Penava poručio Plenkovićevim saborskim klimavcima: Skinite partijske naočale

Pin It

Skinite te partijske naočale, pogledajte malo Eurostat i njegove statistike pa ćete nažalost vidjeti da su Vukovarsko-srijemska i Požeško-slavonska županija dvije najgore regije u Europi! Gore i od svih u Rumunjskoj i Bugarskoj po depopulaciji ruralnog prostora. Najgore u Europi!

Na neozbiljne i isprazne floskule HDZ-ovih saborskih zastupnika naši su Ivan Penava i Daniel Spajić imali što odgovoriti jer su Eurostat i ostali pokazatelji jasni – Hrvatska je opustošena demografski i gospodarski:

''Gospodine Đakiću (HDZ), naša inicijativa za Plenkovićevom smjenom vam je loš uradak, a izvrstan vam je uradak valjda famozna Viro šećerana. Vi ste iz Virovitice. Zatvaranje šećerane vam je super uradak! Vaša je županija pala po popisu stanovnika na 70.000, a da ne govorim da ste kao čelnik HVIDRA-e ostali bez vojske na prosvjedima u Vukovaru, gdje vam je cijela HVIDRA i podružnica došla, dok ste vi mislili na svoje interese!'', rekao je Penava. 

''Županija iz koje ja dolazim, Virovitičko-podravska, u zadnjih je deset godina izgubila preko 14.000 stanovnika. Moj je djed doselio u općinu Voćin Hum 1964. zato što je to tada bio bogat kraj. Danas su ta sela prazna i pusta. Ljudi su otišli van, a oni koji žive u tim krajevima su u depresiji jer vladaju korupcija, nepotizam i kriminal'', upozorio je Spajić.

''Skinite te partijske naočale, pogledajte malo Eurostat i njegove statistike pa ćete nažalost vidjeti da su Vukovarsko-srijemska i Požeško-slavonska županija dvije najgore regije u Europi! Gore i od svih u Rumunjskoj i Bugarskoj po depopulaciji ruralnog prostora. Najgore u Europi!'', zaključio je Penava.