’ i uvele i legalizirale istospolne zajednice kao zajednice jednake zakonitom braku, dozvolile pobačaj i eutanaziju, legalizirale droge i primile velik broj nekršćanskih imigranata…” Dakle – budući da Papa zagovara evanđeoski odnos prema izbjeglicama – očito je, želi (nam) podvaliti Rašeta, kako papa Franjo ‘zagovara’ cijeli detaljno navedeni ‘paket mjera’ karakterističan za kulturu smrti ili “kulturu raspadanja” (kako je govorio pokojni medijski genij Tenžera)! Pametnu dosta! Ostalima – Rašeta (čija kuća sigurno vrvi od imigranata iz Sirije)!

4. Rašeta predbacuje “vrhu Crkve” u RH da se nije oglasio na “skandalozne” Košićeve izjave pa poentira tvrdnjom, tj. zaključkom, “kako je grlati Košić samo naglas izrekao ono što vrh Crkve uistinu misli”. A grlati Rašeta ne misli ništa, nego bi žarko želio da se naši biskupi međusobno zgrabe za grlo, nakon što su ga iščupali najprije Košiću!

Tko je kriv za sve naše probleme – KLERONACIONALISTI!!!

5. Grlati ‘homosapiensualni’ (‘pametnodostatni’) Rašeta odkriva ‘urbi et orbi’ tko je kriv za sve naše probleme odnosno tko u Hrvatskoj “uništava preduvjete za sve što je nalik na normalan život…” Ne znate? Treba vam ‘crtati’? Pa vi stvarno niste ‘homosapiensi’ – vama ništa nije jasno! To je “militantna ideologija KLERONACIONALIZMA”! U kojoj je godini to rečeno? Na početku 21. stoljeća? Ne, ne, slijepci jedni – dobro došli u 1945. “godinu koja se vraća”!

6. Sada već i moji stalni čitatelji misle da je Rašeta najobičniji pamfletist? A ne, nemojte biti naivni – on čak i Bibliju poznaje. Tako on, kao vrhunski teolog – a ne TEHNOLOG laži! – citira Sv. Pavla koji kaže da “nema Židova ni Grka, muškarca ni žene…” u jedinstvenoj “vrsti ‘bratstva i jedinstva’ s drugom Božjom djecom”. A gle čuda: “naša – i srodne kršćanske zajednice na OVOM PROSTORU – u to NE vjeruju (pitanjem optužuje ‘bibličar’ Rašeta). No to je ‘prazna kašeta’, jer Sv. Pavao naglašava (poučavajući “bezumne Galaćane”!) da VJERA U ISUSA briše različitosti među ljudima ter da je KRŠTENJE temelj jedinstva Isusovih učenika! Evo doslovce: “Uistinu, svi ste sinovi Božji, po vjeri u Kristu Isusu. Doista, koji ste god u Krista kršteni, Kristom se zaodjenuste. Nema više: Židov – Grk! Nema više: rob – slobodnjak! Nema više: muško – žensko! Svi ste vi JEDAN u Kristu Isusu!” (Poslanica Galaćanima 3,26-28). Iz toga je očito da Biblija nema veze s (Rašetinom) politikantomanijom ni homofilijom!

ZAMISLITE: “egzorcirao je MEDIJE koji plasiraju ‘fake news’ i žive od neistina… i koje je obuzeo nečastivi”

7. U nastavku ‘rašetanja’ biskupa – koji “suštinski predstavlja glas Crkve” ter “nije neki usamljeni izuzetak”! – novinar još jednom ‘expressomanski’ želi mons. Košića suprotstaviti Papi. Jer je “egzorcirao MEDIJE koji plasiraju ‘fake news’ i žive od neistina… i koje je obuzeo nečastivi”. Lako je Rašeti kad o papi Franji ne zna ništa jer ništa od njega nije pročitao pa sipa frazetine i floskuletine svojih antikatoličkih istomišljenika, koji Crkvu mrze a Papu hvale. Zato Rašeta ne zna da je upravo papa Franjo – upravo u svojoj poruci za Svjetski dan medija 2018.! – osudio upravo medije koji plasiraju fake news! Da ne čita cijelu Papinu poruku, Rašeti će biti dovoljno da pročita kolumnu Inoslava Beškera u JL (od 6.10.), u kojoj (taj lukavi meštar pera, neusporedivo vještiji od svih ostalih ‘expressionista’ zajedno!) upravo o tome piše! Pametnom dosta!

