Dawn Dawns: Kamo idemo, kamo nas vode neželjene vođe?

Pin It

Kamo je nestao taj hrvatski pobjednički duh?

Imali još onih koji su ZDS?

Znam da ih ima. Tim, baš tim ljudima, upućujem svoj pozdrav, ostajte mi dobro i navijek  vjekova ostanite ZDS!!!

A ja tebi kažem: Ti si Petar-Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati. Mt 16,18

Ovaj namdiopoglavlja iz  Matejeva evanđelja, oduvijek zvučimoćno. Jako moćno. I utješno. Obećavajuće.No, činjenica je da danas, umjesto Petra(Stijene)imamo čudnovatog Franceka. I još nešto zanimljivo, gotovo intrigantno, za one koji to nisu znali, na engleskom jeziku, riječ za -vrata( množina) - je Gates.Bill, u engl. jeziku, je račun, a može biti i novčanica. Je li slučajna ili ne, ova igra riječi,  pojma nemam???  Također,je li sasvim slučajno da nas upravo Računđija s Vrata Paklenih, u svom „filantropskom“ zanosu,  nastoji „izliječiti“ od naših uobičajenih  života?! I života uopće!

Tebi ću dati ključeve kraljevstva nebeskoga, pa što god svežeš na zemlji, bit će svezano na nebesima; a što god odriješiš na zemlji, bit će odriješeno na nebesima."

Mt 16,19

Eh, moj dragi Isuse,vidiš li  kome  su danas  dopali ključevi Božjeg kraljevstva!?!

Prošlo je više od godinu dana od kako smo, zbog  silne i vrlo opasne  p(L)andemije, prešli na  tzv.novo (NE)normalno.

Pokazalo se da su nam oni, u koje smo se najviše uzdali i koji su nas najviše trebali zaštititi, gotovo u potpunosti zakazali.  Tako, trenutno, u svim crkvama,  vlada nestašica svete vode, a Hipokratu se kosti okreću  u grobu, gore nego na ringišpilu.

Naravno, tu su ipak i neke, tek  rijetke iznimke. Zato, hvalim te Bože!

Za globalno zatopljenje nije kriv samo čovjek, nego su još više krive krave (one četveronožne). O tome nas je informirao upravoRačunđija Vratar. On, onako pametan za sve, tvrdi da su krave velika pošast za Majčicu Zemlju. Krave puno prde i podriguju i tim svojim  aktivnostima proizvode previše metana, a koji onda utječe na zagrijavanje naše  Pachamame, iliti Zemlje.  Zato treba pobit sve krave, a ljude samo oko 80-95% i naša majčica je spašena. Njih 5% planirano preživjelih,  nastavit će uživati u netaknutoj prirodi. Neupućeni u  štetnost kravljeg  prdeža, neka pogledaju  kraći video  u kojem nas jedna doktorica iz susjedstva informira o tomehttps://www.youtube.com/watch?v=O2lNwFt_eYQ

Kad izvrši taj planirani kravomor, smislio je da ćemo jesti umjetnu govedinu.  A što ćemo s mlijekom i mliječnim prerađevinama, sirom, vrhnjem, kiselim mlijekom i sl., nije niti  nagovijestio. Mi Slavonci se tješimo činjenicom  da ovaj „genijalac“ još ništa nije rekao o svinjama.

Žalosno mi je izreći istinu da su „ komšije“ puno liberalniji u objavi svega koječega, nego mi, nas je taj neki  faktograf uveo cenzurnu strahovladu.

Prije nekoliko godina, moje dijete me začuđeno pitalo,  kako to da se uvijek u nekim dalekim i siromašnim zemljama rađaju djeca s upravo nevjerojatnim  deformacijama tijela, viška ili manjka  ruku i nogu, sijamski blizanci  ... Začudo, u svakoj od tih zemalja djelovao je „filantrop“ svojim  besplatnim  cjepivima i navodnim lijekovima!!!  A ovih dana predviđa da će od njegovog korona cjepiva  biti 700 tisuća preminulih. Ja se bojim da će  u konačnici biti i puno više. A gdje su tek posljedice u preživjelih!?! 

