Darijo Strehovac Streh: Mene zakopajte u Hrvatskoj, za "đoleta" ne znam di je

Pin It

Dakle, kad je o Hrvatskoj riječ, to je ta "đoletova" šugoslovenska/yusipovićeva guja u njedrima, a koja ovdje u Hrvatskoj i dalje financira ode, epove, i "historičarska remek-djela" hrvatske POVIJESTI; koja promovira knjige o "pravdi" komunističkih zločina, inzistira na zaboravu srbijanskih zločina, i siluje razum Hrvatima do točke gdje nas više ne samo silom tjeraju oprostiti zločine, već nas proglašavaju zločincima ako ih NE ZABORAVIMO kao da se nikada nisu ni dogodili

I ja sam slušao balaševića, a i danas ga poslušam, jer imao je lijepih pjesama, iako su podosta njih obične plagijatorske "umotvorine". Johnny Cash je recimo bio njegov omiljeni kantautor od kojega je krao pjesme pa ih prodavao pod svoje. Ali kaj se tekstova tiče, tu je imao smisla za izvuć nekaj dobro iz najveće patetike i kiča, to mu moramo priznat. Ali hej? - kakav je to lik koji prije rata "pjeva protiv rata", a za vrijeme rata pristane na "igru", samo da njega ostave na miru? To je pi*ka. Isti je to "balašević" koji je nakon pada Vukovara i pokolja koji se tamo dogodio dao interivew di je blebno kako mu je, pazite ovo - "najstrašnija slika" bila mirno lice katoličke redovnice koju su srbijanci zarobili u vukovarskoj BOLNICI, gdje je časna pomagala ranjenima i bolesnima. I kaj je balašević u toj muci vidio? "Ustaše". Je l' me pratite? Nakon 3 mjeseca pakla na zemlji, ljudskih trupala po čitavome gradu i svuda uokolo, krikova silovanih, mučenih i klanih, neviđenih zločina i masakriranja čitavoga grada - lik je na licu časne koja se pomirila sa sudbinom i predala u ruke Boga uspio vidjeti "najgore što je vidio" - časnu sestru - "Ustašu"?

A znate kaj je to zapravo? Naslanjam se na jedan odličan tekst kojega i parafriziram ovdje, a kojega je napisao Goran Andrijanić - to je balaševićev svjetonazor, odnosno iskrivljena slika koja mu je jamčila prihvatljivu dozu komfora čak i onda dok su NJEGOVI "šugosloveni" ruku pod ruku sa četnicima uokolo ljudima sjekli vratove, silovali i mučili, "čistili" njegovu rodnu Vojvodinu od Hrvata i prodavali odsječene uši za 50 DM; šugosloveni koji su sa crvenim "zvezdama" na kacigama ili šubarama ljude masakrirali na ulicama i poljima, brisali čitava sela sa karte - u ime sfrj. Sve je to on vidio kao opravdano, jer su časne sestre i Hrvati u njegovoj nojevoj glavi bili krivi za raspad njegove „najdraže države“. Iste one nakaradne države koja se raspala u gutljaju šljivovice, i 1991. pokazala KAJ JE ZAPRAVO "bratstvo i jedinstvo" naroda te iste izmišljene, silom i u potocima krvi pokoljima stvorene države. Onaj tko ne vidi i ne kuži kolko je to ljigavo, nastrano, i bijedno od strane balaševića je sve, samo ne vrijedan razgovora.

A danas? Danas nam se ponavlja isto. Ista ta šugoslavensko - antikršćanska propaganda zbog koje su se svi zločini zapravo i dogodili opet je zakon u hrvatskim "main-stream" medijima.

