Potpora čuvarima hrvatskih granica!

Pin It

Je itko ikada postavio pitanje o tome s kakvim se sve likovima susreću čuvari naših granica? Jesu li možda među njima i neki koji su znali biti naoružani, a spremni su na sve? Zašto bi se tolerirao ilegalni prijelazak bilo čije granice?! Uporaba sredstava prisile posve je uobičajena u situacijama, u kojima se brani državna granica i nacionalni suverenitet… 

Redakcija Bujice, Z1 televizije, ovim putem iskazuje jasnu i nedvosmislenu potporu svim hrvatskim interventnim i pograničnim policajcima, ljudima koji nesebično i profesionalno, u iznimno teškim i zahtijevnim uvijetima, čuvaju našu državnu granicu.

Ti momci su apsolutno potplaćeni, često i neadekvatno opremljeni, a sada ih dio medija nastoji prikazati u negativnom svjetlu; kao nasilnike, ekstremiste, kršitelje zakona i pravila službe… Ne mogu se oteti dojmu da je reportaža koju su sinoć objavili lijevo orjentirani mediji, povezani s isto takvima, u nekim drugim državama te nezaobilaznim NGO sektorom, zapravo mjesecima brižno pripremana, možda i izvan samih novinskih redakcija, a rezultat je jasan; kompromitacija sustava hrvatske nacionalne sigurnosti i udar na one kojima je najteže – one, koji sate i sate provode prekovremeno, odvojeni od svojih obitelji, kako bi se obitelji svih nas osjećale – sigurnijima.

Je itko ikada postavio pitanje o tome s kakvim se sve likovima susreću čuvari naših granica? Jesu li možda među njima i neki koji su znali biti naoružani, a spremni su na sve? Zašto bi se tolerirao ilegalni prijalazak bilo čije granice?! Uporaba sredstava prisile posve je uobičajena u situacijama, u kojima se brani državna granica i nacionalni suverenitet… Kako bi prošla skupina Hrvata da kojim slučajem, odluči ilegalno ući u neku arapsku državu? Sva ta pitanja ne postavljamo zbog toga da bi opravdali bilo čije nasilje ili ilegalno postupanje, ali u priči koju su nam, pored ostalih, servirale i Pupovčeve ‘Novosti’, a ne samo RTL, ima previše rupa i nelogičnosti da bi je uzeli zdravo za gotovo i bacilli kamen na ljude za koje ni ne znamo tko su – jer nisu imali oznake i bili su maskirani. A i da su ih imali, kako nekome uopće pada na pamet da bez prethodnih dopuštenja, na državnoj granici snima naše redarstvene snage?! Zašto bi smo vjerovali u priču da su to snimili novinari, a da snimku nisu možda preuzeli od samih migranata ili još gore – neke strane službe koja želi destabilizaciju sustava hrvatske nacionalne sigurnosti pa je cijelu “aferu” i organizrala ili barem poticala?!

Najgore što bi se u ovom trenutku moglo dogoditi je da politički namještenici u vrhu MUP-a, operu ruke od svega i žrtvuju hrabre ljude, koji možda i nemaju veze s cijelom pričom, a našli su se na krivom mjestu, u krivo vrijeme… Dužnost vodstva Unutarnjih poslova je da nagrađuju one koji štite našu granicu i da sigurnost građana drže na najvišoj mogućoj razini, a ne da se dodvoravaju nevladinim udrugama i globalističkim mrežama, koje su često povezane sa stranim tajnim službama i baš ih briga za Hrvate s područja Slunja, kojima se provaljuje u vikendice, uznemirava djecu i ugrožava dom.

BUJICA TIM