U Vladi kaos: To se što prije mora ‘gurnuti pod tepih’

Pin It

Žalac je s Plenkovićem bila u izvrsnim odnosima, njih su dvoje bili prijatelji, a Plenković se sada nastoji od svega ograditi i izvući iz skandala, ali se mreža ne prestaje rasplitati, radi toga se usijala situacija i u samom HDZ-u, Plenković nad svim time gubi kontrolu

PRVA AFERA U KOJOJ SE SPOMINJE PLENKOVIĆ! 

Što se više u javnosti raspliće mreža bivše HDZ-ove državne tajnice Josipe Rimac, to su problemi po vladajuće veći.

Da serijal događanja nije lako pa ni ugodno popratiti, posebice sada kada se HDZ priprema za lokalne izbore potvrđuju i naši sugovornici bliski premijeru Andreju Plenkoviću. Kako naglašavaju, Plenković je posebno nervozan radi situacije u kojoj se našao njegov ministar financija Zdravko Marić. Naime, kao što je poznato Uskok sumnjiči bivšu ministricu Gabrijelu Žalac i državnu tajnicu Rimac da su udruženo pritiskale HBOR da tvrtki C.E.M.P. kao ulagaču u vjetropark Krš-Pađene osigura što povoljniji kredit.

Rekonstruirajući poruke iz mobitela Josipe Rimac u kojima se pored premijera Plenkovića spominju i njegovi ministri Uskok je došao do saznanja da je za projekt Krš-Pađene znalo minilano šest ministara pa i sam premijer Plenković.

Tko se družio s Rimac i Žalac?

Vijest je to koja premijerove suradnike nije iznenadila. ”On je s Rimac komunicirao i pozivima i porukama, morao je barem naslutiti da se nešto čudno događa oko toga”, komentiraju naši sugovornici te naglašavaju da je premijer uistinu ozbiljno uznemiren te da se nastoji što prije ovu aferu gurnuti pod tepih.

”Zato se on tako nervozno prepire  s Milanovićem, nastoji se izbjeći ova tema, ali je interes medija golem. Žalac je s Plenkovićem bila u izvrsnim odnosima, njih su dvoje bili prijatelji, a Plenković se sada nastoji od svega ograditi i izvući iz skandala, ali se mreža ne prestaje rasplitati, radi toga se usijala situacija i u samom HDZ-u, Plenković nad svim time gubi kontrolu. On je ranije kada su krize u pitanju znao što činiti, i kako to izbalansirati, ali ovo je afera u kojoj se počinje spominjati i njegovo ime, to nas sve brine, a u HDZ-u je radi toga burno”, tumače naši sugovornici.

Naglašavaju i kako se u Vladi vrlo dobro zna tko su ministri koji su imali korektne odnose s Rimac, ali i sa Žalac. ”S Rimac se intenzivno družila Marija Vučković, kontaktirale su s Marićem i ministrom Horvatom, bile su dobre s bivšim ministrom Tolušićem, komunicirale su sa Čorićem, Cappellijem. Naprosto je teško pronaći nekoga s kime one nisu ostvarivale barem nekakav odnos, ovo je za nas nezapamćen skandal, to će nam se obiti o glavu”, zaključuju izvori bliski Plenkoviću.

Autor:Iva Međugorac/dnevno.hr