Krjepostan Musliman ili zadrti islamski fanatik ?

Pin It

 
Image result for mustafa cerićNavijesti tvoj sveti rat (jihad) na trinaest neprijatelja koje ne možeš vidjeti; egoizam, drzkost,  taštinu, sebičnost, pohlepu, bludnju, netrpeljivost, srdžbu, laž, prevaru, brbljariju i klevetanje.

Ako uspiješ uništiti njih, onda ćeš biti spreman za borbu protiv neprijatelja koje vidiš! - al-Gazali 

أبو حامد الغزالي         

KODEKS PONAŠANJA ČESTITOG MUSLIMANA

Činiti dobro i imati pravu vjeru ide ruku u ruku s Islamom. Čineći dobro u praksi je dokaz da u srcu imaš pravu vjeru.  Za to Častni Kur’an često govori o istinskim muslimanima kao “onima koji vjeruju i čine dobra djela”.

I Kur’an i Prorok govore muslimanima da najbolja osoba među njima je onaj tko se najbolje ponaša prema drugim ljudima.

Istinoljublje:  “Jao si ga onima koji se mole ali ne mare za svoje molitve.” (107:4-6)

Poniznost:   “Sluge blagodatnog Alaha su oni koji po zemlji hodaju ponizno.”(25:63). 

“Ne pripisuj sebi čistoću i nevinost. Alah najbolje zna tko je krjepostan:” (53:32)

Strpljivost: Alah ljubi one koji su strpljivi (3:145). 

Opraštanje: Oprosti! Ne želiš li da Alah oprosti tebi? (24:22).

Poslušni su oni koji obuzdaju svoju srdžbu i oproste ljudima. Alah ljubi one koji čine dobro drugima. (3:134).......

Fanatizam je stariji od islama i od kršćanstva, stariji je od svih vjera i ideologija.

On je prirođena i vječno prisutna komponenta, zlobni gen, vjerski zadrtih islamista. 

Kako izgleda, u novije vrieme taj zlobni gen našao je vrlo plodno tlo u glavama samoproglašenih muslimanskih “proroka” u Bosni i Hercegovini među kojima prednjači Mustafa Cerić.

U nedavnom osvrtu na Cerićevo glupo, bezobrazno i uvredljivo pismo predsjednici Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović, urednik portala Hrvatsko Nebo, g. Daran Bašić piše: 

“Predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa i bivši reisu-l-ulema Mustafa Cerić il’ je na nekim (težim) drogama il’ se bunike najeo, trećeg nema”.

Ima i treća droga kojom je zaražen Mustafa Cerić, mnogo opasnija od bunike.

Ta droga je salafizam - islamistički fundamentalizam sliedbenika al-salaf al salih-a ili “pobožnih predaka” koji odbacuju bilo kakvu vjersku inovaciju (progres) “bid’ah” i zalažu se za ultra konzervativni islam s šerijatskim zakonima.

Salafizam je počeo kao neka vrsta liberalnog pokreta unutar suni islama u početku 18. stoljeća u Egiptu, ali 1920. on je ujedinjen s Vahabizmom, najekstremnijim islamizmom.

Njegovi najpoznatiji sliedbenici u novije vrieme su najekstremniji teroristički vođe ; Usama Bin-Laden, Ailman al-Zawahiri,  Abu Bakr al-Baghdadi i drugi.

U svome pismu predsjednici Grabar-Kitarović Cerić, na svom srbosanskom jeziku, između ostaloga kaže: “Vi optužujete Bošnjake–muslimane i pokazujete prst na radikalni islam, kao opasnost za opstanak Bosne i Hercegovine. Treba li da Vas podsjetim da ni u Srebrenici ni u Ahmićima nije bilo radikalnog islama, ali je bio genocid”.

Nitko zdrav ne može opravdavati ni jedan zločin, ali ako ubojstvo u Ahmićima u kojima kako kaže “nije bilo radikalnog islama” za Cerića predstavlja genocid nad muslimanima, neka nam kaže pod kakvom vrstom islama su počinjeni ovi zločini:

U travničkom selu Miletići, 24. travnja 1993 ., pet Hrvata je zadavljeno lancima, jednom su izvađene oči, a zločinci su sakupljali krv i potom tjerali još žive da piju vlastitu krv. Bilo je to 24. travnja 1993. godine. 

U Travniku 7. lipnja 1993. godine bradati pripadnici Armije BiH upadaju u crkvu Sv. Ivana Krstitelja. Silom su razvalili vrata, došli su naoružani, a pri izlazu pucaju na veliki križ iznad ulaznih vrata. Križ su srušili, potom su klanjali iznad njega i odvukli ga iz crkvenog dvorišta. 

U Čuklama, općina Travnik, vojnici Armije BiH uništavaju sve što je hrvatsko i kršćansko. Čuo se povik: “Ubiti od pola kilograma hrvatsko muško dijete”. 

