Zadnji komentari

Udruga liječnika Njemačke odbija testirati dob migranta, roditelji ubijene djevojčice ogorčeni!

Pin It

Image result for islam knife

U Njemačkoj je već poznat slučaj imigranta iz Irana koji je 2016. silovao i ubio jednu ženu, te je tvrdio da ima 16 godina. Na kraju je u policijskoj istrazi priznao da ima čak 33 godine. Ovih dana dogodio se sličan slučaj: ubijena je 15-godišnja Njemica, a ubojica je migrant bez papira koji tvrdi da ima isto 15 godina. Roditelji ubijene tvrde da su uvjereni u ubojičinu punoljetnost.

Udruga liječnika Njemačke smatra moralno upitnim i neetičnim podvrgavanje mladih osoba dobnim testiranjima da bi se utvrdilo jesu li punoljetni i imaju li 18 godina. Ovo pitanje došlo je u središte javnosti nakon što je mladi imigrant zaklao na javnom mjestu 15-godišnju Njemicu, piše telegraph.co.uk

Roditelji mlade ubijene Njemice tvrde da je mladić sigurno stariji od 15 godina, te da je vjerojatno punoljetan. Tada cijeli slučaj ubojstva poprima drugu dimenziju jer je zločin napravila punoljetna osoba. Mia V. ubijena je u Kandelu, gradiću u jugozapadnoj Njemačkoj, a ubojica se zove Abdul Mobin D., te tvrdi da ima 15 godina. U Njemačku je došao još u travnju 2016. iz Afganistana bez papira. Njegovom identitetu, ne samo godinama nego i narodnosti, imenu i prezimenu i svemu drugome, vjeruje se samo na temelju njegovih riječi njemačkim vlastima.

Otac ubijene djevojke, David V., rekao je da su on i njegova obitelj primili mladog imigranta kao ‘rođenog sina’ jer ‘nije imao nikoga’, ali da su oduvijek sumnjali da ima samo 15 godina. No, nakon što je u vezi s njihovom kćerkom počeo otvoreno prijetiti, vrijeđati i biti nasilan, roditelji su ga prijavili policiji. To nije spriječilo mladića da brutalno zakolje djevojku na javnom mjestu, u drogeriji, nožem oštrice od 20 centimtara.

Njemački liječnici vjeruju da bi ovaj presedan – medicinsko utvrđivanje pravih godina ubojice – mogao biti okidač da se takve stvari, te to smatraju neetičnim i čak riskantnim za zdravlje. Javna je tajna, međutim, da mladi imigranti upravo laganje o stvarnom broju godina koriste kao način da izbjegnu mogućnost deportacije ili optužbi za kriminalna djela punoljetnih osoba.

Osim toga, izuzetno veliki porat tražitelja azila u Njemačkoj posljednjih godina učinio bi ovakva medicinska testiranja vrlo skupim.

U Njemačkoj je već poznat slučaj migranta iz Irana koji je 2016. silovao i ubio jednu ženu, te je tvrdio da ima 16 godina. Na kraju je u policijskoj istrazi priznao da ima 33 godine.

Porast broja tražitelja azila u Njemačkoj u vrijeme Angele Merkel:

Graph showing Germany asylum applications 2006 to 2017

Graph showing Germany asylum applications 2006 to 2017

Izvor: narod.hr/telegraph.co.uk