Peternel Korlaetu nakon izjave da se zastave Hoda za život ‘kose s njihovim vrijednostima’: ‘Niste vlasnici Zagreba’

Pin It

Peternel

Niste vlasnici grada Zagreba iako ste možda doslovno shvatili svoj slogan” – komentirao je Igor Peternel (Domovinski pokret), potpredsjednik Gradske skupštine grada Zagreba na svojem Facebook profilu izjavu Luke Korlaeta (Možemo, Zagreb je naš), dogradonačelnika Zagreba koji je rekao da “ne mogu dozvoliti zastave Hoda za život jer se to kosi s njihovim vrijednosnim sustavom.”

U subotu je u Zagrebu održan sedmi po redu Hod za život. Nepregledno mnoštvo ljudi u dobrom je raspoloženju slavila život i poručila da je svaki život, posebno onaj u majčinoj utrobi potrebno zaštititi.

Uoči zagrebačkog Hoda, organizatori su bili neugodno iznenađeni nakon što gradonačelnik Tomašević zabranio podizanje zastava Hoda, iako su oni prethodno za to dobili suglasnost.

Taj je čin bio spomenut i tijekom jučerašnjeg Hoda, kada je voditeljica programa na Zrinjevcu, Kristina Kolovrat, istaknula:

“Na samom smo kraju našeg programa želim vas podsjetiti da su se danas na preko 60 lokacija u Zagrebu trebale vijoriti zastave Hoda za život, kao i prethodnih godina. Grad je Hodu za život za to izdao još 14.4. potrebnu suglasnost, da bi gradonačelnik Tomašević zabranio vješanje zastava u maniri nametanja jednoumlja nepoznatog pluralnom društvu.

Dikriminacija neistomišljenka, uskraćivanjje prava na život temeljem nečije procjene o „kvaliteti nečijeg života“ scenariji su veći viđeni u prošlosti – u nacional-socijalizmu i komunizmu. Ne želimo se vraćati u vrijeme kad su eugenika i jednoumlje bili dio državne politike. MI se zalažemo za demokraciju, poštivanje ljudskih prava -osobito onog prava bez kojeg se druga prava niti ne mogu konzumirati – prava na život!” – poručila je.

Peternel uoči Hoda odgovorio dogradonačelniku Korlaetu 

Uoči Hoda, nakon izjave od strane dužnosnika gradske vlasti, oglasio se zastupnik u Skupštini Grada Zagreba iz redova DP-a, Igor Peternel.

“Niste vlasnici grada Zagreba iako ste možda doslovno shvatili svoj slogan” – komentirao je Igor Peternel (Domovinski pokret), potpredsjednik Gradske skupštine grada Zagreba na svojem Facebook profilu izjavu Luke Korlaeta (Možemo, Zagreb je naš), dogradonačelnika Zagreba koji je rekao da “ne mogu dozvoliti zastave Hoda za život jer se to kosi s njihovim vrijednosnim sustavom.”

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević zabranio je dizanje zastava Hoda za život iako je za to Grad Zagreb 14. 4. izdao rješenje.

“I nikome ništa!” – čudi se Peternel.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Kaže dogradonačelnik Luka Korlaet da ne mogu dozvoliti zastave Hoda za život jer se to kosi s njihovim vrijednosnim sustavom.

I nikome ništa!

Zamislite situaciju da je neka druga vrijednosna opcija trenutno vlast u Zagrebu i da su zabranili jučerašnje demonstracije ili zastavu na gay Prideu jer se to kosi s njihovim vrijednosnim sustavom. Što bi mediji izvodili? Kakav bi cirkus nastao.

Dragi dogradonačelniče, hvala na naivnoj iskrenosti, ali Vi upravljate gradom svih građana, svih svjetonazora i uopće nas ne zanima koji je vaš vrijednosni sustav jer vi niste ideoloska policija niti vlasnici grada Zagreba iako ste možda doslovno shvatili svoj slogan!

Prihvatit ćete to prije ili kasnije!” – zaključuje Peternel.

Kako smo pisali, Grad Zagreb inače na svojim jarbolima besplatno postavlja zastave više stotina udruga, manifestacija i događanja po jasnoj, od grada određenoj proceduri.

Samovolja Tomaševića

Ova samovolja gradonačelnika Tomaševića ilustrira nepoštovanje procedura i nadležnosti, rušenje demokratskih standarda grada Zagreba i diskriminiranje svih onih građana Zagreba s čijim se stavovima i aktivnostima g. Tomašević ne slaže.

Ovo nasilno nametanje svjetonazora povezano sa zastavama, vidljivo je, nažalost i u stalnim napadima na pravo liječnika na priziv savjesti u bolnici Sv. Duh i zloupotreba bolesti 6-mjesečne bebe Grge za promicanje usmrćivanja nerođene djece, feticida i zahtjeva da se feticid i pobačaj financiraju novcem koji svi građani Zagreba i Hrvatske uplaćuju u proračun.

Izvor: narod.hr