Na "h"rt-u, u večernjem ili na imbex-u, jutarnjem ili "podnevnom" - totalno svejedno u kojem dijelu medija u Hrvata - Crkva i vjera - (osim svetosavske "crkve", koja zapravo i nije crkva nego četnički regrutni centar) - to se sve prikazuje kao ne samo nazadno, nego i kao "govor mržnje" ili "poticanje na nasilje i netrpeljivost"; sve ono kaj se u šugoslaviji jednostavno zvalo verbalni delikt narodnog/državnog neprijatelja i izvor svega lošega - e - to je i opet "đoletov", dakle "NARODNI" neprijatelj. Jer Bog i Hrvati, ZDS, i BBB i Torcida dva su bratska kluba - to je ono kaj udba nakon udbe, pljenković i čitava banda moraju zaustaviti, isto kao i tijekom čitave povijesti Hrvata.

I ako se sad odmaknemo od hrvateka koji sve to puše, tu se baš najbolje vidi kolika je taj lik "đole" zapravo bio p*zda, i koliko je bio i JEST razoran za Hrvatsku. Jer on je jednu u bolnici ZAROBLJENU, istraumatiziranu, gladnu i žednu časnu sestru koja je znala kaj je čeka kad padne u ruke srbijanaca etiketirao je kao samog hitlera, ali je li riječ ikada rekao protiv spc, ili prota niških specijalaca, ili ikoga iz spc? Sad smo hrvateki evo dobili i novog đenerala-šefa u Hrvatskoj, a koji voli pjevat pjesme momčilu đujiću, a na to mjesto ga je dovela direktno baš ta "đoletova" šugoslavenska/ko nas bre zavadi propaganda, odnosno slabo ili nikako prikriven šugoslovensko/četnički senzibilitet, koji nažalost živi i danas, i kreteni ga prodaju našoj djeci k'o muda pod bubrege.

Taj isti "pjevač" PREKO KORUMPIRANIH I IZDAJNIČKIH institucija RH danas tuži hrvatskog novinara Marka Juriča recimo - zbog navodnog "poziva na nasilje", jer je čovjek rekao "pa ček malo, ako naši neprijatelji nešto mogu, pa onda sigurno to isto možemo i mi" - i danas od pljenkovićevih institucija dobija tretman kakvoga je dobio pokojni Andrija Hebrang kad su ga šugoslovenski komunisti u zatvoru ubili zbog tako reći jedne-jedine rečenice? A koliki apsurd je ubijanje Hrvata od strane Hrvata u HRVATSKIM zatvorima vam u biti najbolje i opisuje "krimen" dotičnog Hebranga, jer on je U BITI tužen, suđen, i osuđen na temelju jedne rečenice. Pogledajte u njegove sudske spise i shvatit ćete kako ta rečenica glasi: "Svim srbima u Hrvatskoj treba dati jednaka prava kao i Hrvatima". Sad vam nakon čitanja te rečenice nikaj nije jasno, jer se pitate zakaj bi ta rečenica i njegov zahtjev s tom rečenicom upućen KP Hrvatske/šugoslavije bio krimen, ali pogledajte sudske spise. Nakon kaj pogledate sudske spise i dalje vam niš ne bu jasno, i možete lupat glavom o zid sto godina i ne bu vam jasno, sve dok ne napravite jednu stvar, zbog koje je svaki srbijanac bio toliko žedan Hebrangove krvi pa nisu bili mirni dok ga nisu ubili u zatvoru. Samo uzmite tu istu rečenicu - "Svim srbima u Hrvatskoj treba dati jednaka prava kao i Hrvatima", i onda zamijenite mjesta dvije riječi. Zamijenite riječ "srbima" sa riječi "Hrvatima", i skužili bute čemu ta strava i užas koje su te riječi izazvale u ckj, i zbog kojih je Hebrang - do tada perjanica kp, narodni heroj, itd... itd... - morao umrijeti.

Jer tada rečenica glasi: "Svim Hrvatima u Hrvatskoj treba dati jednaka prava kao i srbima". JE LI VAM SADA JASNIJE?

