Tko više poštuje žene? Dolenec koja ih naziva osobama koje menstruiraju ili Celakoski koji ih šalje u 3 p.m.

Pin It

Ja do danas nisam sreo skupinu mladih koja sebe definira “osobama koje menstruiraju ili osobama koje ne menstruiraju”. Danijela izgleda je. Jeste li vi?

Dr. Trpimir Goluža, zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba iz redova Mosta na Facebooku je komentirao feministički Noćni marš koji se u srijedu održao u Zagrebu povodom Međunarodnog dana žena. Posebno je komentirao nazočnost zagrebačke dogradonačelnice Danijele Dolenec te Teodora Celakoskog, potpredsjednika Gradske skupštine iz redova Možemo.

Golužinu objavu prenosimo u cijelosti.

‘Tko više poštuje žene? Danijela Dolenec koja ih naziva osobama koje menstruiraju ili Teodor Celakoski koji ih javno vulgarno vrijeđa i šalje u 3 p.m.

Navodno je sinoćnji Noćni marš u Zagrebu okupio najveće zaštitnike ženskog spola i roda u Hrvata.

Sinoć su prosvjednici mimohodom centrom Zagreba uz dernjavu, transparente i zviždanje zazivali socijalnu i ekonomsku ravnopravnost žena i Ustavno definiranje prava na pobačaj.

Marširali su i Danijela Dolenec, zamjenica gradonačelnika Zagreba i Teodor Celakoski, potpredsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba. Osvjedočeni “zaštitnici” žena.

Zaštitnik Celakoski koji bez imalo srama javno na sjednici Gradske skupštine, vulgano izvrijeđa kolegicu gradsku zastupnicu a potom se, uz prešutnu podršku svojih istomišljenika iz Možemo!, odbije ispričati za nezapamćeno verbalno nasilništvo.

Zaštitnica Dolenčeva zaslužna je jer je uvođenjem termina osobe koja menstruira žensko biće svela isključivo na privremeni fiziološki proces, uz poprilično nebuloznu argumentaciju:

“Radi se samo o terminološkoj inovaciji koja proizlazi iz toga kako se same skupine mladih sebe vide i kako se definiraju. Taj kontekst stvara sigurni prostor te olakšava pristup zdravstvenoj zaštiti i pristup tijelima Grada Zagreba u kojima se odlučuje za one koji se osjećaju isključeno, koji su objektivno marginalizirani i koji su objektivno u nekoj vrsti ugrozbe i stigme.”

Ja do danas nisam sreo skupinu mladih koja sebe definira “osobama koje menstruiraju ili osobama koje ne menstruiraju”. Danijela izgleda je. Jeste li vi?

Umjesto da se zaštitniku i zaštitnici ukaže na njihovo neprimjereno ponašanje prema ženama, u javnosti ih se prikazuje zaštitnicima i predvodnicima borbe za ženska prava.

Blago onima koje štite Celakoski i Dolenčeva”, poručio je Goluža.

Izvor: narod.hr