Image result for referendum istanbulska

Pozivamo zato sve građane da dođu i potpišu za raspisivanje referenduma za otkazivanje Istanbulske konvencije! U prvih osam dana, dakle do nedjelje 20. svibnja, skupili smo 215.000 potpisa. Ovaj tjedan, dakle u sedam dana trebamo prikupiti preostalih 160.000. Pozivamo sve ljude kojima je stalo do obitelji i hrvatske kulture i tradicije da nam se pridruže i pomognu u skupljanju potpisa! Svaki će potpis biti važan!

Image result for tezno zločini

Bleiburg je svetinja križnog puta, mjesto na kome je donijeta odluka, da se hrvatsko stanovništvu vrati u krvave ruke partizana, Macelj je  prvo stratište Križnog puta  u Hrvatskoj, ali na Teznom kraj Maribora počinjen je najveći zloćin  prema hrvatskome narodu u njegovoj tisućljetnoj povijesti

Image result for dalić plenković

Portal Index objavio je nove e-mailove, koji donose zaokret u aferi "Hotmail". Iz njih je vidljivo da su članovi takozvane skupine Borg bili zaduženi i za provedbu ideje - da država vrati u svoj posjed Inu, i to privatizacijom HEP-a. Iz toga Index izvlači zaključak da je Borg bio skupina za "posebne zadatke" premijera i bivše ministrice Martine Dalić te da su imali presudan utjecaj na premijera u više važnih gospodarskih tema.

Teško je vjerovati da je ministrica Dalić sav taj posao oko lex Agrokora vodila bez znanja premijera Plenkovića

Plenkovićeva je Vlada stabilna i sam Plenković je nedodirljiv samo dotle dok daje beskrajne koncesije svojoj ljevičarskoj braći i sestrama u politici i medijima i dok 'istjeruje ekstremizam' iz HDZ-a i Hrvatske. On nije samo bruxelleski otpravnik poslova, nego i sluga Milorada Pupovca

Važeći izborni zakon u kojem šefovi stranaka, od Plenkovića do Bernardića, odlučuju o poretku na listi i ucjenjuju neposlušne da ih neće staviti na listu ako se ne uprknu, generira klijentelizam, korupciju, uhljebljivanja, a od demokracije čini farsu, svodi je na ispitivanje javnog mnijenja koje Plenkovići i Bernardići provode svake četiri godine

      

Istina o Hrvatima i Hrvatskoj teško prodire u zapadni anglosaksonski svijet. Razloge znamo. Hrvatska šutnja i srpska gromoglasna kampanja. Nikolu Teslu su već toliko pretvorili u Srbina da ni hrvatske vlasti ne traže povratak njegovog znanstvenog blaga u Hrvatsku. Po njemu su nazvali sve što se je moglo: zračnu luku u gradu kojega nije mogao smisliti, najveći srbijanski zrakoplov, pa čak i brod koji plovi Dunavom.

Dok vrijedni volonteri skupljaju potpise za Referendum, prateći NEPRIJATELJSKE medije imamo dojam da se sve ovo događa u nekoj drugoj zemlji a ne u Hrvatskoj? Omakne im se pokoja kratka vijest na YUtelu i par rečenica na titinim portalima (uz maloumne komentare “uredništva”). I to je to.

No, pojavljuje se opasnost u obliku referenduma za promjenu izbornog zakona, pokreta u sklopu općenarodnog bunta protiv ustaljene i uštogljene kaste i lijeve i desne, koja će i koalirati ako bude morala, jer tu više nema morala i ideologije, samo interesnih skupina. Manjici nastoje prokazati referendum i njegove bitne značajke kao smokvin list za ugrožavanje prava manjina i (kako reče u emisiji HTV-a Fulio Radin) stvaranje „čistog“ hrvatskog Hrvatskog sabora, što je laž

Ostavimo zasad po strani analizu elemenata tog slikovitoga grifona i metamorfoze koje su iskrene poput Mate Miše Kovača i Zdravka Tomca i konstatirajmo da složeni sustavi (i u kemiji i u fizici) mogu biti kompaktni dok ne naiđe odgovarajući izazov. Radilo se na "detuđmanizaciji" i HDZ je čak i to preživio, ali ovaj posljednji odmak od načela demokršćanstva Bruxellesu poćudnoga Andreja Plenkovića je prisilio inače pasivnu i tolerantnu Crkvu na otpor

Nisam psiholog ali mogu pogledati, dopustite ovu parafrazu na račun nedjeljnog posjeta turskog predsjednika Erdogana Sarajevu. Što drugo pomisliti i poželjeti predsjedničkom dvojcu na velikoj bini Zetre, a pogotovo onim koji su im oduševljeno, gotovo ekstatično pljeskali nego znanstveni pristup. I to onaj koji će se pozabaviti njihovim mentalnim zdravljem.

