Penava: 'Sjest ću s Hasanbegovićem...'

Pin It

Jutarnji list - PENAVA POD PALJBOM STRANAČKIH KOLEGA ZBOG OBJAVE SPORNE  SNIMKE 'Djeca se ne smiju koristiti nikada i ni u koje svrhe, pogotovo  političke!'

Nakon što je Zlatko Hasanbegović sudjelovao na znanstvenom kolokviju na Hrvatskom institutu za povijest, a na kojemu je tema bila "Bosanska golgota četnika 1945. godine", o svemu se oglasio Domovinski pokret. Priopćenjem su se ogradili od člana svojega Kluba, a sada je svoje mišljenje o cijeloj situaciji dao i šef te stranke Ivan Penava.

Penava je naglasio da Hasanbegović nije član Domovinskog pokreta, ali da je kao predsjednik "Bloka za Hrvatsku" dio Kluba zastupnika Domovinskog pokreta u Hrvatskom saboru. "Do sada smo imali korektnu suradnju s Hasanbegovićem, ali isto tako ne bježimo niti od činjenice da on kao znanstvenik ima pravo govoriti i nastupati. Međutim, mislim da treba odlučiti hoće li biti znanstvenik ili političar", rekao je Penava za Večernji list.

I on navodi da znanost može i treba otvarati razne teme i govoriti o njima, ali ipak i da tema ovoga predavanja nije bila potrebna te da joj u vrijeme inflacije i raznih afera nije niti mjesto niti vrijeme. Kaže i da isto tako niti Hasanbegović se ne treba čuditi što Klub zastupnika Domovinskog pokreta traži ispriku radi svojih članova i simpatizera.

"Ne želim ništa nametati niti razmišljati što bi moglo biti niti donositi bilo kakve ishitrene odluke. Sjest ćemo i razgovarati o tome hoćemo li nastaviti suradnju ili se pak razići i svatko nastaviti svojim putem", rekao je Penava.

direktno.hr