Z1 TV odgovorila Ministarstvu branitelja

Pin It

Z1 televizija - Photos | Facebook

Analizira li u Ministarstvu branitelja emisije koje se još nisu dogodile netko  vidovit? Ili se neke, očito tajne službe, bave sadržajem emisija naše vanjske  produkcije? Ili je ovo neki SF uradak po uzoru na film „MINORITY REPORT“  kojim se unaprijed sankcioniraju još nepočinjena nedjela, po vašem mišljenju?

Poštovani, teško je reagirati na zahtjev koji se odnosi na budući događaj; na TV  emisiju BUJICA, koja se tek treba emitirati – večeras 30. 04. 2021. g. u 20:05 h.

Osim što se radi o vanjskoj produkciji, sasvim očito se radi o odgađaju koji se još  nije dogodio! 

Kako i otkud ovakav, u svijetu medija nikad viđen zahtjev? Da televizija reagira  na nešto što se još nije dogodilo?

Analizira li u Ministarstvu branitelja emisije koje se još nisu dogodile netko  vidovit? Ili se neke, očito tajne službe, bave sadržajem emisija naše vanjske  produkcije? Ili je ovo neki SF uradak po uzoru na film „MINORITY REPORT“  kojim se unaprijed sankcioniraju još nepočinjena nedjela, po vašem mišljenju? 

Pokušali smo shvatiti o čemu se ovdje radi pa smo uočili jednu neobičnu pojavu.

Jedino što se ranije zna, prije emitiranja, o večerašnjoj emisiji je na FB profilu  objavljena odluka Hrvatske vlade URBROJ 50301-29/23-21-5, od 14. travnja  2021.g. iz koje je razvidno da Vlada RH, niti njezino Ministarstvo branitelja nisu  inicirale obilježavanje 30 godina od ubojstva 12 redarstvenika u Borovom selu,  nego da je to učinila Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata, te da Vlada  RH ne preuzima nikakve financijske obaveze. 

Dopustite da napišemo da su obje informacije u svakom pogledu šokantne i  gotovo sasvim nevjerojatne.

Želi li dopis vašeg Ministarstva Z1 Televiziji i cijeloj javnosti poručiti da je ta  odluka falsifikat? Ili da se Ministarstvo branitelja ne slaže s odlukama Vlade  koje je dio? Ili, pak, želi poručiti da Ministarstvo branitelja misli da je takva  skandalozna odluka Vlade RH u redu? 

Molimo Vas da nam na ova pitanja odgovorite. Sukladno Zakono o informiranju, dakako, stojimo vam na raspolaganju za demanti, ovisno o tome kakvi su vaši  odgovori na navedena pitanja. 

S poštovanjem, 

Z1 televizija

-------------------------------------------------------------------

Dopis koji je uputilo Ministarstvo branitelja PRIJE emitiranja spomenute emisije na Z1

Poštovani,

budući da urednik i voditelj emisije Bujica Velimir Bujanec nastavlja sa serijom  izmišljotina i laži o politici hrvatske Vlade te nastoji manipulirati temama i  žrtvama iz Domovinskog rata, u cilju točnog i istinitog informiranja javnosti  dostavljamo vam podatke o pokroviteljstvu obilježavanja 30. obljetnice ubojstva  12 redarstvenika u Borovu Selu.

Vlada Republike Hrvatske prihvatila je pokroviteljstvo nad obilježavanjem 30  godina od ubojstva 12 redarstvenika u Borovu Selu sukladno molbi Udruge  specijalne policije iz Domovinskog rata Krpelj Vinkovci, a sve na temelju članka  31. stavka 3. Zakona o Vladi Republike Hrvatske i Odluke o kriterijima i postupku  za prihvaćanje pokroviteljstva Vlade Republike Hrvatske. 

Netočna je tvrdnja da se navedene obljetnice nisu sufinancirale od strane  Vlade.

Udrugama iz Domovinskog rata koje obilježavaju obljetnice ratnih događanja i  stradavanja te prigodnih nadnevaka vezanih za Domovinski rat, omogućeno je  sufinanciranje obljetnica putem Otvorenog javnog poziva za  financiranje/sufinanciranje obilježavanja obljetnica ratnih događanja i  stradavanja te prigodnih nadnevaka vezanih za Domovinski rat u 2021. godini, koje provodi Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata Krpelj Vinkovci je na Otvoreni  javni poziv dostavila prijavu aktivnosti obilježavanja 30. obljetnice osnivanja  Specijalne jedinice policije Vinkovci te aktivnosti obilježavanja 30. obljetnice  stradavanja dvanaest hrvatskih redarstvenika u Borovu Selu 2. svibnja 1991. 

Financiranje je odobreno za obje aktivnosti: obilježavanje 30. obljetnice osnivanja  Specijalne jedinice policije Vinkovci i obilježavanje 30. obljetnice stradavanja 12

hrvatskih redarstvenika u Borovu Selu.

Zaključno, apeliramo da se zaustavi manipuliranje temama i žrtvama iz  Domovinskog rata. Još jednom podsjećamo na odredbe Zakona o medijima i  tražimo da se javnost informira točnim i istinitim sadržajem