Jelena Pavičić Vukičević je Bandićeva ideološka nasljednica, a postala je glavna HDZ-ova uzdanica, koja jača koaliciju HDZ-a i SDSS-a

Pin It

Na pomolu očito velika koalicija s Jelenom Pavičić Vukičević, kojom bi HDZ zadržao utjecaj u Zagrebu, Milorad Pupovac ostao bi ključan čovjek Plenkovićeve vlasti, dok se u upravljanju gradom Zagrebom apsolutno ništa ne bi promijenilo. A koliko se uspješno upravljalo gradom vidi se iz slike grada više od godinu dana nakon potresa.

Jelena Pavičić Vukičević od 2000. – 2003. bila je tajnica Gradske organizacije SDP-a Zagreba, te je od tada neprestano bila jedna od ključnih ljudi Milana Bandića. Nakon dvadeset godina u vlasti Grada Zagreba, sada pokušava ponuditi nešto novo, a to je nemoguće.

To jasno pokazuje odgovor na pitanje o zagrebačkom holdingu, koji o Jeleni Pavičić Vukićević govori više negoli cijeli njezin program koji je uglavnom samo popis dobrih i neostvarivih želja. Pa kaže Vukičević: „To nije preglomazni aparat, manji je od onog u Beču. Nema viška zaposlenih, imamo optimalni sustav koji se treba kvalitativno nadograđivati. Holding ima 7600 zaposlenih i sigurno ima netko tko malo zabušava. Garantiram da ćemo svakoga uposliti i pratiti kako je tko radio i nagrađivati one koji su posebno vrijedni.“ Toliko demagogije se rijetko može čuti, osobito kada je poznato da je dug Holdinga veći od dvije milijarde eura, a čime se bavi toliko ogroman broj zaposlenih nikome pa ni Pavičić Vukičević nije jasno. Ali  da ide Bandićevim stopama Pavičić Vukičević pokazala je i odgovorom da će za eventualno vraćanje naziva Trga Maršala Tita, raspisati referendum, što je izvan svake procedure. Kao što je i na blagdan sv. Josipa u jednom mediju izašao sponzorirani članak s naslovom “Što se napravilo u Zagrebu u posljednje četiri godine?

Donosimo popis najvažnijih projekata”. Na kraju članka navodi se kako je sadržaj nastao u suradnji s Gradom Zagrebom, što sugerira da je plaćen novcem građana Zagreba. Puno je tu svega, osim objašnjenja zašto objava o infrastrukturnim ulaganjima u Zagreb ne ide regularnim kanalima, već preko oglasa, odnosno sponzoriranog članka.  No kako nije štedjela na oglasima, Jelena Pavičević Vukičević nije štedjela niti na uređenju stana. Kada je iscurio iskaz jednog značajnog svjedoka USKOK-a iz 2015., o neobično bogatoj kolekciji stanova pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, između ostalih arhitekta i dizajnera interijera Ante Vrbana. Tako je Vrban USKOK-u opisivao kako je opremao stanove Bandića i njegovih prijatelja. Posebno se isticala luksuzna kuhinja marke Schiffini  od 50.000 eura. Vrban je u svom iskazu rekao da je u vrijeme opremanja stanova Milana Bandića i njegovih prijatelja i rodbine, za što je plaćen stanom, opremao i kuhinju Jelene Pavičić Vukičević, sadašnje v.d. gradonačelnice, bliske suradnice Milana Bandića koja se i kandidirala za mjesto gradonačelnice.

“Mogu navesti kako je mene kontaktirala Jelena Pavičić Vukičević te me tom prilikom zamolila bih li joj mogao pomoći u izboru nove kuhinje, na što sam pristao. Jelena Pavičić Vukičević mi je dala mjere za kuhinju. Kasnije je meni Jelena Pavičić Vukičević dala novac u gotovini kojim sam ja platio navedenu kuhinju ”, navedeno je u iskazu Ante Vrbana koji je on dao istražiteljima 2015. Iz iskaza je vidljivo da je i Jelena Pavičić Vukičević koristila usluge Ante Vrbana, te da je kuhinju, baš kao i drugi u to vrijeme, platila gotovinom.

Dva desetljeća bila je desna ruka Milana Bandića, a sad želi postati gradonačelnica Zagreba

Jelena Pavičić Vukičević kandidatkinja za gradonačelnicu u Gradu Zagrebu na svojoj listi za gradonačelnicu postavila je i Slavku Beljak istu onu koja se nalazi na listi Vijeća srpske nacionalne manjine Milorada Pupovca u Zagrebu, i koja preko njihovih portala i medija prima milijune kuna. Tako se Beljak našla u društvu Dejana Jovića, Aleksandra Miloševića i ostalih kadrova koje Pupovac i Plenković ciljano ugrađuju na strateška mjesta unutar sustava hrvatske državne administracije. Tako HDZ uz svojega kandidata Filipovića kojemu se raspala kampanja, ima još jednog kandidata, a to je Jelena Pavičić Vukičević.

Na pomolu očito velika koalicija s Jelenom Pavičić Vukičević, kojom bi HDZ zadržao utjecaj u Zagrebu, Milorad Pupovac ostao bi ključan čovjek Plenkovićeve vlasti, dok se u upravljanju gradom Zagrebom apsolutno ništa ne bi promijenilo. A koliko se uspješno upravljalo gradom vidi se iz slike grada više od godinu dana nakon potresa. Obnova uopće nije započela, a kada će biti dovršen njen završetak nitko se u ovome trenutku ne usudi niti približno prognozirati. Ali svima je jasno da će Jelena Vukičević Pavičević koalirati s HDZ-om, koji zapravo podupire njenu kampanju daleko više negoli onu svoga svoga nominalnog kandidata Filipovića, koji je u namijenjenoj mu ulozi izbornoga gubitnika, zapravo najbolji mogući odabir vodstva HDZ-a, naime toliko je loš kandidat da svakim svojim nastupom gubi i ono malo birača, koji su možda mislili glasovati za njega. (A.R.)

kamenjar.com