Plenković i Pupovac zabranjuju oznake hrvatskih branitelja

Pin It

HOS u Domovinskom ratu 1991. – 1995. - Ljubuški Informativno, kulturno,  sportski portal - Ljubuški u srcu

Predsjednik sinjske HVIDRA-e Dražen Pavlović revoltiran činjenicom da je pripadnicima HOS-a zabranjen ulazak na obilježavanje utemeljenja 126. brigade u vojarni u Sinju, zabio se automobilom u ogradu vojarne. Ispred vrata, bez dozvole da sudjeluju na proslavi ostalo je četiri, pet branitelja. Na sebi su imali ili majice s HOS-ovim obilježjima, ili uniforme.

"Kad sam došao pred kapiju, zapovjednik i nekoliko vojnih policajaca nisu dali ljudima koji su imali HOS-ove majice ući unutra što me iritiralo. Maknuo sam se sa strane i sačekao da odu i onda sam napravio to što sam napravio i stojim iza toga", rekao je Pavlović za 24sata dodajući kako su HOS-ovci bili regularna vojska.

Naglasio je kako je htio poručiti da nije u redu da u vojarnu Hrvatske vojske ne može ući branitelj koji ima HOS-ovu oznaku.

"Isto kako je onaj na vratima dao upozorenje da ne mogu ući unutra, tako sam i ja njima vratio to upozorenje na način da sam malo dotaka' kapiju autom, da i oni znaju da se ne slažemo s tim načinom na koji se odnose prema hrvatskim braniteljima. Nisam razbio auto", rekao je. A zbog tog čina završio u policijskoj postaji. Tvrdi da nikome nije prijetio. 

direktno.hr