Zadnji komentari

MOST si zakucao autogol: Dobrović: Nisam siguran jesam li potpisao projekt izgradnje termoelektrane Peruća

Pin It

Pozitivnu ocjenu za taj projekt je dalo Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, a Dobrović tvrdi kako potpis na tom dokumentu sa sigurnošću ne može potvrditi ni zanijekati jer se potpisivao na desetke papira. Također, treba napomenuti kako je Dobrovićev kolega iz Mosta, Miro Bulj jedan od najžešćih kritičara projekta 'Vis Viva' te je o tome već nebrojeno puta govorio u Saboru.

Oko projekta koji uključuje gradnju termoelektrani na jezeru Peruća se već dugo lome koplja, a izgleda da je dio današnjih protivnika u prošlosti na određeni način i podržavao.

Projekt 'Vis Viva' obuhvaća izgradnju kombi kogeneracijske plinske elektrane KKPE Peruća, reverzibilne hidroelektrane RHE Vrdovo, rasklopišta, plinovoda Dugopolje- Peruća i dalekovoda Hrvace- Konjsko.

Oko projekta se već godinu dana lome brojna koplja, optužbe za sukob interesa, zagađenja itd.

Tiskano izdanje Jutarnjeg lista donosi kako je bivši Mostov minstar Slaven Dobrović, iako sada tvrdi da taj projekt nikad ne bi potpisao, sredinom 2016-e ipak dao potpis kad su investitori tražili uvrštenje tog projekta na popis strateških investicija. 

Pozitivnu ocjenu za taj projekt je dalo Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, a Dobrović tvrdi kako potpis na tom dokumentu sa sigurnošću ne može potvrditi ni zanijekati jer se potpisivao na desetke papira.

Također, treba napomenuti kako je Dobrovićev kolega iz Mosta, Miro Bulj jedan od najžešćih kritičara projekta 'Vis Viva' te je o tome već nebrojeno puta govorio u Saboru. 

direktno.hr