Tomaševiću, mrzitelju nerođene djece, a i demokracije i procedura, odvjetnici kreću…

Pin It

Podsjetimo, nakon što je Tomašević zabranio zastave Hoda za život, iz Grada su poslali službeno priopćenje: “Gradonačelnik odlučuje za koje događaje će biti pokrovitelj i pokroviteljstvo odobrava za one događaje koji su u skladu s politikom gradske vlasti.

Politički konzultant Mate Mijić komentirao je na svojem Twitteru odluku zagrebačkom gradonačelnika Tomislava Tomaševića koji je zabranio zastave Hoda za život. Mijić je napisao:

“Poštujem ovakvo stajalište. Dapače, podupirem ga i očekujem da ga neka druga vlast u budućnosti primijeni na neke druge zastave.

Tomašević i njegovi komandiri

Tomašević i njegovi komandiri tad će kmečati o “ljudskim pravima” pa će ih se podsjetiti na ovu izjavu.

Dobro je što su se razmahali.”

Podsjetimo, nakon što je Tomašević zabranio zastave Hoda za život, iz Grada su poslali službeno priopćenje:

“Gradonačelnik odlučuje za koje događaje će biti pokrovitelj i pokroviteljstvo odobrava za one događaje koji su u skladu s politikom gradske vlasti.

On također daje finalnu suglasnost na mišljenja gradskih zaposlenika vezano za projekcije na fontanama, te za postavljanje zastava na gradske jarbole.

Gradonačelnik Tomašević ne slaže se s ciljevima Hoda za život i ne može biti pokrovitelj takvim događajima, što je jasno govorio i za vrijeme kampanje za izbor gradonačelnika.”

Hod za život ima pismeno odobrenje

Vigilare je na Facebooku objavio:

“Gradonačelnik Tomašević zabranio zastave Hoda za život”, piše na Facebooku udruga Vigilare i dodaje:

“Premda je organizacija Hoda za život u Zagrebu već ranije imala pisano odobrenje gradskih službi za postavljanje svojih zastava na skoro 70 mjesta po gradu (kao i svake godine do sada), gradonačenik Tomašević je preko noći odlučio i dao sebi ovlasti da odlučuje tko od Zagrepčana (od čijeg novca dobiva plaću) ima, a tko nema pravo postavljati svoje zastave.

Kreće progon Hoda.

Tomaševiću, mrzitelju nerođene djece, a i demokracije i procedura, odvjetnici kreću…

A mi ostali, vidimo se i krećemo ovu subotu 14.5. na Hod za život u Zagrebu u 11 sati ispred HNK!!! Hodamo i za život i za nerođene, ali sada i za slobodu od ove gradske tiranije.”

Izvor: narod.hr