Penava u Bujici: “Plenkoviću je Hrvatska ‘provincija’ i svejedno mu je u kojoj državi kači kaput!”

Pin It

PENAVA O PROPALOM POKUŠAJA UVOĐENJA PLENKOVIĆEVOG APSOLUTIZMA: - On je globalist i po nalogu Bruxellesa spreman je kalkulirati s hrvatskim životima, al’ mu to ovoga puta nije uspjelo!

Prijedlog Andreja Plenkovića o obuci ukrajinskih vojnika na hrvatskom tlu je riskantan, nezreo i zlonamjeran - izjavio je u Bujici na Z1 televiziji, Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta, čiji su zastupnici jedinstveno glasovali protiv: - Hvala dragome Bogu, današnji cirkus nije prošao! Plenković nije uspio ugroziti nacionalne interese i sluganski provesti još jedan nalog Bruxellesa, zbog kojeg bi Hrvatski narod platio visoku cijenu!

Na optužbe da su protiv Plenkovićevog današnjeg prijedloga bili “provincijalci i politički patuljci”, Penava je odgovorio: “I na Svjetskom prvenstvu u nogometu su nam govorili - što će jedna Hrvatska s tri i po’ milijuna igrati?! Al’ nas evo među prvih četiri najbolje reprezentacije! A ti k’o Plenković su bili spremni sve učiniti da tako “mali” ne dođemo do finala!”

PENAVA: KOALIRAJU SA STANIMIROVIĆEM I ZABRANILI BI ‘ZDS’, A SPOMINJU JEAN-MICHEL NICOLIERA, KAKO IH NIJE SRAMOTA?!

Odakle vam pravo spominjati Jean-Michel Nicoliera - zagrmio je gradonačelnik Grada heroja i poručio šefu vladajuće većine, Branku Bačiću, koji je bio član Saveza komunista Jugoslavije, dok je francuski dragovoljac branio Vukovar: - Oni će meni imputirati Jean-Michela u krivom kontekstu?! Pa, oni koaliraju s okupacijskim gradonačelnikom moga grada, Vojislavom Stanimirovićem, koji je bio tamo kad su Jean-Michela odveli na Ovčaru! Bilo bi me sramota biti u koaliciji s takvim ljudima.

Ivan Penava je podsjetio HDZ-ovce koji su ga danas prozivali u sabornici da je Francuska bila jedan od najvećih protivnika hrvatske nezavisnosti i da su nam uveli embargo na uvoz oružja, a voditelj se nadovezao tvrdnjom kako Jean-Michel Nicolier nema nikakve veze s francuskom politikom koju vodi Macron i da bi ga takvi k’o Plenković sigurno devedesetih nazivali “desnim ekstremistom”…

Pozivaju se na Jean-Michel Nicoliera, a stigmatiziraju i pokušavaju zabraniti pozdrav pod kojim je branio Vukovar – rekao je voditelj, a Penava s ponosom istaknuo: -  U mom uredu već osam godina stoji portret Jean-Michel Nicoliera s oznakom HOS-a i jasno vidljivim pozdravom na amblemu. I dok sam god gradonačelnik Vukovara, a nadam se - i duže, on će biti tamo!

“Kada ste globalist i kada nemate ni Domovinu, ni vjeru, što vam je onda Hrvatska,” nastavio je čelnik DP-a govoriti o aktualnom šefu HDZ-a: “Plenkoviću je svejedno u kojoj državi kači kaput na vješalicu!”

Kad vam Hrvatska nije jedini borbeni položaj koji imate i kad vam Hrvatski narod nije svetinja, onda vam je lako kalkulirati s hrvatskim životima – nastavio je u istome tonu i žestoko odgovorio na kritike vladajućih da su “DP-ovci za Ruse”: - Nitko nije dao inicijativu da se u Hrvatskoj obučavaju ruski vojnici. Mi smo za obuku hrvatskih vojnika, a ne niti ruskih, niti ukrajinskih. Sram ih može biti!

I onda je poručio Plenkoviću, Jandrokoviću i drugovima: - Jeste frajeri ili niste?! Pa, onda budite frajeri do kraja, što ne proglasite rat Rusiji?! Budite frajeri do kraja i razgolitite se! Međutim, vi niste frajeri! Skrivajte se iza tuđih skuta, al’ ne trgujte s onim što smo teškom mukom stvorili!

Čelnik DP-a je Andreja Plenkovića nazvao “totalitaristom koji je učio od Kardelja i Marxa, a danas drugima govori da su za Ruse.”

U najmanju je ruku autokrat, a njegov današnji neuspio pokušaj u Hrvatskom saboru nameće pitanje – što je sljedeće, državni udar, zapitao se Penava na kraju emisije i ustvrdio da Plenković nije legalist.