Zadnji komentari

Zakonom treba onemogućiti vrijeđanje branitelja u filmovima

Pin It

Image result for udovice domovinskog rata film

Vrijeđanjem branitelja kroz filmove koje financiraju državne institucije trebala sustavno riješiti tako da  UVJET ZA DOBIVANJE SREDSTAVA bude da u scenariju filma nema ništa uvredljivo i štetno za ugled branitelja, našeg Obrambenog domovinskog rata i RH...

Nakon što je objavljena knjiga u kojoj  se američkog predsjednika Donalda Trumpa kleveće, on je najavio da će razmotriti donošenje strožeg zakona o kleveti.

“Naši trenutni zakoni o kleveti su loši i sramotni i ne odražavaju američku vrijednost poštenja, pa ćemo ih temeljito razmotriti”, rekao je Trump. (1)

One su uznemirene i uvrijeđene najavom prikazivanja filma "Ministarstvo ljubavi".

Udovice hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Grada Zagreba okupile su se u četvrtak navečer 11. siječnja 2018. pred zgradom HRT-a na Prisavlju.

One su uznemirene i uvrijeđene najavom prikazivanja filma "Ministarstvo ljubavi".

Traže da se film ne prikaže. 

Evo što su izjavile:

"Unatoč tome što su odgovorni na HRT-u, a to su Robert Kunić i ostali, upozoreni kako ‘Ministarstvo ljubavi’ izruguje i vrijeđa nas udovice, našu djecu, naše ubijene muževe, Domovinski rat i RH, odlučili su film prikazati večeras.

Na jučer održanom sastanku s predstavnicima braniteljskih udruga u Ministarstvu, s ministrom Medvedom, sve braniteljske udruge dale su nam podršku i tada smo tražili da se film ne prikazuje na javnom servisu."

Njihov zahtjev da se ovaj film "ne prikazuje na javnom servisu" nije dovoljan.

Ne može se to rješavati tako da nakon svakog filma u kojem se neki "anacionalni ljevičar" i njemu slične ljudine odluče "našaliti" branitelji skaču  na ulice, trče moliti zaštitu ovog, ili onog ministra itd.

„Ljudinama“ je to smiješno, vole se šaliti pa bi ta tragikomika mogla završiti tragično: pucanjem od smijeha. 

Treba preventivno djelovati putem zakona.

Vrijeđanjem branitelja kroz filmove koje financiraju državne institucije trebala sustavno riješiti tako da  UVJET ZA DOBIVANJE SREDSTAVA bude da u scenariju filma nema ništa uvredljivo i štetno za ugled branitelja, našeg Obrambenog domovinskog rata i RH...

Onaj tko dodjeljuje sredstva kao i onaj tko ih prima je dužan pridržavati se zakona. U protivnom slijde zakonom predviđene kazne.

Vlatko Ljubičić