Škoro: Pronatalitetna mjera "roditelj-odgojitelj" provodi se uz nedostatnu pravnu sigurnost

Pin It

Miroslav Škoro odgovorio nam je na pet ključnih gospodarskih pitanja koja  čekaju novog prvog čovjeka Zagreba - tportal

Domovinski pokret  zalagat će se za sklapanje dugoročnih ugovora s korisnicima mjere "roditelj-odgojitelj" do kraja trajanja predviđene mjere prema trenutačnom brojčanom stanju članova obitelji, odnosno zalagat ćemo se za promptno potpisivanje novih ugovora nakon rođenja nove djece u obiteljima koje koriste mjeru "roditelj-odgojitelj".

Pronatalitetna mjera "roditelj-odgojitelj", kojom se jednom roditelju u obitelji s troje i više djece omogućuje plaćena briga za djecu do navršene 15. godine najmlađeg djeteta u obitelji, provodi se uz nedostatnu pravnu sigurnost, čime se utječe na nesigurnost u pogledu ostvarivanja cjelokupne mjere za korisnika mjere. Naime, Grad korisnicima izdaje dokument naziva "Zaključak", a poziva se na "Odluku o novčanoj pomoći za roditelja odgojitelja".

Domovinski pokret  zalagat će se za sklapanje dugoročnih ugovora s korisnicima mjere "roditelj-odgojitelj" do kraja trajanja predviđene mjere prema trenutačnom brojčanom stanju članova obitelji, odnosno zalagat ćemo se za promptno potpisivanje novih ugovora nakon rođenja nove djece u obiteljima koje koriste mjeru "roditelj-odgojitelj". Na taj će način obitelji moći bezbrižno računati na sva prava koja tom mjerom stječu, kao i na njihovu provedbu tijekom svih godina, te shodno tome planirati obiteljske financije.