Zadnji komentari

Budi li se konačno i HRVATSKA DESNICA?

Pin It

Više je nego očito da se nešto krupno događa na Hrvatskoj desnici. Ne treba odmah biti euforičan ali u svakom slučaju treba pratiti razvoj situacije. Trenutačno imamo dva primjera koje treba promatrati u različitom kontekstu.

Primjer prvi: Nakon što su od samog osnutka stranke “Neovisni za Hrvatsku” bojkotirani od strane svih progresivnih (čitaj:udbaških) medija, u zadnjih par tjedana situacija se drastično promijenila. Pa smo tako imali prigodu gledati Brunu i Zlatka na par YU – TV kanala a čak su i neki portali crvenih kmera s njima obavili prilično objektivan(?!) interview. Je li za to zaslužan Steve Bannon ili je nešto drugo u pitanju, teško je reći. Indikativne su i tkz.“objektivne” ankete, koje NZH daju čak 5% glasova (u odnosu na 1.5%, prije mjesec dana). Osobno sam uvjeren da je ta brojka u najmanju ruku dvocifrena, sudeći po raspoloženju “marginalne populacije” kojoj i sam pripadam. Nadam se da će se ovaj trend nastaviti i da konačno na izborima nećemo morati birati manje zlo.

Ima još puno prostora za napredak i neke stvari treba što prije popraviti. Po mome skromnom mišljenju, proces osnivanja podružnica diljem RH bi morao biti znatno brži. Primjetno je i da web stranica stranke nije osvježena još od svibnja, što je u najmanju ruku neozbiljno. Ovo je dobronamjerna kritika jer Briselski tito može već sutra raspisati izbore, koje treba dočekati potpuno spreman. Protiv sebe imamo globalnu propagandnu mašineriju, koja ovakve propuste i te kako kažnjava.

Primjer drugi: Svi već godinama priželjkujemo ujedinjenje Pravaša i izgleda da su se i tu stvari pokrenule sa mrtve točke. Osniva se pokret DESNO, i to na prvi pogled izgleda kao izvrsna inicijativa. Ali…..

Umjesto da za čelnika postave mlađe, nove, obrazovane ljude poput prof. Vlatke Vukelić i sl., opet se kao lider pojavio besmrtni Ante Đapić!? Ne mislim pisati o liku i djelu pomenutog gospodina ali je s njim na čelu, ova ideja u startu osuđena na neuspjeh. Zašto? Zato jer je predugo u politici i istekao mu je rok trajanja. Većina ljudi s kojima sam u kontaktu misli da je on Plenkijev projekt? Možda i nije, ali kako to dokazati nakon toliko kontroverzi u svojoj političkoj karijeri?

Kao primjer ću citirati HRsvijet od 23.9, gdje u jednom članku piše: “Danas kad u Hrvatskoj desnica traži svoj okvir i artikulaciju, opet se pojavljuje stari Ante Đapić, kako bi kao “iskusni operativac” na licu mjesta kontrolirao “desne procese”. U svome prvom obračanju javnosti nazvao je Zlatka i Brunu “salonskim desničarima”?! Znači nisi još ni osnovao stranku kako dragi Bog zapovijeda, a već stvaraš razdor na desnici. Dr. Hasanbegoviću zamjera što se nije oglasio prigodom smrti časnog Generala Praljka?! Nisko, podlo i degutantno! Osim toga, evidentan je izostanak gosp. Karla Starčevića, Hrvoja Ničea i drugih čelnika pravaških stranaka. Da rezimiramo. Ideja okupljanja pravaša je IZVRSNA, ali na čelu koalicije ne može biti netko tko nema kredibilitet u narodu.

U svakom slučaju, uspavana desnica se budi i to treba pozdraviti. Vremenom će se neke stvari iskristalizirati i ostati će samo oni, koji su spremni biti u službi potlačene “domoljubne većine”. Osim gore navedenih, obavezno treba računati na legendarnog Generala Glasnovića, Hrvoja Zekanovića i još dosta časnih političara i Domoljuba, koji su primorani djelovati na lokalnoj razini jer se nisu htjeli prodati za Judine škude.

Sve gore napisano je isključivo moje osobno mišljenje, i vrlo je vjerojatno da u nekim stvarima griješim. Ali samo pokušavam u ovome svakodnevnom crnilu i depresiji, pronaći barem mrvicu optimizma.

Jer nada umire posljednja!

“ZA DOMOVINU SPREMNI”

Urbani desničar