Kakav to moraš biti čovjek da se diviš nekomu tko je pjevao koljačima tvoga naroda u vojnoj odori tih koljača?

Pin It

 Srpska pevaljka Lepa Brena jest pjevala Arkanovcima u Bosni i Hercegovini koji su okrutno i masovno ubijali Bošnjake, a prije i poslije toga isto su činili i Hrvatima u Hrvatskoj. 

To što su je u zagrebačko kazalište došli pozdraviti Stjepan Mesić i Budimir Lončar, razumljivo je. Oni su se proslavili kao hrvatski  izdajnici, prvi tako što je svjedočio protiv Hrvatske u Haagu, a drugi tako što je kao ministar Jugoslavije u UN-u isposlovao embargo na uvoz oružja napadnutoj Hrvatskoj, onemogućio joj obranu i u Beogradu kao jugoslavenski ministar slavio maskare na Ovčari i u Škabrnji.  Kao izdajnici, bili su na istoj strani na kojoj je i Lepa Brena.

 Ali... 

    kakav to moraš biti organizator iz Hrvatske da dovodiš zabvaljačicu takvoga kalibra i pedigrea u Hrvatsku, 

     kakav to moraš biti ravnatelj kazališta da ustupaš prostorije takvoj osobi, 

  kakav to moraš biti vlasnik zagrebačkoga restorana Tač da s posebnim entuzijazmom služiš i ugošćuješ nju i glumački ansambl iz predstave prepunom nostagije za Jugoslavijom, 

  kakav to moraš biti tamburaš iz slavonskoga sastava Zlatnik da sviraš i  zapjevaš s njom u tom restoranu, 

   kakav novinar da pišeš laude takvoj osobi i predstavi...

Jasno, moraš biti takav da nisi na ti s Hrvatskom, a jesi na ti s tom opančarskom pevaljakom i sa svime što ona personificira. To je jedini odgovor. 

    Organizirati, dovesti, ugostiti, pljeskati, nazdravljati i pjevati s osobom koja je u agresorskoj vojnoj odori pjevala krvnicma Ovčare, Lovasa, Voćina, Široke Kule, Škabrnje, Srebrenice 

uistinu mogu samo isprani i poraženi ljudi, oni kojima ništa nije sveto. To i nisu ljudi nego kreature jer sve što je njoj blisko, blisko je i njima. Kakva je ta četnička pevljka, takvi su i ti ljudi, i tu nema pogreške.

Ivica Marijačić