Prkačin: Plenkoviću, pozivate se na Zelenskog, ali on se obračunao sa ruskom pravoslavnom crkvom, zašto vi niste za SPCom?

Pin It

Prkačin: Očekivao sam za nijansu bolji rezultat, znamo što Možemo želi, to  je udar na nacionalnu svijest...

Naš Ante Prkačin u Saboru je prozvao predsjednika Vlade Plenkovića jer je otišao na božićni prijem Srpskog narodnog vijeća te ga upozorio kako čak i Europski parlament i Bidenova administracija raspravljaju o zločinima SPC-a:

''Plenkoviću, pred kraj prošle godine usijali ste hrvatsku političku pozornicu pokušavajući nas uvjeriti da je pitanje potpore obuci Ukrajinaca pitanje života i smrti, pitanje časti i ponosa, pitanje dostojanstva, pitanje sramote i štete. Hrvatski narod vas nije podržao, a ni mi ovdje u parlamentu. A ušli smo u Schengen bez problema, euro je uveden, znači štete nema''.

''Kako ste završili prošlu godinu, tako ste započeli ovu, spektakularnim odlaskom na onaj cirkus, varijete, u Westin, na poziv Srpske pravoslavne crkve i Srpskog narodnog vijeća. Onaj tko poznaje pravila i ponašanje pravoslavnih kršćana zna da na taj dan pravoslavni kršćani sjede u svojoj kući, poste i čekaju liturgiju sutradan''. 

''Zašto ste tamo išli, ja vas neću pitati. Ali ću vam reći zašto su vas oni zvali. SPC se nalazi u velikoj krizi. Vi ste morali doći tamo da ih poduprete, da se shvati da su srpstvo i pravoslavlje u Hrvatskoj jedno te isto. Zanima me jeste li ponosni na svoje postupke?''.

''Kažete da slijedite Zelenskog. Zelenski se obračunao s predstavnicima ruske pravoslavne crkve! Zašto se vi niste na isti takav način obračunali s predstavnicima SPC-a? Srpska pravoslavna crkva je u velikoj krizi, Europski parlament, Bidenova administracija, pa čak i State department, raspravljaju o zločinstvima Srpske pravoslavne crkve, a hrvatskoj javnosti je jasno da je ugovor hrvatske države i SPC-a nelegalan, odnosno ništetan''.