Zadnji komentari

SSMH - Zajedno do doma - Poziv na teambuilding, šestodnevni izlet i edukaciju za mlade

Pin It

Svjetski savez mladih Hrvatska u sklopu projekta Zajedno do doma, financiranog sredstvima Europske unije u iznosu 450.725 kn, poziva udomljene mlade i mlade u sustavu udomiteljstva Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Varaždinske, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske županije i grada Zagrebe na sudjelovanje u projektu.

Projekt je započeo u srpnju 2020. godine i traje do prosinca 2021. godine, a ideja i osnovni cilj jest jačanje mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi, udomitelja i stručnjaka u čijem su profesionalnom interesu ranije spomenute skupine.

Sudionike očekuju tri termina dvosatnih online radionica koje su za njih pripremile Udruga Igra i Pragma koje će se održati u travnju, svibanjski teambuilding na obroncima Papuka te šestodnevni izlet u Vukovaru. Sudjelovanje mladih u potpunosti je besplatno – Svjetski savez mladih Hrvatska kao organizator snosi troškove prijevoza, smještaja i prehrane, a na mladima je samo da se odvaže i uživaju s nama!

Želimo pružiti mladima mogućnost učenja o sebi i drugima, povezivanja, razmjenu iskustva i naravno dobru zabavu koja će nadamo se uroditi brojnim prijateljstvima.

Ovom prilikom predstavljamo kako je Udruga Pragma zamislila interaktivne online radionice.

Ciklus “U potrazi za osobom” čini 6 radionica – dvije radionice usmjerene jačanju komunikacijskih vještina mladih i četiri video – radionice (uz vođenje – raspravu) usmjerene osobnom rastu i razvoju. Ciklus je namijenjen učenicima/studentima srednjih škola/fakulteta koje obrađuju teme iz područja komunikacija i osobnog rasta i razvoja, s ciljem podizanja svijesti o važnosti očuvanja mentalnog zdravlja te jačanja čimbenika otpornosti (samouvida, kvalitetnih odnosa s drugima, emocionalne samostalnosti i osjećaja kontrole nad vlastitim životom, inicijativnosti, kreativnosti, moralnosti) u odolijevanju rizičnim ponašanjima.

Radionice se usmjeravaju na istraživanje osobne povijesti, potragu za temeljima identiteta i jačanje ego-integriteta. U kriznim situacijama postoji određeni rizik od toga da djeca preuzmu na sebe ulogu odraslih (skrbnika u obitelji, zaštitnika ili žrtvenog janjeta), da potiskuju osjećaje ili da ih krizna situacija preplavi na način da razviju blaže ili teže psihičke poremećaje. Umjesto toga, potrebno im je pružiti odgovarajuću okolinu u kojoj mogu nesputano izraziti svoje emocije, dati im priliku da tuguju zbog realnih ili percipiranih gubitaka, da se nauče nositi sa stresom, da prepoznaju vlastite kapacitete i resurse kako bi se prevenirali problemi u ponašanju, ovisnička ponašanja i druga patologija. 

Pozivamo mlade u dobi od 15 do 18 godina, željne znanja, novih iskustava, upoznavanja i druženja s drugim mladima da se do 5. travnja 2021. godine prijave na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/ZuHVcRBRy93gKQus5.

Za više informacija o samom projektu pozivamo Vas da posjetite našu Facebook i Instagram stranicu.

Za sva dodatna pitanja možete nam se obratiti putem društvenih mreža ili na adrese e-pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Molimo vas da navedene informacije podijelite široj javnosti sredstvima javnoga informiranja.

Za sve ostale informacije stojimo na raspolaganju.

LUKA POSLON