Mlinarić: Svi mi logoraši koje je uhićeni potpukovnik JNA Medić slikao možemo očekivati optužnicu iz Srbije

Pin It

Stipo Mlinarić Ćipe, zastupnik DP-a, održao je konferenciju za medije na temu uhićenja bivšeg potpukovnika JNA Vojislava Medića zbog sumnje na ratni zločin:

''O Mediću znam puno jer me ispitivao u logoru u Srijemskoj Mitrovici, kao i moje prijatelje suborce. Moja fotografija u logoru s brojem njegovih je ruku djelo i ne samo moja, nego je još jedno 60-ak branitelja slikano s brojem 30. lipnja '92.''. 

''Za sve te ljude koji su slikani možete očekivati, kao što je sada došla optužnica za četiri pilota, da će doći i za ove ljude koji su branili svoj grad, svoju kuću, svoju državu, da će doći optužnica iz Srbije zbog toga što je potpukovnik KOS-a Medić odradio to onako kako to njihove službe i rade''.

''Kad kažem da bi trebalo donijeti zakon o oduzimanju hrvatskog državljanstva, mislim na ovakve primjere. Medić prima hrvatsku mirovinu i plaća ga hrvatski radnik koji radi za 4,500-5,500 kuna. Trebamo donijeti zakon da se onome tko radi protiv interesa Hrvatske oduzme hrvatsko državljanstvo, tako da hrvatska sirotinja ne plaća ljude koji podrivaju ovu državu''.