HDZovci: Kradu, lažu, voze pijani....

Pin It

Navedene radnje provode se na području Vukovarske županije u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti. U ovom trenutku može se potvrditi da su među uhićenim osobama i župan jedne županije te više policijskih službenika.

Reakcije na uhićenje Dekanića: HDZ spominje suspenziju, Penava prepuštanje županije drugima

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, koji je ujedno i predsjednik Domovinskog pokreta, komentirao je uhićenje vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića (HDZ). Saborski zastupnik HDZ-a Mario Kapulica najavio je pak u srijedu mogućnost suspenzije iz stranke vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića nakon uhićenja zbog nezakonitosti povezanih s prošlogodišnjom prometnom nesrećom kod Cerne.

”U povodu uhićenja vukovarsko-srijemskog župana g. Damira Dekanića, Grad Vukovar kao sjedište Vukovarsko-srijemske županije izražava žaljenje jer je naša županija danas stavljena u centar izrazito negativnog zbivanja i konteksta.

Ljudski je pogriješiti, no treba biti spreman u svakom trenutku snositi odgovornost za svoje odluke. Posebno je važno da osobe koje u društvu obnašaju važne funkcije i dužnosti ne bježe od takve odgovornosti ili pak koriste svoju funkciju u svrhu prikrivanja ili izvrtanja istine.

Župan Dekanić ovime je nanio ogromnu štetu ugledu Vukovarsko-srijemske županije, ali i PU vukovarsko-srijemske. Zbog njegove nepromišljenosti, na kazneno djelo potaknute su i tri službene osobe kojima je zbog županove lakomislenosti i želje za bijegom od odgovornosti u pitanje dovedena i životna egzistencija.

Ipak, to ih ne oslobađa odgovornosti jer naposljetku svatko donosi odluke za sebe. Nažalost, ova situacija baca sjenu na sve istrage koje je vodila PU vukovarsko-srijemska, a u koju su uključene politički istaknute osobe.

Vukovarsko-srijemska županija, uz velike gospodarske izazove suočava se s velikim demografskim problemima i odljevom stanovništva te je za njezino dobro kao i dobro svih stanovnika županije neophodno da nju i njezine interese svakodnevno zastupa osoba koja će pokazati visoku razinu ljudske, ali i političke odgovornosti.

Nadam se kako će g. Dekanić u ovom trenutku postupiti savjesno te dozvoliti građanima da upravljanje županije prepuste osobi koja će raditi na dobrobit cijele županije i svih njezinih žitelja”, napisao je Penava na Facebooku.

Što kažu u policiji o uhićenju Dekanića?

”Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Služba Osijek, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli su rano jutros realizaciju kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela protiv službene dužnosti. Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je više osoba među kojima je i nositelj izvršne vlasti na regionalnoj razini te više policijskih službenika.

Tijekom dana provodit će se hitne dokazne radnje, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja PNUSKOK – Služba Osijek dovest će osobe pritvorskom nadzorniku, a Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnijet će kaznenu prijavu”, priopćeno je iz Ravnateljstva policije.

Iz USKOK-a poručuju kako se uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om.

”Navedene radnje provode se na području Vukovarske županije u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti. U ovom trenutku može se potvrditi da su među uhićenim osobama i župan jedne županije te više policijskih službenika.

Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.”

Izvor: narod.hr