General Prkačin o obuci Ukrajinaca; EU bi se igrala rata, a Plenković preko Hrvatske pokušava ostvariti svoje privatne ambicije

Pin It

Ante Prkačin: Hrvati nisu imali bolju vojsku od Crne legije | 24sata

Naš Ante Prkačin upozorio je da EU pokušava provesti neprihvatljivu i sramotnu akciju stvaranja paravojske na svojem tlu te da nam vojno petljanje u Ukrajinu ne treba:

''Od jedne usputne rutinske teme politički se trese hrvatska država, a jedno je vrijeme bila psihoza ovdje u Saboru kao '91., godine, kada smo se pripremali za rat. Dakle, o čemu se tu radi? Tu se radi o iščašenom pokušaju Europske unije da se i ona igra rata. Europska unija bi stvarala paravojsku''. 

''Umjesto da EU prikuplja čarape, deke, pokrivače, konzerve i da priprema smještaj za ukrajinske izbjeglice, oni bi se igrali rata i donijeli odluku da svaka europska država vojno doprinese ukrajinskoj obrani. Onda su se sjetili da zapravo ne mogu donijeti odluku, nego donose preporuku, pa da ne bi doživjeli potpunu sramotu, jer sramota jesu, onda ljude koji su im skloni traže da se što više članica Europske unije priključi ovoj iščašenoj akciji''. 

''Plenković je čovjek koji je od male stvari napravio golemi problem i kažem da nije zreo. Bilo bi jako korisno kad bi svaki od nas, u skladu sa svojim mogućnostima, svojom pameću i znanjem doprinio da se Hrvatska riješi problema, ali je katastrofa ako netko pokušava preko hrvatske države riješiti neki svoj problem, neku svoju želju, svoju ambiciju. Iz svega ovoga zaključujem da premijer upravo to pokušava, jer nama petljanje na ovaj način u Ukrajinu ne treba''.