Drugarice Kolinda, lažete ! Masno lažete kao i vaš ‘specijalni savjetnik’ Goldstein!

Pin It

Sloboda svakog čovjeka i svakog naroda temelji se na fundamentalnim principima, a ne na filozofiji, ideologiji i politici, jer principi koji se temelje na istini su vječni, a filozofije, ideologije i politike su promjenjive i privremene jer se temelje na raznim teorijama, različitim mišljenjima i okolnostima u kojima se nalaze. Drugo, svi znamo da sloboda nije bezplatna. Nju se mora zaslužiti i čuvati.

Glavni razlozi za gubljenje kako osobne tako i nacionalne slobode u današnje doba nije samo postepeno gubljenje morala, nego gubljenje nacionalnih osjećaja i masovnog osjećaja bezpomoćnosti i apatije na sve oko sebe.

Glavni uzrok takvom ponašanju šrokih slojeva hrvatskog puka danas je izdajnička rabota komunistički nastrojenih političkih vođa koji od 2000te pa sve do dan danas otvoreno i sustavno rade protiv interesa hrvatskog naroda.

James Madison, američki predsjednik (1809. - 1817.) jednom je rekao da vjeruje da postoji veća opasnost uzkraćivanja slobode narodu tihim i postepenim otimanjem od strane onih na vlasti, nego od svih žestokih iznenadnih uzurpacija.

A što bi tek g. Madison rekao na ponašanje ovih na vlasti u današnjoj Hrvatskoj?

Kako znate, prije par dana u Večernjem listu objavljen je samo jedan mali dio onoga što je hrvatska (?) predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izblebetala za vrieme svoje posjete Izraelu. Tu, između ostalog satoji da je “u govoru izrazila "najdublje kajanje zbog svih žrtava holokausta u Hrvatskoj, stradalih od ruke kolaboracionističkog ustaškog režima". Objasnila je koliku je ljagu taj režim bacio na hrvatski narod, a poručila je da se "zbog budućnosti moramo suočiti sa svojom prošlošću i prihvatiti je". Dodala je da je velik dio hrvatskog naroda bio dio antifašističkog pokreta otpora te da je "sadašnja RH utemeljena na antifašizmu i na Domovinskom ratu". To da se nešto slično (holokaustu) dogodilo u Vukovaru i Srebrenici govori da mir ne smijemo uzeti zdravo za gotovo........”

Iako vrlo dobro zna da je to notorna laž, u dijelu njezina govora, objavljenog na portalu Al Jazeera, “antifašitkinja” drugarica Kolinda bez imalo stida, uz ostale gluposti kaže: “Ustaški režim nije bio odraz istinskih želja hrvatskog naroda za neovisnom državom...”

Kao i njezini predhodnici Kolinda ovom svom govoru u zlato okiva “antifašistički (jugoboljševički) pokret” i kaže da je to bio “veliki pokret, jedan od proporcionalno najvećih pokreta otpora u Drugom svjetskom ratu” i da je “veliki dio hrvatskog naroda bio dio antifašističkog pokreta”, te da je “otpor antifašizmu dala i njezina porodica”.

U tekstu govora stoji točno tako “otpor antifašizmu je dala i njezina porodica” nu to je pogrješka jer Kolinda se htjela pohvaliti kako je njezina obitelj za vrieme 2. svj. rata, kao što i ona čini danas, sudjelovala u “antifašističkoj” borbi za uništenje Hrvatske države i hrvatskog naroda.

Izgleda da Kolinda ne zna, ili ne želi znati, da taj “pokret otpora” nije bio ništa drugo nego ono što se danas zove terorizmom. Samo što je bio puno brutalniji, okrutniji, krvaviji i bestijalniji od svih Al Qaeda i ISIL-a.

Drugarice Kolinda, najveću ljagu na hrvatski narod bacaju “antifašisti” poput raznih Mesića, Josipovića, Pusića i drugih odnarođenih izdajica, u čije redove ste se sad evo i Vi javno učlanili.

Vi trabunjate o kolaboracionizmu Nezavisne Države Hrvatske sa Silama Osovine, a istovremeno se hvalite s vašim “antifašizmom” kojeg nije izmislio nitko drugi, nego “veliki boljševički vođa” Staljin.

