Mlinarić: Dragi branitelji, ne nasjedajte na Plenkovićeva floskule - pokušava kupiti glasove hrvatskih branitelja za nadolazeće izbore

Pin It

Prije četiri mjeseca u Hrvatskom saboru upitao sam ministra financija Marka Primorca zašto nije vraćen nepravedno oduzet dodatak za invalidninu hrvatskim braniteljima nakon što je SDP-ova Vlada davne 2001. isti umanjila za čak 50 posto. Prije tri mjeseca isto pitanje postavio sam premijeru Andreju Plenkoviću koji sada, pritisnut argumentima, mora vratiti 10 posto mirovina koje nam duguje još od 2010.

godine. Postavlja se pitanje: Zašto baš sada?! 

Premijer Plenković je šest godina premijer, Tomo Medved je šest godina ministar branitelja, predsjednik HVIDRA-e sjedi u Hrvatskom saboru 20 godina i nikad nije postavio to pitanje, a sada sa sićom pokušavaju kupiti glasove hrvatskih branitelja za nadolazeće Izbore u 2024. godini, ako ne i ovoj. 

Dragi branitelji, ne nasjedajte na te njihove floskule! Neće oni jedni protiv drugih. Niti je HDZ protiv SDP-a,  niti je SDP protiv HDZ-a. Oni su tu vrlo složni. Kada nam treba uzet onda se to brzinski radi, a vidimo sada za vratiti 10 posto treba čekati godinu dana da bi se vratilo ono što nam je nepravedno oduzeto. 

Dragi prijatelji, oni vas lažu i varaju! Nit im je stalo do vas, niti im je stalo do Domovinskog rata, a to pokazuju sa svojom koalicijom sjedeći sa SDSS-om i krojeći zakone koji idu na ruku SDSS-u,  a ne na ruku hrvatskim braniteljima. Oni su to mogli napraviti puno prije da su željeli i da im je stalo do nas.