Veliki „ filantrop“ je nedavno imao još jednu genijalnu ideju. Želio je ograničiti sunčevu svjetlost na Zemlji !!!! Ipak, ta mu ideja nije prošla. Zasad.

Oduvijek je poznato da sunčeva svjetlost, čisti zrak, druženje s bliskim osobama,  kretanje u prirodi, osobito u šumama (Japanci  to nazivaju shinrin-yoku-primiti u sebe šumsko ozračje), i slične aktivnosti, značajno doprinose zdravlju svakog čovjeka.

I osobno osjetih te blagodati u vrijeme svog odrastanja na selu, a u odrasloj dobi, posebno se dobro i upravo sretno osjećam svakim  dolaskom  u Trakošćan. Tamo,uz najljepši dvorac u Hrvatskoj domovini,  u tom ambijentu, prelijepoj prirodi, svaki put, bez obzira na trenutne životne probleme,  prolazeći tim krajem, osjetim sreću i mir u svom srcu.  Zaista, zaista, šuma liječi!!!

Zašto nam, onda, novoproglašeni spasitelji, nekakvi stožeraši, ono nesveto trojstvo plus ona, tek  nalik na žensko, savjetuju i daju preporuke da „ostanemo doma“, ne idemo nikamo, da se ne družimo, čak ni s članovima šire obitelji??  Zašto nam savjetuju sve suprotno od onoga što je odavno dokazano kao dobro i zdravo za čovjeka???                                       

 A onda, nakon svih tih neshvatljivih savjeta, upravo histerično navaljuju s kampanjom o cijepljenju?!  Poštovanog stručnjaka, imunologa Srećka Sladoljeva, ne možemo dobiti na HTV, ali pretplatu redoviti plaćamo, jer moramo.

Krajnje je nemoralno i jezivo degutantno  da se u kampanji cijepljenja, nekakvi političari naslikavaju u potkošuljama, glumeći cijepljenje. Ovakvo ponašanje se mora, što hitnije, zabraniti zakonom.  Ako se odavno, moglo zabraniti reklamiranje cigareta i alkohola, onda se i ovo treba, čim prije zabraniti, jer je štetnije od oba, prethodno spomenuta. 

Kad su nam zabranili odlazak u HNK i ostala kazališta, dobili smo kazalište u kući preko HTV. Jadni su i prepre jadni dementni penzići. Oni su privi na redu za „ić' proć“.  Sve u skladu s  p(L)andemijom. Kad sve to vidim, prvi put me u životu obuzme sreća što su mi roditelji odavno mrtvi. Ne daj Bože, da su morali doživjeti ovo grozno doba.

Kad god uđem u dućan po hranu i moram stavit onu ponižavajuću krpu na nos i usta, odmah mi tlak skoči preko 160, a ponekad i više. Već kod samog  ulaza, odmah tamo na povrću, dobijem vrtoglavicu i nepravilnosti u radu srca (lupanje, preskakanje , treperenje...), a  zamagljene naočale moram obrisati barem tri puta dok stignem do blagajne.  Već si razmišljam kako ću morati nešto poduzeti u tom smislu, vjerojatno će pomoći  jedan Normabel, pola sata prije odlaska u kupovinu namirnica.

Je li to naša budućnost?

Ima li što bolje?

Ako se nećete boriti za sebe, hoćete li ustati barem za svoju djecu?

Ili mirno priznati poraz i čekati smaknuće?

Kamo je nestao taj hrvatski pobjednički duh?

Imali još onih koji su ZDS?

Znam da ih ima. Tim, baš tim ljudima, upućujem svoj pozdrav, ostajte mi dobro i navijek  vjekova ostanite ZDS!!!

Dawn Dawns