Karamarko: Tko nam želi uzeti djecu?

Pin It

Pad 'crnog' Tome: Po savjete je išao vidovnjacima | Express

Da li naša stranka danas “larpulartistički” traži trendovske priključke kao npr u priči o rodnoj ideologiji? Koliko su najnoviji ideološki zahvati u naš program imanentni onome sto naš narod jest? Da li smo to mi? Ili u zrcalu više ne prepoznajemo sebe… Tko nam želi uzeti djecu?

Subota, 17. lipnja 1989. stojim pred hotelom Panorama. Gledam u plakat na kojem piše da osnivački skup HDZ- a neće biti održan. Prilazi mi policajac - utvrđujem gradivo. Vijesti u 15h izvještavaju da se grupa domoljuba okupljena oko g. Tuđmana izdvojila i u prostorijama NK Jarun osnovala HDZ. Druga grupa je bila okupljena oko braće Veselica. Eto mi prve lekcije o hrvatskom jedinstvu.

Ispričavam se zbog paušalnog opisa tog značajnog povijesnog trenutka.

U svakom slučaju na Jarunu je tog dana otpočela nova faza vjekovne hrvatske priče koja je završila neovisnošću. Nije bilo lako i puno i previše nas je koštalo…

Zato iskrene čestitke svim utemeljiteljima HDZ-a. Ovo je njihov (naš) dan i dan dr. Franje Tuđmana.

Prošlo je 33 godine. Sve se mijenja i svi se mijenjaju. Mijenja li se i dali se promijenio HDZ? Dali naša stranka danas “larpulartistički” traži trendovske priključke kao npr u priči o rodnoj ideologiji? Koliko su najnoviji ideološki zahvati u naš program imanentni onome sto naš narod jest? Da li smo to mi? Ili u zrcalu više ne prepoznajemo sebe… Tko nam želi uzeti djecu?

PS prilažem dokaz da sam i ja nekad bio mlad. Snimljeno na osnivanju HDZ-a Zagreb (prosinac 1989.g)