U tom Staljinovom, a pogotovo u Titovom antifašizmu svaki onaj tko se na bilo koji način protivio komunizmu, ili se nije s njim slagao, smatran je fašistom i neprijateljem naroda, jer “narodom” su smatrani samo antifašisti/komunisti.

Odgovor za “kolaboraciju” NDH s Njemačkom za vrieme 2. svj. rata je vrlo kratak i jednostavan. Dao ga je 500 godina prije Krista kineski general, vojni strateg i filozof Sun Tzu, a on glasi: Neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj.

Bez obzira na njihov politički sustav Nijemci su 1941. srušili tamnicu hrvatskoga naroda Jugoslaviju, da su to kojim slučajem učinili njezini tvorci i zaštitnici Englezi, ili bilo tko drugi, vlada NDH i svi Hrvati, osim vaših “antifašističkih” predaka, kolaborirali bi s njima.

A Vaši “antifašisti” su s obilnom pomoći Staljina i Engleza ponovno uzpostavili još puno goru i krvaviju Jugoslaviju u kojoj su izvršili genocid nad hrvatskim narodom. Ali, uz sve Bleiburge, Marševe smrti, Titove Jasenovce, Jazovke, Macelje i tisuće drugih masovnih grobova i jama koje su Vaši “antifašisti” napunili s više od pola milijuna nevinih hrvatskih žrtava Vi to ne spominjete. Za Vas to nije zločin genocida.

Vaša tvrdnja kako Nezavisna Država Hrvatska (ili kako vi kažete, ustaški režim) “nije bio odraz istinskih želja hrvatskog naroda za neovisnom državom” ne samo da je netočna, nego absurdna.

Zar vi s takvim absurdnim izjavama želite nekoga uvjeriti da je blagopokojni kardinal Stepinac lagao kad je pred “antifašističkim” sudom rekao: “Hrvatski narod se plebiscitarno izjasnio za svoju državu i ja bih bio ništarija kad ne bih osjetio bilo svoga naroda”.

Uvjeren sam da je to vaš cilj jer, kako se i sama hvalite, vi ste vjerna nasljednica svojih predaka, ništarije koja nije bila u stanju osjetilti bilo svoga naroda.

Kad je Ustaški pokret Vama, kao i vašim predhodnicima, toliki trn u oku bilo bi vriedno da pročitate načela toga Pokreta i da ih uzporedite s onim vašega “Antifašističkog pokreta”.

NAČELA USTAŠKOG POKRETA

§ 1.

Hrvatski narod je samosvojna narodna (etnička) jedinica; on je narod sam po sebi, te u narodnostnom pogledu nije istovjetan s ni jednim drugim narodom, niti je dio ili pleme bilo kojega drugoga naroda.

§ 2.

Hrvatski narod ima svoje izvorno poviestno ime HRVAT, pod kojim se je pojavio u davno poviestno doba, pod kojim je prije 1.400 godina došao u današnju svoju postobinu, te pod kojim živi sve do danas. To ime ne može i ne smije zamieniti ni jedno drugo ime.

§ 3.

Svoju današnju postojbinu učinio je hrvatski narod već u pradavna vremena svojom DOMOVINOM, u njoj se trajno nastanio, s njome srastao i dao joj izvorno i naravno ime HRVATSKA. To se ime ne može i ne smije zamieniti ni jednim drugim imenom.

§ 4.

Zemlja, koju je u pradavno doba hrvatski narod zaposjeo, te koja je postala njegovom domovinom, prostire se na više pokrajina, koje su imale svoja posebna pokrajinska imena dielom još prije dolazka Hrvata, dok su druga pokrajinska imena nastala poslije, nu sve te pokrajine sačinjavaju jednu JEDINSTVENU DOMOVINU HRVATSKU, te nitko nema prava, da ikoju od tih pokrajina svojata za sebe.

§ 5.

Hrvatski je narod došao u svoju domovinu Hrvatsku kao podpuno SLOBODAN NAROD i to u vrieme seobe naroda VLASTITOM POBUDOM, te je tu zemlju osvojio i svojom za uviek učinio.

