Do kada će HDZovci pokradati Hrvatsku i Hrvate?

Pin It

Voditeljica iz Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) uhićena je u srijedu po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja, neslužbeno, zbog sumnje da je namještala milijun kuna vrijedan natječaj tvrtki svog rođaka. Magdalena Dovečer bila je i članica HDZ-a, a iz stranke su je promptno izbacili.

“Na osnovu prijedloga Gradskog odbora HDZ-a Grada Čakovca, a sukladno Statutu stranke, Sud časti Županijskog odbora HDZ-a Međimurske županije donio je odluku o isključenju Magdalene Dovečer iz Mihovljana iz članstva HDZ-a”, poručili su iz stranke.

Na upit N1 oglasili su se i iz HAMAG-BICRO-a.

“Obzirom da je istraga u tijeku, o svim detaljima javnost ćemo obavijestiti kada se za to steknu potrebni uvjeti. HAMAG-BICRO u svojem svakodnevnom radu provodi sve poslovne aktivnosti poštujući zakonske propise i interne procedure te ćemo kao i do sada aktivno surađivati s nadležnim institucijama. Za navedeni predmet, koji se spominje u pojedinim medijima, možemo potvrditi kako nije došlo do potpisivanja ugovora, a time niti do poslovne suradnje”, rekli su.

Magdalena Dovečer završila je Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, stažirala u Europskom parlamentu kao asistentica zastupnice Marije Gabriel iz Bugarske u sklopu kojeg je među ostalim pratila i sastanke Odbora za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala, dvije godine je provela u Gradskoj upravi Grada Zagreba, nakon čega se vratila u odvjetničke vode u Međimurju, pišu 24 sata.

Uskoro je zasjela u fotelju voditeljice iz Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG BICRO), a u srijedu ujutro, svoju standardnu fotelju zamijenila je stolcem u sobi za ispitivanje u Uredu Europskog javnog tužitelja.

Ambiciozna Dovečer je 2016. godine, iste godine kad prelazi u HAMAG BICRO, dala intervju zaeMeđimurje u kojem je opisala svoj karijerni put.

Nazivaju ju “pravnicom u neprestanoj borbi za pravdu”.

“Tjedno sigurno izdvojim i po osam sati na davanje pravnih savjeta rodbini i prijateljima, međutim nije mi teško jer rado volim pomoći svima, a najviše bliskim ljudima.

Ujedno mi je to i najveći izazov te mogućnost da još više naučim o nekom specifičnom području”, rekla je tad.

Zbog pomoći rodbini je i došla na radar istražitelja.

priznajem.hr