Zadnji komentari

Mladen Pavković: Onaj tko ne ispuni program, odnosno predizborna obećanja, a došao je na vlast, mora i treba biti kažnjen

Pin It

Evo, i to je gotovo!

Tijekom proteklih dana i tjedana  naslušali smo se i nagledali svega i svačega u političkom životu, odnosno u vrijeme kampanje za parlamentarne izbore. Svi su nam nudili „med i mlijeko“.

Na nama je bilo tek da zaokružimo neku političku stranku ili nekog od njih, što su brojni građani i učinili.

Međutim, hrvatski birači su već umorni od kojekakvih prevara. 

Za jedne glasaš, a četiri godine na vlasti ili uz vlast su – drugi.

Ali, kako bilo da bilo, od onih koje smo izabrali očekujemo da pod hitno riješe što su obećali: besplatne vrtiće, veće mirovine, veće plaće, bolje pravosuđe i zdravstvo, više novaca za hrvatske kulturne i ine akcije i manifestacije, bolji položaj hrvatskih branitelja, učitelja i profesora, i tako dalje i tako redom, a prije svega da iskorijene korupciju!

Da to su nam manje-više svi obećali. Nestat će problemi, živjet ćemo kao u raju, samo neka ONI dođu na vlast!

Mnogi su povjerovali i u to!

Ali, prema svemu sudeći, bit će sve po „starom“!  Ako se sjećate i ranijih godina, kad su nam također obećavali „brada i doline“ i kad su izabrani zauzeli fotelje u državnim institucijama, iznimno brzo su zaboravili na obećanja (svaka čast iznimkama) i vrlo brzo su nam počeli prodavati „fore“ i priče kako bi nam izvršili sve što su obećali, ali….oni prije njih su im  ostavili „kosture u ormaru“, pa nisu znali da je država u tako velikim problemima i tome slično.

Bojimo se da će i nakon ovih izbora ponovno biti najglasniji hrvatski branitelji i umirovljenici. Da, i radnici koji rade za „crkavice“. Sigurno ćemo opet gledati „gladne“ i nezadovoljne radnike kako 1. svibnja „marširaju“ ulicama, nose parole (kao i nakon 1945.!), zvižde i bubnjaju, odlazeći na – grah, koji su za njih i njihovo vodstvo priredili pojedini tajkuni!A tijekom i ovih izbora baš ti i takvi brdo su glasova dali onima koji će im „povećati plaće“, „ukinuti ovrhe“, koji ih „neće pljačkati“, koji će im osigurati „krov nad glavom“, ako su recimo bili pogođeni potresom i drugim nevoljama, i koji će „poštivati“ one koji su dali i krv za Domovinu, koji neće ići u koaliciju sa srpskim i inim manjinama samo radi „tri glasa“ i koji neće dozvoliti da ih policija tuče na ulici ili pak stadionima, ako će uzvikivati neke od pozdrava s kojima su živjeli i umirali i tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskog rata.

Međutim, koja  vlast nije „prevarila“ birače  nakon izbora? (Svaka čast iznimkama).

Vrijeme je da se i takvoj politici kaže- dosta.

Onaj tko ne ispuni program, odnosno predizborna obećanja, a došao je na vlast, mora  i treba biti kažnjen, baš kao i onaj (da se malo našalimo) koji ti proda stari auto pod novi!

Gdje je odgovornost političara i politikanata nakon izbora? Većina od njih jedino što zna reći – „Narod nas je izabrao i nas jedino narod može smijeniti (za četiri godine!)“!

Dakle, još nije kasno da se već na prvoj sjednici Hrvatskog sabora donese zakon o „ne varanju birača“, odnosno kažnjavanju onih koji nisu i neće ispuniti obećanja!

Sve ostalo je – pričam ti priče, odnosno - jedni odu, drugi dođu!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)