Josić: Svi koji su na bilo koji način sudjelovali u agresiji na Hrvatsku trebaju sjediti u zatvoru

Pin It

Vlada Andreja Plenkovića je donijela zakon po kojem su Srbi sami sebe popisivali. Iako mi nije jasno kako netko može unaprijed znati tko će se izjasniti kao Srbin ili Hrvat i u koju kuću treba ući. Znači, sami su sebe popisivali i nisu zadovoljni. Pupovac bi bio zadovoljan jedino da na idućem popisu stanovništva odmah za svakog Srbina pišemo puta dva

Tomislav Josić, istaknuti član DP-a i predsjednik Savjeta za branitelje Grada Vukovara, komentirao je popis stanovništva te naglasio da je vrijeme za promjene u Hrvatskoj:

''Vlada Andreja Plenkovića je donijela zakon po kojem su Srbi sami sebe popisivali. Iako mi nije jasno kako netko može unaprijed znati tko će se izjasniti kao Srbin ili Hrvat i u koju kuću treba ući. Znači, sami su sebe popisivali i nisu zadovoljni. Pupovac bi bio zadovoljan jedino da na idućem popisu stanovništva odmah za svakog Srbina pišemo puta dva''.

''Žalosno je da uopće imamo ljude koji koaliraju s takvim ljudima. Da se mene pita, svi koji su sudjelovali na ovaj ili onaj način u agresiji na Hrvatsku sjedili bi u zatvorima. Ljude je najviše ubilo u pojam da HDZ nije htio podržati prosvjed protiv neprocesuiranja ratnih zločina. U Ministarstvu branitelja su tada od 44 krovne braniteljske udruge samo tri bile za prosvjed, dok je 41 udruga bila apsolutno protiv prosvjeda''.

 ''Izvan Hrvatske živi četiri milijuna Hrvata i imaju tri zastupnika u Saboru, a u Hrvatskoj živi 130.000 Srba i imaju tri zastupnika. Oni koji su napadali Hrvatsku su nagrađeni i abolirani. A to je odradila hrvatska politika. Nismo digli tužbu protiv vrha JNA, nismo se pobrinuli za odštete logorašima''.

''Kod nas se biraju samo podobni. Možeš biti kvalificiran koliko god želiš, možeš biti najpametniji na svijetu, ali ako nećeš klimati glavom i dignuti ruku kad ti kažu, onda im nisi potreban. Ako želimo bilo što promijeniti u državi, ako želimo bar malo krenuti nabolje, moramo nešto promijeniti!''.