Dok u Hrvatskoj ratni zločinci slobodno šetaju, Plenkijev ministar se zauzima za procesuiranju ratnih zločina počinjenih u Ukrajini!

Pin It

BRUXELLES: Plenkovićev ministar uprave inzistira na procesuiranju ratnih zločina počinjenih u Ukrajini!

MALENICA KIJEVU NUDI “HRVATSKO ISKUSTVO”?!

EVO, ŠTO BI TO ZNAČILO “PREVEDENO” NA UKRAJINSKI:  S kažnjavanjem zločina mogu pričekati još najmanje 30 godina, a u vlast trebaju uvesti okupacijskog gradonačelnika Mariupolja - Olega Borguna, kao što je Plenković prigrlio okupacijskog gradonačelnika Vukovara - Voju Stanimirovića!

Ivan Malenica jučer se šepurio po Bruxellesu. Izjavio je, pored ostaloga, da zločini počinjeni u Ukrajini ne smiju proći nekažnjeno i podržao osnivanje tzv. Međunarodnog koordinacijskog centra za njihovo procesuiranje…

Plenkovićev ministar uprave usput je Ukrajincima ponudio “hrvatsko iskustvo” u procesuiranju ratnih zločina počinjenih tijekom velikosrpske agresije na našu državu.

JAO SI GA UKRAJINCIMA!

Od agresije Rusije na Ukrajinu prošlo je godinu dana i sada zamislite da uplakanim ukrajinskim majkama Zelenski obeća pravdu za gubitak najmilijih - al’ tek za tridesetak godina?!

Ili – da će desetak godina nakon završetka krvavog rata, Vladu u Kijevu ukrajinski “euro-pučani” sastavljati s okupacijskim gradonačelnikom Mariupolja - Olegom Borgunom, koji je danas u funkciji velikoruske agresije, slično kao što je SDSS-ovac Vojislav Stanimirović, okupacijski gradonačelnik Vukovara, bio u funkciji velikosrpske agresije?!

Primjene li Ukrajinci zaista “hrvatsko iskustvo” o kojem s briselskih visina trabunja “elokventni” Malenica – mogli bi doživjeti da vrh ruske armije nikada ne odgovara za zlodjela počinjena na ukrajinskom tlu, kao što ni vrh tzv. JNA nikada nije odgovarao za zulum koji su činili po Hrvatskoj. Osnovni preduvjet za ostvarenje (ne)vjerojatnog scenarija je  zadržavanje kadra iz bivšeg Sovjetskog saveza u ukrajinskom pravosuđu, kao što je projugoslavenski kadar zadržan u velikom dijelu hrvatskog pravosuđa. Najvažniji su ipak dossieri – za ucjenjivanje po Hrvatskoj važnu su ulogu odigrali beogradski arhivi, dok bi Ukrajinci trebali pozornost obratiti na dossiere pojedinih sudaca i tužitelja - pohranjene u Moskvi. 

POGLEDAJTE VIDEO: Plenkovićev ćato Malenica u Bruxellesu govori o procesuiranju ratnih zločina počinjenih tijekom agresije na Ukrajinu…

Velimir Bujanec