Peternel se ne slaže s prijedlogom Mosta: Moraju odlučiti jesu li protiv stožerokracije ili za smjene zbog nepoštivanja stožerokracije

Pin It

Peternel: Osobno sam doživio puno veće govore mržnje od Indexa nego što će  Plenković ikada; nemojmo biti mimozice

Domovinski pokret kontinuirano negoduje zbog nelogičnih i vrlo često apsurdnih Covid mjera propisanih od strane nelegitimnog stožera pa shodno tome ne možemo kao argumentaciju za pokretanje postupka smjene prihvatiti kršenje mjera Stožera.

Zastupnik Gradske skupštine Igor Peternel tvrdi da "zastupnici Domovinskog pokreta nećemo sudjelovati u populističkim akcijama u svrhu prikupljanja jeftinih političkih bodova, a koji građanima ne donose nikakav boljitak" i protivi se inicijativi prikupljanja potpisa protiv predsjednika Gradske skupštine.

U priopćenju, koje prenosimo u cijelosti, Peternel navodi:

"Trpimir Goluža, zastupnik Kluba Mosta u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, pokrenuo je prikupljanje potpisa podrške zastupnika za razrješenje predsjednika Skupštine Joška Klisovića (SDP). U dopisu oporbenim zastupnicima Skupštine Goluža navodi da Klisović kao predsjednik 'smišljeno izbjegava pozornost javnosti te izrazito negativno utječe na mentalnu svježinu i koncentraciju gradskih zastupnika, što srozava razinu i ozbiljnost rasprava te narušava ugled Gradske skupštine Grada Zagreba'.

Također, zastupnik Goluža predbacuje predsjedniku Klisoviću 'da je odbijanjem prijedloga oporbe da se sjednica prekine u 23 sata i nastavi sljedećeg jutra u 10 sati, prekršio Odluku Stožera civilne zaštite o nužnim epidemiološkim mjerama radi sprječavanja prijenosa bolesti Covid-19. Time je Klisović gradske zastupnike, gradonačelnika i njegove zamjenike, pročelnike gradskih ureda i službenike Gradske skupštine svjesno izložio riziku obolijevanja od zarazne bolesti te istodobno uputio lošu poruku javnosti'.

Zastupnici Domovinskog pokreta su oporbeni zastupnici, međutim ozbiljni su i odgovorni te poštuju volju građana, odnosno uspostavljene odnose u Skupštini. Skupštinska većina ima pravo na predsjednika, gospodin Klisović je njihov izbor, relativno korektno obavlja svoju dužnost i ne vidimo razloge za pokretanje opoziva, a pogotovo pod argumentacijom kršenja epidemioloških mjera.

Domovinski pokret kontinuirano negoduje zbog nelogičnih i vrlo često apsurdnih Covid mjera propisanih od strane nelegitimnog stožera pa shodno tome ne možemo kao argumentaciju za pokretanje postupka smjene prihvatiti kršenje mjera Stožera.

Kolege iz Mosta pokrenuli su i inicijativu za prikupljanje potpisa za referendum 'Dosta stožerokracije' koji je Domovinski pokret javno podržao i sudjelovao u prikupljanju potpisa. Tim više čudi ova inicijativa!

Most mora odlučiti jesu li protiv stožerokracije, protiv Covid potvrda, ili za smjene zbog nepoštivanja stožerokracije.

Mi zastupnici Domovinskog pokreta nećemo sudjelovati u populističkim akcijama u svrhu prikupljanja jeftinih političkih bodova, a koji građanima ne donose nikakav boljitak.

Kao oporbeni zastupnici i dalje ćemo kritizirati poteze vladajućih koje smatramo lošima, predlagati vlastite inicijative, ali i podržavati ono što smatramo dobrim i korisnim za građane Grada Zagreba.

Koristimo ovu priliku da najavimo redovne tjedne konferencije za medije u pojedinim gradskim četvrtima, gdje ćemo ukazivati na propuste i probleme koje valja hitno rješavati!".

direktno.hr