Sud u Floridi odredio ateistički blagdan

Pin It

( Prigodan blagdan za Josipovića i njegove crvene ateiste i agnostike ). U svim zemljama u kojima se govori engleski svi blagdani ili praznici zovu se holiday .Riječ holiday je spojena od dvije riječi iz starog engleskog riječnika , holy ( sveti) i day (dan) - znači sveti dan.

Kako nam je svima poznato da su danas u našem “modernom društvu” perverzije svih mogućih vrsta koje u ljudskome družtvu raztaču sve ono što se tisućama godina zvalo moralom,uljudbom, dostojanstvom i svetinjom ne samo “thing to do”, nego su, kao napr. u današnjoj Hrvatskoj, priznate kao ideje i aktivnosti “naprednih slojeva” modernog društva. Uz “Gay” aktiviste, ateisti su jedna od najaktivnijih i najgrlatijih grupa koje mrze sve ono što je za čovjeka od njgova postanka bilo normalno i humano, sve ono u čemu se čovjek razlikuje od životinje. U mnogim zemljama, kao napr. u današnjoj Hrvatskoj, te grupe novih nositelja “nove napredne civilizacije”, ne samo da imaju podržku crvenih “liberala” na vlasti, nego su zakonom zaštićene poput rijetkih izumirućih vrsta egzotičnih životinja. Ipak, Bogu hvala, ima još dosta ljudi koji su, držeći se one poslovice - Slabi se pokoravaju svim zakonima, a jaki ih mienjaju.

Tako je nedavno u američkoj državi Floridi jedan ateist poveo sudsku parnicu u svezi s dolazećim blagdanima Uskrsa i Passovera. Uzeo je odvjetnika koji je podigao tužbu u kojoj je stajalo da slavljenjem Uskrsa i Passovera, kršćani i židovi čine diskriminaciju i nepravdu ateistima, koji nemaju jedan takav priznati blagdan. Sudac je mirno saslušao odvjetnikovo izlaganje, po tomje lupio svojim batom (gavelom) i, bez ikakvog razglabanja, povišenim glasom rekao :“Case dismissed !”- “ Tužba odbijena”.

Odvjetnik se odmah uzprotivio, ustao se i rekao. “ Časni sude, kako Vi možete odbiti ovu tužbu ? Kršćani imaju Uskrs i druge blagdane. Židovi imaju Passover, Jom Kipur i Hanuku, a moj klijent i drugi ateisti nemaju takvih blagdana”. Sudac se pognuo u svojoj stolici prema odvjetniku i rekao mu: “ Ali vi imate . Vaš klijent, odvjetniče, je očajno neuk “.

Odvjetnik je na to rekao: “ Časni sude, nama nije poznato nikakvo održavanje ili blagdan za ateiste”. Na to je sudac odgovorio: “Kalendar kaže da je 1. Travnja Dan budala. Psalm 14:1 kaže - Budala kaže u svome srcu, da ne postoji Bog”.

Zato, mišljenje je ovoga suda, da ako Vaš klijent kaže da nema Boga, onda je on budala. Stoga 1. travnja je njegov dan! - Proces završen !”

Zvonimir R. Došen