Rašeta demonolog – se prepoznao u Košićevoj kritici

8. Ali ima još! Rašeta je postao i ‘demonolog’ – on bolje od teologa dr. Košića znade gdje se sve ĐAVAO nalazi odnosno gdje “se voli prikrivati” i kako djeluje. Zato i predbacuje biskupu što tvrdi da “moć đavla je u optužbama i sijanju zla u srca ljudi, u neprestanom podmetanju i širenju dezinformacija u svijetu. DANAS se Sotona KAMUFLIRAO u mnogim, i to najutjecajnijim MEDIJIMA…” Dakle, upravo po narodnoj “da se češe onaj koga svrbi”, Rašeta se, prvo, prepoznao u Košićevoj kritici, i drugo, shvatio je da je raskrinkan! Jedini gaf mu je što misli da i njegov medij spada u expressno najutjecajnije u RH. Papa Franjo pak nimalo se ne slaže s Rašetom. Ali ni genijalni švicarski filozof De Rougemont, koji u sjajnom djelu UDIO ĐAVLA, onima koji žele osujetiti Đavlove podvale (kao i svakom sumnjivcu koji ne zna gdje se Zli nalazi), “ako im je ozbiljno stalo da ga ukebaju”, gotovo ležerno kaže: “onda ću vam odati tajnu gdje ćete ga najsigurnije naći: u fotelji u kojoj sjedite”! Taj kratki odjeljak na kraju III. dijela toga djela nosi naslov: Dobra adresa. “Pametnom dosta!”?

9. Pametnom nikad dosta (pameti)! A Rašeta misli da je ima i previše – ter da i hijerarhijsko uređenje Crkve poznaje kao svoj (prazan) džep. Zato je i bubnuo glupost i floskuletinu iz ‘najcrnjeg komunizma’ (naglasit ću verzalom bitno): “Crkva u Hrvatskoj, POD nadbiskupom BOZANIĆEM, postala (je) beznadno anakrona”. Dakle, on još uvijek misli da je zagrebački nadbiskup “premijer” ili “predsjednik” Katoličke Crkve u Hrvatskoj, a ostali biskupi da su njegovi “ministri”…? Sapienti sat (a blenti ni budilica)!

10. Toliko o Rašeti. Ima toga još, ali nije ni toliko zaslužio… Stoga, na kraju, još samo dvije primjedbe na prilog “teologa” Dalibora Milasa (kojeg su mostarski franjevci najurili iz samostana pa se skrasio u Austriji gdje radi kao “doktorand” na jednom univerzitetu u Grazu). Nastranu njegovo nevjerovanje u postojanje đavla – glede te teme, čak ako čovjek i ne vjeruje u Isusovu borbu s demonima kako je opisana u Novom zavjetu, neusporedivo je od Milasova “agnostičkog” pristupa uvjerljiviji De Rougemont!

Milas se na početku teksta izruguje “izjavama nekih crkvenih velikodostojnika (biskup V.K.) da je ĐAVAO “najveći krivac za većinu problema u društvu” pa spominje KRIMINAL i KORUPCIJU. Prvo, i njemu i Rašeti preporučujem da pročitaju knjižicu pape Franje o KORUPCIJI…! A drugo, nije jasno čemu im uopće toliki trud, tolika negativna energija, toliko žuči i muke oko “rašetarenja” biskupa Košića i ostalih članova HBK, ako (kako tvrdi Milas) “Katolička crkva u društvu ima tek epizodnu ulogu, kad se teško može nametnuti i kao moralni, a kamoli kao metafizički autoritet”. Odgovor na to svatko će naći u De Rougemontovim riječima, ali prije nego mislima iz njegova navedenog djela završim ovaj osvrt, ‘rasparafrazirat’ ću Milasa: “Budimo iskreni prema sebi, đavao i nije toliko crn koliko” obrazine Rašete i Milasa izgledaju nakazno izobličene od mržnje i neznanja… (Bože, oprosti mi grubu iskrenost!).

A evo što (im) kaže genijalni filozof: “Jedan od razloga povećanja pometnje u suvremenom svijetu leži upravo u tome što se čovjek boji pogledati u lice njenim stvarnim uzrocima. Vjerujemo u tisuću i jedno zlo, bojimo se tisuću i jedne opasnosti, ali smo prestali vjerovati u Zlo i bojati se istinske opasnosti. Ukazati na zbiljnost Đavla u ovom svijetu ne znači uvećati strah, već ponuditi mu istinski Predmet. To znači zastrašiti na valjan način. I to je, možebiti, način da se izliječimo od pogrešnih tjeskoba koje nas paraliziraju, ili od tjeskobe što je rođena iz lažnih opasnosti. Nikada čovjek nije u većoj opasnosti nego onda kad je obmanut glede pravca prijetnje, kad svoju energiju napreže u obrani koja je uperena u prazno, dok se Neprijatelj primiče s leđa.” “Đavao, ustvari, nije opasan na mjestu na kojem se ukazuje i gdje ga se bojimo, već samo tamo gdje ga ne znamo vidjeti.” “Dokaz da Đavao postoji, da djeluje i uspijeva, nalazi se upravo u tome što više ne vjerujemo u nj.”

Dakle, pametnom dosta (a blenti ni budilica)!

Don Anđelko Kaćunko