U divljačkiom napadu Armije BiH na hrvatsko mjesto Križančevo Selo uništene su sve kuće i gospodarske zgrade. Zapovjednik britanskog bataljuna UNPROFOR-a izjavio je da su vojnici Armije BiH u Križančevu Selu 22. prosinca 1993. godine ubili 74 Hrvata. Pukovnik Williams je dao na znanje da je taj podatak dobio u štabu 3. korpusa Armije BiH. On je bio u posjetu općini Vitez i tada je izjavio da se na području sela Počulica, devet kilometara sjeveroistočno od Viteza nalaze dvije masovne grobnice i da je u jednoj 38, a u drugoj osam tijela Hrvata, žrtava muslimansko-bošnjačkog pokolja. 

Maljine (Travnik) - na lokalitetu Bikose strijeljano 30 zarobljenih ranjenika HVO i civila.

U selu Grabovici kod jablanice ubijena su 32 civila, uglavnom starci, žene i djeca koji su ostali u selu i nakon što su pripadnici ABiH zauzeli selo. 

U selu Doljannima tvoji “Dobri Bošnjaci”  ubili su 37 osoba - 8 civila i 29 vojnih obveznika, od kojih je najveći broj u trenutku upada u selo bio zatečen nenaoružan na žetvenim radovima. Oko 180 civila, mahom žena i djece korišteno je pri izvlačenju kao živi zid, da bi potom bili odvedeni i internirani u logoru u Jablanici.

Busovačke Staje (Busovača) - ubijene 22 osobe iz humanitarnog konvoja (14 civila i 8 pripadnika HVO, pratilaca konvoja kroz područje Busovačke planine).

Trusina (Konjic) – u sat vremena ubijeno je 16 civila, i tako redom Uzdol, Vareš, Fojnica, Gračanica, i stotine drugih hrvatskih sela u kojima su njegovi “Dobri Bošnjaci” izvršili pokolj nad tisućama mirnih ljudi samo za to što su bili Hrvati.

Ovo je samo jedan mali dio zločina koje su tvoji “Dobri Bošnjaci” počinili nad hrvatskim civilnim pučanstvom.

 

 

                   Masakrirani hrvatski civili u Mandinom Selu kod Doljana

U svom pismu Cerić se ne stidi napisati i ovo: “Također, treba li da Vas podsjetim da mi, Dobri Bošnjaci, nemamo drugu obećanu zemlju kao što su imali Jevreji kada ih je Europa protjerala. Mi imamo samo jednu obećanu zemlju, a to je ova naša Bosna i njena Hercegovina. Nije nam teško nositi stigmu heretika, koju smo naslijedili od naših predaka. Svjesni smo da je to naša sudbina, na koju smo ponosni, jer vjerujemo da smo samo kao takvi najbolji ukras Balkana i Europe”. 

E moj Ceriću, imaš ti pravo da su takvi muslimani kao što si ti ukras tvoga Balkana i te tvoje balkanske “države”, a kako tek krase Europu i ostali civilizirani sviet vidi se po divljačkim masakrima nad nevinim pučanstvom poput ovoga u Berlinu, onoga prošle godine u Parizu i stotine drugih. 

“Svjedočim”, kaže dalje Cerić, “da sam se u vrijeme obnašanja dužnosti reisu-l-uleme u Bošnjaka svestrano borio, zajedno sa kardinalom Puljićem, protiv bilo koje vrste radikalizacije, posebno vjerske. Volio bih da Bošnjaci u Hrvatskoj nisu prihvatljivi samo ako su nacionalno i kulturno asimilirani, već da imaju pravo da bar u svedodžbama Zagrebačke džamije mogu koristiti svoj bosanski jezik....”

Ma kome ti Ceriću  s tim tvojim lažima želiš soliti pamet kad svatko zna da si od rođenja fanatični mrzitelj katoličanstva i Hrvata?

O kakvom “bosanskom jeziku” ti tu trabunjaš? O jeziku koji je “orginalan” kao i ta tvoja daytonska “država”, tvoja bosanska nacija i bosanski novac.......?

Sada si ti tobože potomak  bosanskog “Dida” i bosanskih patarena od kojih si “nasliedio sveti duh komšiluka”. Kao da su Did i patareni bili išta drugo nego koljenom Hrvati. 

Prvo, osim tvog fanatičnog islama ti ne vjeruješ u nikakvu svetinju. 

Drugo, od svoga rođenja do 1974. godine bio si “nesvrstani musliman” - onaj Selimovićev odsječeni rukavac, onda “jugoslovenski musliman”, pa onda potomak nekakvih “bosanskih Slovena”, da bi na koncu, stvaranjem  daytonske “bosanske države” postao  Bošnjak.

Najviša čast svim čestitim muslimanima u BiH, Hrvatskoj i gdje god oni bili, posebno onima koji znaju da njihovi “Didovi” nisu bili ništa drugo nego koljenom Hrvati! 

A što se tebe tiče, efendija, sudeći po svemu onome kako se ponašaš, barem od vremena dok si obnašao dužnost šefa Islamske zajednice u Zagrebu do danas, ti ne spadaš među takove  muslimane. 

Ovim tvojim trabunjanjima u pismu Kilindi Grabar Kitarović  ti jasno dokazuješ da nisi ništa drugo nego jedna od onih Selimovićevih luda, koja je “zabezeknuta zastala na sred puta, pa s nejasnim osjećajem stida zbog porijekla, i krivice zbog otpadništva neće da gleda unazad, a nema kuda da gleda unaprijed”.

 

Za Dom Spremni!

 

Zvonimir R. Došen