Tomašević ništa nije promijenio: Zagreb se i dalje guši u smeću, trava raste, građani jadikuju

Pin It

Stanje s onim problemima u Gradu Zagrebu koji se vide golim okom, smećem na javnim površinama oko kojega bujaju trava i raslinje, sve je gore, građani jadikuju i šalju nam svakodnevno  fotografije zapuštenog okoliša.

Naš čitatelj poslao nam je fotografije Heinzelove ulice zarasle u travu, uz napomenu da ih je snimio 28. svibnja.

“Heinzelova ulica je strašno neodržavana… drač i trava već niču iz rubnika… stvarno kao Pripjat kako netko reče. Ne sjećam se da je Zagreb bio ikad ovako neodržavan”, napisao je u poruci što ju je poslao na adresu narod.hr. Pripjat je grad duhova u Ukrajini, napušten nakon nuklearne katastrofe u Černobilu.

Drugi nam je čitatelj pak poslao fotografije snimljene 30. svibnja snimljene na dječjem igralištu stotinjak metara od Gradskog poglavarstva.

Trava i smeće osvajaju grad

Fotografije zapuštenih javnih površina u Zagrebu objavio je na svom profilu na Facebooku i političar Mosta Marko Sladoljev, uz napomenu kako vjetar raznosi smeće po gradskim ulicama.

Voditelj zagrebačke komunalne tvrtke Zrinjevac Damir Grgić nedavno je za problem nepokošenih javnih površina okrivio jaki rast trave. Najavio je da bi košnja mogla početi uskoro, uz ogradu kako bi meteorološke, kalendarske i druge okolnosti ipak mogle dodatno odgoditi taj posao.

Ideološka estetika javnih površina

Iako ne može izići na kraj sa zapuštenošću ulica parkova i bolnica, gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegova ekipa iz Možemo ipak se na drugi način brine o estetici javnih prostora. Kako bi ostvarila svoje ideološke ciljeve, uklanja s ulica imena osoba zaslužnih za napredak Hrvatske kroz povijest povezujući ih s NDH i pomažući rubnim skupinama da javno pokazuju i nameću svoje seksualne sklonosti.

narod.hr