§ 6.

Hrvatski je narod u svoju domovinu Hrvatsku došao podpuno IZGRADJEN (organiziran) ne samo obiteljski, nego i vojnički, te je odmah po dolazku osnovao svoju vlastitu DRŽAVU sa svima obilježjima državnosti.

§ 7.

Svoju vlastitu državu Hrvatsku, osnovanu već onda, kada su mnogi drugi narodi živjeli još podpuno nesredjeno (neorganizirano), hrvatski je narod održao kroz sve vjekove pa do konca svjetskog rata, a nije je se, kao ni prava na nju nikada a ni koncem svjetskog rata bilo kojim činom bilo kojom zakonitom odlukom odrekao ni to svoje pravo na koga drugoga prenio. Tek mu je koncem svjetskog rata tudjinska sila spriečila, da dalje vrši svoja VRHOVNIČKA (suverena) prava u vlastitoj svojoj državi Hrvatskoj.

§ 8.

Odstranivši putem ustanka tudjinsku silu sa svog narodnog i poviestnog područja, hrvatski je narod oživotvorio svoje pravo vrhovničke (suverene) vlasti podpuno samostalnu i NEZAVISNU DRŽAVU HRVATSKU. On imade pravo tu svoju vrhovničku vlast proširiti na cielo svoje neprekinuto narodno i poviestno područje. Hrvatski narod ne vežu nikakve medjunarodne niti državopravne obveze iz prošlosti, koje nisu u podpunoj suglasnosti s ovim načelima pa se na njih u svojoj Nezavisnoj Državi Hrvatskoj niti ne obazire.

§ 9.

Hrvatski narod ima pravo na sreću i blagostanje kao cjelina, a isto takvo pravo ima i svaki pojedini Hrvat kao član te cjeline. Ta sreća i to blagostanje mogu se oživotvoriti i ostvariti za narod kao cjelinu i za pojedince kao članove cjeline jedino u posve samostalnoj i Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, pa stoga ona ne smije i ne može biti sastavnim dielom u ni jednom obliku ni jedne druge države niti ikakve druge državne tvorevine.

§ 10.

Hrvatski narod ima svoje vrhovničko pravo (suverenitet), po kome on jedini ima vladati u svojoj državi upravljati sa svim svojim državnim i narodnim poslovima.

§ 11.

U hrvatskim državnim i narodnim poslovima u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj ne smije odlučivati nitko, tko nije po koljenima i po krvi član hrvatskog naroda. Isto tako ne smije o sudbini hrvatskoga naroda i hrvatske države odlučivati ni jedan strani narod ni država.

§ 12.

SELJAČTVO JE TEMELJ I IZVOR SVAKOGA ŽIVOTA, PA JE KAO TAKAV PRVI NOSILAC SVAKE DRŽAVNE VLASTI U HRVATSKOJ DRŽAVI. I kraj toga svi staleži hrvatskoga naroda sačinjavaju jednu narodnu cjelinu, budući i ostali staleži u hrvatskom narodu, čiji su članovi pripadnici hrvatske krvi, imaju ne samo svoj korijen i porijeklo, nego i trajnu obiteljsku vezu sa selom. Tko u Hrvatskoj ne potječe iz seljačke obitelji, taj u devetdeset slučajeva od stotine nije hrvatskoga porijekla ni krvi, već je doseljeni stranac.

§ 13.

Sva tvarna (materijalna) i duhovna dobra u hrvatskoj državi vlasničtvo su naroda, te je on jedini vlastan njima razpolagati i njima se koristiti. Prirodna bogatstva hrvatske domovine, napose njezine šume i rude ne mogu biti predmetom privatne trgovine. ZEMLJA MOŽE BITI VLASTNIČTVO SAMO ONOGA, KOJI JE OBRADJUJE SAM SA SVOJOM OBITELJI, TO JEST SELJAKA.

§ 14.

