Karačić: Ovaj momentum, sudeći po lošem stanju ruskih snaga na tom dijelu terena, je jednostavno šteta propustiti

Pin It

Karačić za Direktno: Netko je vidio presudu prije nas i objavio njen  sadržaj, to mi se čini kao pokušaj pritiska na sud

Ruski izvještaj od prije 90 minuta. I bome, nije im dobro. Likvidacija Limanskog kotla ostavlja prazan prostor u koji se vrlo brzo mogu ubaciti ukrajinske trupe te izvršiti prodor prema mjestu Kremina. Sjeverno od linije Kremina-Rubižnje, nalazi se pustara, idealna kako za obranu tako i kao platforma za daljnje napade.

Ako se koordinirano krene iz Kremine i Kupyanska prema rijeci Aidar te zauzme Starobilsk, tada ukrajinska vojska može sa sjevera, spuštajuči se niz desnu obalu Aidara ugroziti i sam Luhansk a konurbaciju Severodoneck-Lisičansk dovest u vrlo nezgodnu poziciju poluokruženja.

Zašto taj pravac? Zato jer se radi o praznom terenu gdje nisu vođene veće borbe te ne postoje utvrđene linije kao na bivšoj liniji koja je razdvajala ukrajinsku vojsku do odmetnutih istočnih dijelova. Time se osigurava lijevi bok navalnih snaga a ruske snage koje još uvijek imaju inicijativu prema Bahmutu te tu ti tamo zauzmu nešto prostora, dovele bi se u poziciju u kojoj su se našle  ukrajinske snage dok su punili severodonecki džep a istodobno trpjele udare po bokovima.

Iako i dalje smatram da bi se strateškom ofanzivom,  mogao jedino nazvati napad na Melitopolj te izbijanje na azovsko more,  ovaj momentum, sudeći po lošem stanju ruskih snaga na tom dijelu terena, je jednostavno šteta propustiti.

Može biti slika sljedećeg: tekst