Vučemilović: Tragično da je Milanović jedini od svih imao muda proći pješice među braniteljima, za razliku od domoljuba koji su prošli u blindiranim vozilima

Pin It

Milanoviću je nudio 100 kuna za piće: 'On je jedini imao muda proći pješice  među braniteljima' | 24sata

Kao čovjek koji uvijek pomaže potrebitima, a vidim da je državni vrh u potrebi, ja sam spreman pomoći. Ali moram istaknuti da je tragično da je Milanović jedini od svih imao muda proći pješice među braniteljima, istinskim sudionicima Bljeska, za razliku od ostalih domoljuba koji su pošli u blindiranim vozilima

Vučemilović objasnio kako to da je pozvao Milanovića na piće: Tragično da je on jedini od svih imao mu*a...

Kao što smo pisali, predsjednika Zorana Milanovića na odlasku iz Okučana zaustavio je ratni veteran Ilija Vučemilović pozvavši ga da se njemu i ekipi pridruži u kafiću.

"Ajde, dođite u kafić dečkima platit' piće. Dat ću ti ja 100 kuna, ako nemaš", rekao je Milanoviću Ilija Vučemilović, predsjednik Udruge veterana Tigrova, rukujući se s njim. 

Objasnio je zašto je to napravio. 

"Kao čovjek koji uvijek pomaže potrebitima, a vidim da je državni vrh u potrebi, ja sam spreman pomoći. Ali moram istaknuti da je tragično da je Milanović jedini od svih imao muda proći pješice među braniteljima, istinskim sudionicima Bljeska, za razliku od ostalih domoljuba koji su pošli u blindiranim vozilima", rekao je Vučemilović za 24 sata.  

Ilija Vučemilović- Šimunović prekaljeni je hrvatski branitelj, umirovljeni bojnik rodom iz Vrlike. Svoj ratni put otpočeo je 1990. godine u sastavu Specijalne policije, a s Tigrovima je, kao zapovjednik pješačkog voda, potom i kao zapovjednik tenkovske satnije, prošao sva ratišta od Vukovara do Dubrovnika.

Kao načelnik oklopništva u MORH-u je ostao do 2003., kada je umirovljen s činom bojnika. Uz Josipa Klemma i Đuru Glogoškog bio je jedan od važnijih sudionika braniteljskog prosvjeda u šatoru u Savskoj. Napustio ga je nakon 50-ak dana i to zbog neslaganja s ciljevima prosvjeda. Jedno je vrijeme bio predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, a sada je predsjednik Udruge veterana Tigrova. 

direktno.hr