Temelj svake vriednosti jest samo rad, a temelj svakog prava jest dužnost. Stoga u hrvatskoj državi rad označuje stupanj vriednosti svakoga pojedinca i ima predstavljati temelj cjelokupnosti narodnog blagostanja. Nitko ne može imati nikakvih posebnih prava, nego svakom samo dužnosti prema narodu i državi daju pravo na zaštićen život

§ 15.

Vršenje svih javnih dužnosti (funkcija) vezano je za odgovornost. Svatko, tko u ime naroda države vrši javne poslove bilo kakve vrste, odgovara sa svojim dobrom i sa svojim životom za sva djela propuste. Nu dužnost i odgovornost prema cjelini imadu biti temeljem i svakoj djelatnosti u posebničkom (privatnom) životu svakog pojedinog člana hrvatskoga naroda.

§ 16.

Težište ćudoredne (moralne) snage hrvatskoga naroda leži u urednom i vjerskom obiteljskom životu, njegova gospodarska snaga u seljačkom gospodarstvu, zadružnom životu i prirodnom bogatstvu hrvatske zemlje, obranbena snaga u sredbotvornim (organizatornim) i prokušanim vojnim vrlinama. Prosvjetni kulturni napredak hrvatskoga naroda temelji se na prirodnoj narodnoj darovitosti i prokušanoj sposobnosti na polju znanosti, prosvjete i umjetnosti. Industrija, obrt, kućno rukotvorstvo i trgovina imaju biti ruka pomoćnica sveukupnom seljačkom i obćem narodnom gospodarstvu. Te grane života imaju biti polje častnoga rada i vrelo dostojnoga života radnika, a ne sredstvo gomilanja narodne imovine u rukama glavničara (kapitalista).

§ 17.

