DP: Vratimo zajedničkim snagama INAu u hrvatske ruke

Pin It

U medijima je jutros osvanula izjava g. Radovana Dobronića, predsjednika Vrhovnog suda, gdje decidirano tvrdi da Vlada, nakon pravomoćne presude Ivi Sanaderu zbog primanja mita radi predaje upravljačkih prava INA-e MOL-u, može tvrditi kako je Ugovor o upravljanju INA-om nezakonit i ništetan jer kao takav onda nikada nije niti postojao

te smatra kako sada treba podvući crtu i izračunati štetu koju bi mađarska strana trebala nadoknaditi Hrvatskoj. 

Podsjećamo kako je naš Mario Radić, zamjenik predsjednika DP-a, u više navrata upozoravao kako je ugovor kojim je INA prepustila svoja upravljačka prava MOL-u ništetan i kako sve treba vratiti na početno stanje:

''Razgovarao sam s uglednim pravnikom koji tvrdi da zakonski možemo poništiti posljednji ugovor između INA-e i MOL-a jer je, prema presudi Županijskog suda, presuđeno mito u slučaju Hernadi i Sanader, imate potvrdu Vrhovnog suda te je Ustavni sud odbacio ugovor. Na temelju toga, ako se nešto smatra kaznenim djelom, protupravnu imovinu treba u skladu s time i oduzeti. Imamo pravomoćnu presudu Sanaderu i Hernadiju za mito i korupciju, a na temelju nje možete poduzeti korake da vratite u početno stanje ono što je doneseno na osnovi kriminalnog djela '', poručio je Radić gostujući u emisiji Poligraf na Hrvatskoj radio televiziji još početkom rujna. 

Drago nam je što je prijedlog Maria Radića o vraćanju INA-e u hrvatske ruke prvi podržao predsjednik Vrhovnog suda Dobronić, a ovim putem pozivamo državnu odvjetnicu, gđu. Zlatu Hrvoj-Šipek da pokrene postupak povrata na početno stanje poštujući hrvatske zakone i hrvatsku državu jer je vrijeme da zajedničkim snagama vratimo INA-u ponovno u hrvatske ruke gdje i pripada! ??