U sto vira za sto lira 2.dio

Pin It

Image result for plenković vrdoljak

Ipak, konačna odluka je pala: HNS ne ulazi u  Vladu.

„Nakon duge rasprave činilo se da će se stranka podijeliti“, istaknuo je Vrdoljak, te dodao da podnosi ostavku i ne ulazi u koaliciju s HDZ.  

  –Živi bili pa vidjeli!–velim ja. Puna   dilema i umorna od svakojakih problema.

“Stranka je usvojila odluku da ne ulazi u Vladu Republike Hrvatske”, zaključio je, ipak, Vrdoljak na kraju.

Eto, Bogu dragom hvala, dočekasmo i to!

Ali, što će sada reći gazde? Kakva kazna za neučinjeno slijedi? 

Mora se, mora, uraditi nešto! Pod hitno!  Morao bi, tako, i naš Plenki, prijeći na plan B i ponuditi sve što se ponuditi može. I dati sve što se zatraži i tražiti može … 

    A, onda, samo što si rekao „keks“, preokret. Središnji odbor  HNS-a donosi odluku kojom se odbacuje zaključak Predsjedništva stranke i ide u koaliciju s HDZ- om.

Kažu kako je Vesna Pusić bila protiv i kako očekuje da će biti isključena iz stranke. 

Pa i vrijeme joj je da zauvijek ode s hrvatske političke scene. Dosta nam je nevolja i zla, svojim protuhrvatskim djelovanjem, drugarica Pusić dosad  nanijela. Iako je, kako tvrde u vodstvu HNS-a, Vesna Pusić cijelo vrijeme znala i bila upućena u cijeli tijek razgovora i pregovora HNS-a i HDZ-a, te koaliciju i odobravala. A onda je, odjedanput, promijenila ploču.

Mora da joj je opet izmakla neka funkcija u bijelom svijetu. 

Mora da se tome nije nadala…

Mora da ju  je i Plenki  otpilio.   

Mora  mu se, zbog toga, upisati jedan veliki plus i odati priznanje. 

Valjda!

Kakav vašar taštine!!!  Kakva predstava! Kakav   cirkus!

A što vam je tu čudno!? Pa, sada i HNS, može pjevati: 

“Nitko nema  što HNS imade,  

dva ministara u hrvatske vlade”.   

I, ni manje ni više, nego: 

•Ministarstvo znanosti i obrazovanja - ministrica Blaženka Divjak, 

• Ministarstvo pravosuđa -Ranko Marjan. 

HNS je tražio i Ministarstvo graditeljstva. Ali im se izjalovilo. I na njihovu veliku žalost, ostali su gladni i uskraćeni, za taj slasni i primamljivi zalogaj, s ponuđenog pladnja. 

   Ali, zašto im niste ispunili i tu želju? Baš ste nekakvi!  Pa oni  žele, isto kao i Vi, dobro Hrvatskoj. Žele ići naprijed. Žele imati dobro i kvalitetno društvo. 

Isto kao i Vi!!!

Jer, pošteni kakvi i jesu, i idu zato- s  Vama  u koaliciju…Da bi na bolje i kvalitetnije mijenjali Hrvatsku. 

Stvarno su vjerodostojni!! 

Stvarno ste vjerodostojni!!! 

Ali, naredba je naredba.

Bože dragi, Bože dragi, kakva politička perverzija?!!! Ima li ovoga, igdje još, u bijelom svijetu?  Ili su se kola, samo nama, počela kotrljati niz brdo. 

    Zar smo, ljudi moji dragi, toliko slijepi i toliko zaglupljeni, da i nakon svekolikog varanja, lažnih obećanja, krađa, prevara, izdaja nacionalnih interesa, klevetanja diljem bijelog svijeta, još uvijek vjerujemo u njihove bajke i priče? 

A vrijeme nam bježi. Pa, kada se, napokon uspravimo, kada se konačno probudimo, iskreno se bojim da će nam vrijeme za reakciju, već isteći. 

–Baš smo mi „sretan“ narod, zar ne, Lucija?! 

–Jesmo, jesmo. I te kako! Jer, samo što smo ušli u EU,  dobili smo, uz već postojećeg Mesića, Josipovića i Milanovića, i gospođu   Merkel. 

A, evo sada i Plenkija. Pa ćemo, nakon toga, dobiti i SDP. Već se neki i nude. I oni bi, zamislite, molim vas, spašavali Hrvatsku. 