Skladno gojenje, promicanje i usavršivanje svih narodnih vrlina i grana narodnoga života zadaća je svih pregnuća javnoga rada i državne vlasti kao takve, jer one daju podpuno jamstvo obstanka, vjekovnog bivstvovanja i blagostanja sadašnjih i budućih pokoljenja i cjelokupnog hrvatskog naroda, te obstojnosti i sigurnosti Nezavisne Države Hrvatske.

~~~~~~~~~~~~~

Ne vjerujem da u Hrvatskoj ili bilo gdje drugdje postoji ijedan razborit i pošten čovjek koji ovim načelima može naći ikakav prigovor ali vjerujem, jer mi to svakodnevno svojim ponašanjem dokazuju razni hrvatski ljudi, da ima veliki broj onih koji nemaju pojma o temeljnim načelima koje jedan narod čini slobodnim i ravnopravnim članom zajednice slobodnih civiliziranih naroda.

Ne mislim da se tu radi o pomanjkanju domoljublja, nego o nedostatku osnovnog znanja na kakvim principima se temelji sloboda kako pojedinca tako i svakog naroda.

A sada pogledajte dio načela koja je glavni ideolog Vašeg “antifašističkog pokreta” židovski bolševik Moše Pijade, predstavio “antifašistima” na tzv. prvom zasjedanju AVNOJ-a, studenog 1942. u Bihaću

(....) “Potrebno je zato stvoriti toliko mnogo bezkućnika, da ovi bezkućnici budu većina u državi. Stoga mi moramo da palimo. Pripucaćemo pa ćemo se povući.

Nemci nas neće naći, ali će iz osvete da pale sela. Onda će nam seljaci, koji tamo ostanu bez krova, sami doći i mi ćemo imatinarod uza se pa ćemo na taj način postati gospodari situacije.

Oni koji nemaju ni kuće ni zemlje ni stoke, brzo će se i sami priključiti nama, jer ćemo im obećati veliku pljačku.

Teže će biti sa onima koji imaju neki posed. Njih ćemo povezati uza se predavanjima, pozorišnim predstavama i drugom propagandom.

Tako ćemo postepeno proći kroz sve pokrajine.

Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za nas ništa ne vredi.

Mi od njih moramo načiniti bezkućnike, proletere. Samo nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, mi smo smrtni neprijatelji svakog blagostanja, reda i mira......”

Takve Židove, Srbe i “Hrvate” progonile su ustaše, a ne one koji su branili svoju domovinu. Kad su vam usta toliko puna Židova onda bi bilo vriedno da spomenete da je od 100 vodećih i najkrvoločnijih boljševika njih 90 bili Židovi.

Kumunizam a.k.a. antifašizam je židovski enfant terrible koji je počinio genocid nad mnogim narodima i uništio više od 100 milijuna ljudskih života.

Je li ikada itko čuo da su se Židovi za to ikome ispričali?

Uostalom je li ikada itko čuo da su se Izraelci izpričali za progon milijuna Palestinaca, dinamitiranje njihovih kuća i indiskriminantna bombardiranja njihovih izbjegličkih logora i nastamba u kojima su pobijene tesuće civila - staraca, žena i djece?

Isto tako, bilo bi pošteno da spomenete i onih 28 častnih Hrvata židovske vjeroispovijesti, visokih častnika u generalskom zboru Oružanih Snaga NDH.

Vaša tvrdnja da su vlasti NDH progonile Srbe, Židove i nekakve nepostojeće Rome i sve koji su bili protivni režimu, nije nikakva jedinstvenost. To u svim ratovima čine svi režimi s teroristima i petokolonašima.

Svaki je rat sam po sebi zločin. Prema tome normalno je da se u njemu događaju zločini koje čine sve zaraćene strane, ali poslije monstruoznih zločina genocida koje su Vaši “antifašisti” počinili nad hrvatskim narodom za vrieme, a posebno poslije 2. svj. rata, hrvatski narod ne duguje izprike nikome, a najmanje onima čiji su sunarodnjaci bili glavni tvorci monstruozne ideologije u ime koje je taj genocid izvršen.

Ako radi ničega drugog onda radi toga, kako kaže osmi paragraf Ustaških načela, nas Hrvate ne vežu nikakve medjunarodne niti državopravne obveze da se ikome ispričavamo za bilo što.

Absurdna je i Vaša priča da je današnja Hrvatska utemeljena na antifašizmu, samo za to što su u onim prvim nesigurnim danima prije Domovinskog rata dvojica bivših (?) komunista inzistirali da se to upiše u preambulu ad hoc napisanog ustava.

Domovinski rat vođen protiv JNA, avangarde Vašeg “antifašizma” i njenih privjesaka četnika. U operaciji “Oluja” hrvatski branitelji su porazili i “antifašiste” i četnike. Time je poništen onaj Vaš “antifašistički temelj”, samo što na zahtjev “antifašista” još nije izbrisan s papirine na kojoj je napisan.

Nu nemojte se varati, doći će i taj dan.

Govorite o zločinima u Vukovaru i Srebrenici, a libite se spomenuti da su Vukovar, Osijek, Kijevo, Dubrovnik Karlovac, Gospić i stotine drugih hrvatskih gradova i sela devastirali topovi, tenkovi i rakete “antifašističke” JNA.

Da, znam, reći ćete da se vaša JNA 1991. pretvorila u srbsku armiju, kao da ona to nije bila od svije incepcije.

Sudeći po Vašem ponašanju očito je da Vi niste shvatiti da s mandatom predsjednika/ce Hrvatske Vi niste dobili carte blanche da govorite i radite što vam se prohtije.

Vaša je dužnost braniti interese naroda kojeg predstavljate, a ne lažnim, već toliko prežvakanim komunističkim obtužbama na njega bacati ljagu.

I ono što je najvažnije, Vi trebate shvatiti da ste na izborima pobjedili “antifašistu” Josipovića glasovima sinova, kćeri i unuka onih koje tako bezočno lažno obtužujete. Ti ljudi dali su Vam svoj glas jer su vjerovali u Vas.

Vi ste to povjerenje izdali ne samo ovim svojim antihrvatskim govorom, nego čim ste sjeli u predsjedničku fotelju.

Ovim Vašim otvoreno jugokomunističkim istupom izgubili ste i ono malo poštovanja domoljubnih Hrvata u Domovini i dijaspori koji ste imali do ovog Vašeg otvorenog svrstavanja među jugo(anti)fašiste.

Za Dom Spremni!

Ja sam Zvonimir Došen

Braniteljski radio, emisija Za Dom Spremni, subota 25. srpnja 2015.