Prijatelj Milorada Pupovca ključni je čovjek Zagrebačkog holdinga

Pin It

Jedna od ključnih osoba u timu Tomislava Tomaševića je Ratko Bajakić, član Nadzornog odbora u Zagrebačkom  holdingu, a zanimljivo je da se ime tog zagrebačkog ekonomista pojavljuje i u imovinskoj kartici predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca. Ratko Bajakić, Dejan Jović i Dušan Lukić, navodi se u imovinskoj karici Milorada Pupovca, svojedobno mu posudili 40 tisuća eura koje im on otplaćuje u ratama.

Ako nekome posuđujte novac, i to više tisuća eura, podrazumijeva se bliskost, prijateljstvo i povjerenje.  Bajakiću je svojedobno bio  predsjednik Nadzornog odbora  propale Tesla banke iz koje se zbog sukoba interesa povukao Milorad Pupovac.

Ratko Bajakić rođen 1965. godine, 1992. je diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer ekonomska teorija i analiza.

Prema službenoj biografiji, Bajakić je karijeru započeo kao menadžer u u Investmentbanku Austria, investicijskoj banci najveće austrijske banke Bank Austria u Beču i Pragu.  Kao vlasnik, direktor ili član nadzornog odbora upravljao s 40-ak tvrtki u Hrvatskoj, a na tom popisu nalazi se Zagrebačka burza, Valmar Riviera, Brodospas, ETF Airways, Luxima i Croatia banka

U Hrvatskoj je s partnerima vodio vodeću hrvatsku investicijsku kuću ICF, koju je preuzeo 2004. godine.

O njemu je također prije nekoliko godina pisao Poslovni dnevnik u vrijeme kada je izabran za zamjenika Nadzornog odbora Zagrebačke burze. U  medijima se spominjao i kao investitor u zrakoplovnu tvrtku ETF Airways, a osim toga za njega se čulo kada je Nijemcima prodao svoj udjel u opatijskoj Liburniji.

Neslužbena je informacija de je Bajakić bio ključni razlog zašto je Tomašević smijenio Nikolu Vukovića i Antu Samodola jer su ugrozili njegove materijalne  (koruptivne?) interese.

M.Marković /maxportal