Dakle, kad je o Hrvatskoj riječ, to je ta "đoletova" šugoslovenska/yusipovićeva guja u njedrima, a koja ovdje u Hrvatskoj i dalje financira ode, epove, i "historičarska remek-djela" hrvatske POVIJESTI; koja promovira knjige o "pravdi" komunističkih zločina, inzistira na zaboravu srbijanskih zločina, i siluje razum Hrvatima do točke gdje nas više ne samo silom tjeraju oprostiti zločine, već nas proglašavaju zločincima ako ih NE ZABORAVIMO kao da se nikada nisu ni dogodili, dok nam s druge strane iste prodane g*zice i dalje serviraju laž o Jasenovcu, a o Hudoj jami i ostalim jamama se i dalje šuti kao i o poklanima na Ovčari ili Veleprometu, Škabrnji ili Baćinu?

O bl. Alojziju Stepincu se recimo otvara nova zajednička, šugoslovenska fronta gdje mu i današnji hrvatski vlastodršci - udbaši, u zboru sa četnicima prigovaraju kako nije „učinio dovoljno“ za srbijance u 2. Svj, ratu? Jer spašavanje života tisuća Židova, Srba, komunista i ostalih ne znači ništa, jer Svetac NIKADA nije pristao na igru prešućivanja zla. A bl. Stepinac JEST svetac. Mi to znamo, i ne treba nam potvrda drugih, sa time se slažem; ali zašto nas pljenković i banda tjeraju na njegovo OSUĐIVANJE?

U tome grmu leži zec, hrvateki - u prešućivanju. A ak se vratimo na "đoleta", hej - paon je i u agresiji devedestih u šutnji i prešućivanju bio nenadmašan. Čak i kad je nekaj na temu velikosrbijanske agresije "na aktera" i otpjevao ("čovjek sa mesecom u očima", "krivi smo mi") - on i tu opet podmeće zajedničku krivnju, odnosno šugoslovenski mentalitet kojega mnogi hrvateki na žalost - "puše". O kojemu gradu od zapravo u tim pjesmama pjeva?O Sarajevu, Dubrovniku, Vukovaru, okrznutom Zagrebu? Ne zna ni on sam, jer to je sve "isto"? Ali bombardiranje beograda, e - tu je već puno jasniji, kaj ne?

Žao mi je kaj je umro, imao je super pjesama, i ne velim kak je bio loš čovjek, naprotiv - ziher sam kak je bio fakat dobar, ali bogec - bio je šugoslovenska p*zda. Bez mrve građanske ili kakve druge hrabrosti.

Iz nakarade u kojoj su započeli masakri pravdani upravo "šugoslavijom" prvo je zbrisao, a onda se uz jamstva kako ga neće mobilizirat vratio i stao na koju stranu? Na stranu onih koji su izvršili najbrutalniju agresiju na skoro sve republike bivše šugoslavije, i još je imao đon - obraz pa je nastavio propagirat to isto šugoslavenstvo. Isto to šugoslavenstvo koje je u biti i izazvalo rat. Jer da su srbijanci znali kako ne napadaju zemlje oko sebe u ime šugoslavije, nego velike srbije - možda bi i među njima bio veći građanski otpor, i četnici ne bi mogli skriveni iza "šugoslavije" napadat ostale republike - pod "đoletovim ateističkim, komunističkim blagoslovom".

Zato nemojmo od njega radit nekaj kaj nije bio. Svaka mu čast kolko je "curica okren'o" zbog svojih pjesmi, al' iz njega radit nekakvog "narodnog heroja" i lika u kojega se treba ugledat..? Ne baš od lika koji do kraja života nje imao vlastiti stav ni o čemu, i čitav se život skrivao iza činjenice kako je "3 puta video tita"? Laka mu bila zemljica di su ga zakopali (pitam se koja je to zemlja), al' ne lomite mi bagrenje pod kojima sam se rodio, a onda ih vi zapalili, pa kad sam vas pobijedio a vi utekli, sada mi i opet, dok pokušavam zasadit nove - vi biste mi opet htjeli prodat spiku kak je to bagrenje zajedničko? Ne, hvala.

Darijo Strehovac Streh