Peternel: U slučaju Zambije i Konga sve je jasno kao dan

Pin It

Peternel odgovorio Dujmoviću: 'Mi različito mislimo u pluralnom društvu' –  narod.hr

Očito su se preko HDZ-a napravili blesavi i dopustili da taj lanac potencijalno organiziranog kriminala djeluje. Sve je išlo uhodanim principom. Oni su dobivali djecu koju očigledno u Hrvatskoj ne bi mogli po zakonu dobiti. Da ne bi bili glasni i da ne bi previše tužakali Plenkovića Bruxellesu i radili štetu njegovoj karizmi i karijeri, on im je puštao da ovaj lanac iz Konga funkcionira

Igor Peternel, predsjednik DP-a Zagreb i potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine, komentirao je pitanje odgovornosti Andreja Plenkovića za korupciju u zemlji, prijedlog da se ulica u Zagrebu nazove po Milki Planinc te slučaj trgovanja djecom u Zambiji:

''Zanimljivo je kako zapovjedna odgovornost u politici ne vrijedi. Plenković je birao tolike ministre, a toliko je ministara u prvom i drugom mandatu otišlo, sudi im se ili su bili u zatvoru. Ali, Plenković nikada nije kriv, niti politički, niti kazneno, zbog toga što je postavljao te ljude''.

''DP je protiv predložene promjene naziva zagrebačkih ulica i apsolutno smo protiv ikakve ideje da bi ljudi poput Milke Planinc dobili ulicu. To da platforma, čijim su čelnicima građani ove zemlje godinama plaćali plaću u civilnom sektoru da govore o ljudskim pravima, sada želi nazvati ulicu po Milki Planinc, progonitelju svega što ima veze s ljudskim pravima, je bolesno i nevjerojatno!''. 

''U slučaju Zambije i Konga sve je jasno kao dan. Dobro znamo kakva se politika vodi u Bruxellesu. To je globalistička politika koju u Hrvatskoj provodi 'Možemo', a Andrej Plenković je apologet Bruxellesa koji slijepo sluša i provodi sve trendove koji od tamo dolaze. A od tamo dolazi i ova priča s Kongom''.

''Očito su se preko HDZ-a napravili blesavi i dopustili da taj lanac potencijalno organiziranog kriminala djeluje. Sve je išlo uhodanim principom. Oni su dobivali djecu koju očigledno u Hrvatskoj ne bi mogli po zakonu dobiti. Da ne bi bili glasni i da ne bi previše tužakali Plenkovića Bruxellesu i radili štetu njegovoj karizmi i karijeri, on im je puštao da ovaj lanac iz Konga funkcionira''.