„Još je rano o tome razmišljati. Idemo korak po korak“, misli Plenki.

Jer, treba se malo primiriti. Zaustaviti. Ta, ne može se sve odjedanput!

Najprije je trebalo „vjerodostojno“ odriješiti „kesu“ i utažiti sve silne apetite političkih priljepaka iz „vjerodostojnog HNS“, pa ih onda i podmititi mekim foteljicama u Vladi. 

A na tome se predano radilo i radilo. Već odavno.

„Sada sam, kao što vidite, nametnuo HNS, a onda ću, jer treba pod svaku cijenu „spašavati Hrvatsku“, sklopiti koaliciju i sa SDP-om. 

Što još mogu za vas učiniti?“, pita nas  državnički, drug  Plenki.

 „ Ništa, ništa!!! Hvala do neba, za sve dosad učinjeno! Baš ste nas usrećili.    

Presretni smo, presretni! O, kako ćemo, ubrzo, svi zajedno, sretni, veseli, opušteni i spašeni, poletjeti i u Vučićev zagrljaj!? U njegov čvrsti, junački i „bratski“ zagrljaj. Pa ćemo onda, svi zajedno, u ritmu Žikinog kola, pridružiti se „Žikinoj dinastiji“, kliče ushićeno hrvatski puk.

–Na čiji li ovo mlin, moja Lucija, Plenki sada tjera vodu? 

–Vidjet će se, vidjeti  uskoro, moja Monika!!!

I Dejan je Jović, profesor na Fakultetu političkih znanosti, nekadašnji glavni analitičar i poseban koordinator Ureda predsjednika Republike Hrvatske, Ive Josipovića,  navijao za koaliciju HDZ-a i HNS-a.  I bio je silno, silno razočaran kada je prvi dogovor propao.

“Šteta“, rekao je Jović. Jedna dobra prilika – ne ništa sigurno ali ipak dobra prilika – da se hrvatska politika dodatno civilizira večeras je propuštena”.

Civilizirana odluka. Odluka koja će nas civilizirati.!!!?–kaže nam, tako, vrli Jović.

„I odluka“, dodajem ja, „koja će nas, sve zajedno, odvesti u sigurnu, bratsku i „civiliziranu“ Veliku Srbiju“.

I što na sve ovo reći? Zaplakati ili od muke zaurlati… 

Priprema se teren, priprema. I politički cirkus, sukladan politici „našeg“ poznatog i priznatog  Fakulteta političkih znanosti, nastavlja se …

  “Ovo jest politička trgovina ako će Hrvatskoj biti bolje. Koalicije će biti ako HDZ prihvati uvjete”, kazao je i jedan od kandidata za ministarska mjesta.

…Mi želimo unijeti naše vrijednosti u novu Vladu.

 Želimo uštedjeti 200 milijuna kuna za nove izbore. Mijenjat ćemo stvari kroz ministarstvo. Ne spašavamo svoju kožu, želimo spasiti Hrvatsku", izjavljuju oni, koji su uvijek bili, bez ikakvih vrijednosti.

„Da je netko prije 10 godina rekao da će HNS biti saveznik HDZ-a, to bi proglasili provokacijom ili prvotravanjskom šalom. Večeras je to postala zbilja.

Pitate se što povezuje HDZ i HNS, odgovor je vlast.

Pitate se po čemu se, u biti, razlikuju velike stranke u Hrvatskoj, odgovor je… po izgledu svog vođe i nazivu stranke“, rekao je Pero Kovačević.

–A kako ćemo, onda, moja Lucija, mi obični, mali ljudi prepoznati, te i takve, političke kameleone?  

–A kako? Lijepo! Promatraj… i pamet u glavu. Eto, kako! Jer, moto je svakog političara: “Sve za vlast,vlast nizašto“. U tome su dosljedni svi. I tako se svi i ponašaju. Sve do jednoga. 

I svi do jednoga, prije izbora, obećavaju…i obećavaju… i obećavaju…

A nakon izbora, slažu i slažu…Lažu i lažu…

Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski. Svečano se obilježila i 26. obljetnice ustrojavanja Oružanih snaga i Dana Oružanih snaga. Nazočan je i cijeli državni vrh te brojni drugi uglednici.

   I svi su razdragani. Ori  se i pjesma i odjekuje pljesak. 

Burno su pozdravljeni i nazočni ratni generali Ante Gotovina i Mladen  Markač  te skupnik  Ivo Bašić, najspremniji  hrvatski vojnik.

 A jesmo li i MI spremni!???

Vera Primorac

Login Form