Milanović: Nakon pet godina spomenuo se Plenković spomenika Šoškončaninu. Ali, ne da ga ukloni’

Pin It

Nakon pet godina vladanja, eto, spomenuo se Plenković i spomenika Šoškočaninu. Ali opet ne u namjeri da pokrene njegovo uklanjanje, prije će biti da osnuje još jedno povjerenstvo koje će na koncu utvrditi kako se i mauzolej neplivača Šoškočanina tamo iznimno može koristiti u komemorativne svrhe”, napisao je Milanović na svome Facebooku.

Predsjednik RH Zoran Milanović ponovo se oglasio na Facebooku. Ovog puta osjećao se prozvanim zbog izjave premijera Andreja Plenkovića.

Milanović se složio s Plenkovićem u jednoj stvari, a to je vojska. Ipak ono što je spočitnuo premijeru jest policija koja je pod kontrolom Vlade.

“Naša, Hrvatska vojska”

“Napokon je Plenković rekao i jednu istinu: da, vojska je NAŠA, to je Hrvatska vojska. Tu je da čuva cjelovitost i suverenitet naše države i kao vrhovni zapovjednik učinit ću sve da ostane hrvatska, ponosna i profesionalna, iznad svake politike. I tu staje sva istina iz Plenkovićevih usta. Hrvatska vojska ne patrolira ulicama.

“Policijom upravljaju Plenković i njegov ministar”

Za sigurnost, red i mir naših građana zadužena je hrvatska policija kojom upravljaju Plenković i njegov ministar. A za njih je sramotni događaj u Borovu selu prijepodne bio kršenje javnog reda i mira, a popodne postao javno poticanje na nasilje i mržnju. Valjda nakon što im je Pupovac to prinio pozornosti.

Spomenik Šoškočaninu

Dakle, sva odgovornost za (ne)postupanje policije u Borovu selu vodi do Vlade kojom ravnaju Plenković i Pupovac, umjesto da policiju puste da radi svoj posao po zakonu i bude NAŠA. Nakon pet godina vladanja, eto, spomenuo se Plenković i spomenika Šoškočaninu. Ali opet ne u namjeri da pokrene njegovo uklanjanje, prije će biti da osnuje još jedno povjerenstvo koje će na koncu utvrditi kako se i mauzolej neplivača Šoškočanina tamo iznimno može koristiti u komemorativne svrhe”, napisao je Milanović na svome Facebooku.

Podsjetimo, premijer Plenković je danas izjavio kako su oni osudili taj incident i kako su poduzete aktivnosti od strane policije.

“To je nedopustivo i neprimjereno, osuđujemo to ponašanje. Ono što govori Milanović je na tragu onog što govorio o vojsci. Policija nije Plenkovićev ili Pupovčeva, kao što vojska nije Milanovićeva”, rekao je Plenko

dnevno.hr