Bujica ekskluzivno doznaje: ‘Britanac’ koji je zapalio hrvatsku zastavu u Vukovaru je srpski ekstremist Aleksandar Crnadak!

Pin It

Može biti slika sljedećeg: na otvorenom

Dok većina medija izvještava o ‘Britancu’ koji je zapalio hrvatsku zastavu u Vukovaru, redakcija Bujice je iz pouzdanih izvora, bliskih našem sigurnosnom sustavu, dobila ekskluzivnu informaciju da je riječ o 20-godišnjem Srbinu, rođenom u Velikoj Britaniji!

Aleksandar Crnadak je prije četiri dana sletio u zagrebačku Zračnu luku ‘Dr. Franjo Tuđman’, odakle se uputio prema Vukovaru, gdje u jednom od okolnih sela, ima rodbinu i gdje je napravio ozbiljan incident, motiviran mržnjom prema Hrvatima i našoj državi.

Crnadak je hrvatsku zastavu, uz psovke i prijetnje, prvo skinuo s pročelja jedne stambene zgrade u Ulici Blage Zadre, u Borovu Naselju - da bi je potom zapalio. Piroman je ubrzo uhićen, kazneno prijavljen i pritvoren na mjesec dana, a motivi mladog srpskog ekstremista su mnogo gori od piromanskih…

Protiv ovako sramotnog čina i uvredljivog antidržavnog akta, na pravi je način reagirao jedino gradonačelnik Vukovara i zastupnik Domovinskog pokreta u Hrvatskom državnom saboru – Ivan Penava. Reakcije državnih vlasti na način i na razini, kako bi to bilo uobičajeno u svakoj normalnoj državi koja drži do svojih nacionalnih simbola – izostale su. Uopće ne moram govoriti s kakvom bi kaznom takav lik prošao u zemljama poput Amerike, Rusije, Izraela ili pak Velike Britanije, čije državljanstvo ima.

Aleksandar (britanski: Alexander) Crnadak je prilikom uhićenja bio u vidno alkoholiziranom stanju i imao je 1.43 promila alhohola u krvi. Njegov otac Boris Crnadak, brzo je digao sve na noge i navodno je vrlo ružno protestirao kod britanskih vlasti protiv uhićenja svog sina, klevečući pritom hrvatsku policiju. Na širem području Vukovara ovi ‘Britanci’ imaju dosta rodbine, a prezime Crnadak se može vidjeti i u neformalnim popisima agresora na Republiku Hrvatsku. Otac mladog ekstremista, Boris Crnadak, odjavio se službeno iz Vukovara u svibnju ove godine i preselio u Veliku Britaniju.

Aleksandar Crnadak bit će procesuiran temeljem članka 349. Kaznenog zakona, zbog povrede ugleda Republike Hrvatske. Piroman s britanskim državljanstvom je prije samog uhićenja uspio pobrisati neke od svojih profila na društvenim mrežama, kako javnosti i istražiteljima ne bi bile dostupne kompromitirajuće ekstremističke fotografije, na kojima je, navodno, veličao velikosrpstvo i četnički pokret.

Da je kojim slučajem, netko drugi u Hrvatskoj napravio nešto slično sa zastavom Srbije, prave domovine uhićenog ‘Britanca’, siguran sam da bi Milorad Pupovac već osvojio udarne minute televizijskih dnevnika, a za njim bi uslijedile reakcije zabrinutog Andreja Plenkovića, njegovih ministara, ali i lijevo jugoslavenske oporbe, koja više drži do pripadnika jedne privilegirane manjine nego do osjećaja većinskih Hrvata u Vukovaru.

PHOTO: SPALJENA HRVATSKA ZASTAVA U ULICI BLAGE ZADRE U VUKOVARU! Piroman: Aleksandar (Alexander) Borisa Crnadak…