Zadnji komentari

Dawn Dawns: RH u raljama global - totalitarizma

Pin It

Već niz godina izloženi smo sve žešćim pojavama raznih „istanbulizama“,genderizma, brutalnog feminizma,i ostalih razornih pojava, neprihvatljivih hrvatskom biću, a jednako tako i nepoštivanju važećih zakona i propisa, počesto i  najviše od onih koji su upravo pozvani da čuvaju i štite pravni poredak naše domovine.

Običan, prosječan čovjek, s punim pravom nezadovoljan ovim, dugotrajno lošim stanjem u zemlji, prečesto se žali da  zakoni „ne valjaju“ i tu svakako griješi. Naime, zakoni, kakvi god da jesu, uopće nisu tako loši, barem u najvećoj većini slučajeva, iznimke postoje. Ono što je jezivo loše, to je primjena, ili točnije rečeno NEprimjena pozitivnih propisa od strane državnih organa, osobito sudstva.

Kad pogledamo samo deset – petnaest  godina unazad, možemo pronaći niz slučajeva, čiji je epilog na sudu završio na takav način da bi svaki normalan i razuman čovjek, bez ikakva pravnog  znanja, ali s osjećajem pravednosti, zaključio da tu nešto jako „ne štima“.Da su sudske odluke nepravedne i sramotne.

Primjera ima na pretek, samo ih se trebamo prisjetiti. Tako npr,  izvjesni Gazimir, svojom vožnjom usmrti na autocesti dvije osobe i prođe, što bi Dalmoši rekli „lišo“, zatim jedan ugledni i uvaženi građanin, vozajući se sa svojim  mladim ljubavnicama po  moru, usmrti dvije osobe i bude oslobođen krivnje, jer mu je, baš u trenutku počinjenja kaznenog djela, svijest bila isključena(!?!?), a odmah potom mu se vratila. ?? Čudna li čuda, rekli bi stari ljudi!

Hrvatski suci su u svojim odlukama, odnosno, u obrazloženjima tih svojih odluka, nadmašili i najveće svjetske pisce. Ni autorica sage o Harry Potteru, dok je pisala svoj fantastični roman u mnogo nastavaka, a jednako tako, niti najveći svjetski klasici, nisu imali takvu imaginaciju tijekom stvaranja vrhunskih književnih djela.  Ali ... hrvatski suci su sve njih pretekli u svojim fantazirajućim obrazloženjima donesenih presuda. 

Nizu nevjerojatno čudnih odluka, možemo pripisati i najnovije sudske potvrde stranih, falsificiranih dokumenata o posvojenjima sirotinjske djece s nekog drugog kontinenta, pa temeljem toga ishođenog državljanstva za siročad koja to nisu, jer imaju roditelje u matičnoj zemlji. 

Postoji niz sudskih odluka kojima se otima privatna imovina u korist nekih poslušnika nakaradne vlasti  ili boljih i obilnijih  platitelja ovakvih usluga.

Hrvatsko pravosuđe više ne postoji, ono je dolaskom na vlast onog bahatog, koji „može što hoće“, postalo najgore krivosuđe, kakvo smo imali u najcrnje doba komunizma, ili je možda postalo  još gore nego što je bilo  tad.

Sramotno! Zaista sramotno!

Nedavno, u svega par dana, dvaput je skinuta hrvatska zastava u Kninu i to od propalica i  huligana koji ne mogu podnijeti zemlju Hrvatsku, ali nemaju ni muda otići nekamo, gdje će im biti prihvatljivije, ljepše, ili  bolje. Ovo ponašanje   je kazneno djelo, koje vrijeđa sve lojalne građane RH, ali nije osobito zanimljivo ni policiji, ni sudstvu. Njih zanima samo pobjednički pozdrav ZDS. Na to im se digne svaka dlaka, a uši  otpadaju od pobjedničkog zvuka. Neka. Tako i treba. 

Najnoviji skandal je ponovno pokretanje  sudskog  postupka  protiv dva vrhunska sportaša, domoljuba  i jednako tako vrhunska promicatelja naše zemlje Hrvatske u cijelom svijetu i njenih istinskih vrijednosti. Onih vrijednosti  za koje su ginuli naši hrabri branitelji i koje svaki od nas nosi u svom srcu.

Postupak  protiv Luke Modrića  je pokrenut 2018.godine  i ta prva optužnica  je pravomoćno odbijena, s obrazloženjem  da nije počinio kazneno djelo (!!!) da bi, političkom odlukom nekih izrazito  antihrvatskih, globalističkih  moćnika, a za dnevno političke potrebe, postupak iznova  bio pokrenut !

Više od dvije tisuće godina postoji čvrsto pravilo, ustanovljeno u Rimskom pravu: „ne bisinidem“  (lat. ne dvaput o istom), načelo po kojem se u istoj stvari ne smije suditi i odlučivati, niti pokretati postupak drugi put, nego treba poštovati pravomoćnu sudsku odluku. Ovo načelo stoji i u Ustavu Republike Hrvatske u poglavlju koje govori o zaštiti ljudskih prava i temeljnih sloboda, gdje je uvršteno među osobne političke slobode i prava. U članku 31. stavak 2. Ustava Republike Hrvatske stoji da se nikome ne može ponovno suditi niti ga se može kazniti u kaznenom postupku za kazneno djelo za koje je već pravomoćno oslobođen ili osuđen u skladu sa zakonom.

I onda? Čemu ova lakrdija? Koji je krajnji cilj? 

Jedina čast i ponos koji nam je ostao netaknut, to  je hrvatska nogometna reprezentacija! Sve drugo su nam ponizili, naše hrabre branitelje i njihove slavne ratne oznake, sve pobjede iz Domovinskog rata, uspomene na naše heroje, na svu slavnu povijest...  Sad im je ostalo još samo srušiti, omalovažiti i poniziti hrvatsku reprezentaciju!!! 

Te izvrsne mlade  ljude, koji se jednakom srčanošću bore na sportskim terenima, kao što su se naši legendarni branitelji borili u ratu, i u tome uspijevaju, pa su tako,  jedni i drugi, u cijelom svijetu, pronijeli veliku slavu naše domovine Hrvatske i pokazali da su Hrvati, iako malobrojni, svim svojim  srcem i dušom, zapravo veliki, jako veliki narod. Tako se ponosim time!

To smeta nakazama,  bez srca i duše, bez pravog identiteta. Oni su svašta i ništa, globalna bezvezarija, bez prave tradicije, bez ikakvog usađenog  korijena.

I takvi se nama rugaju, jer su nam geni „kameni“, a ne znaju bezlični  bijednici, niti u svom neznanju ne mogu shvatiti da je upravo to nama čast i ponos. Da!

 Mi znamo tko smo! Jako dobro znamo! Nismo bezlična masa i u tome je naša snaga. Odolijevali smo svakom neprijatelju, svakom osvajaču, kroz dugi niz od trinaest stoljeća.  Gazili su nas, ali nas nisu uspjeli zgaziti. Osvajali,  ali nas nisu uspjeli osvojiti.  Istina, našu svetu, prelijepu zemlju, otkidali su komad po komad i oteli polovicu nekadašnjeg teritorija, zato nam  danas zemlja izgleda kao ostatak izgrižene i pojedene jabuke ... 

Ali ... mi smo još tu! 

I ostat ćemo tu za sve vjeke vjekova, jer smo oduvijek  bili i ostali ZDS!!!

Dawn Dawns